piatok 6. júna 2014

Modrá, čo nie je dobrá


Elegantný večierok, načančané dámy sa upravujú na toalete. Jedna si nanáša maskaru, tá druhá si - kompletne namaľovaná - vyčistí zuby pastou Signal White Now Gold. Rúž sa ani nehne z miesta, belostný chrup hádže také odlesky, že všetci na okolo blednú závisťou, chudák čašník rozbíja poháre, klavírista zabudne hrať... a dáma sebavedome odkráča so širokým úsmevom. Koniec. 
Mám už dosť rokov na to, aby som si pri sledovaní reklám uvedomovala "nie, toto nie je naozaj". Ale vyššie opísaný majsterštik je tak mimo reality, že mi to zakaždým spôsobí tik v pravom oku. Lebo ja som tú pastu vyskúšala, viete? A v skutočnosti by tá reklama mala vyzerať takto:


Milá zlatá vytiahne na toalete kefku a pastu a dá sa do diela. Čoskoro má okolo úst riadnu dávku modrej peny. Keďže si ju musí umyť, spolu s ňou zmyje aj rúž a vlastne takmer celý make up z brady. Čo neodstráni voda, dokoná papierový obrúsok. Takto nastylovaná odchádza rozdávať žiarivé úsmevy, ktoré ale nikoho netankujú, lebo bieliaci efekt tohto zázraku nie je ničím výnimočný. Akurát upratovačka, ktorá príde po párty drhnúť záchody, nadáva, čo je to za modrý sajrajt, ktorý nejde dolu z umývadla. Tak veru. Toľko Signal White Now Gold TV commercial - Lučiak´s cut. 

Je Vám asi jasné, že som s ňou spokojná nebola. Okrem toho, že je podľa mňa prakticky neúčinná, neskutočne farbí. Pokožku okolo úst a ak máte doma plastové umývadlo, pripravte sa na to, že tie modré fľaky z neho dostanete len poctivým drhnutím Cifom. Celý efekt tejto pasty na mojich zuboch bol asi taký, že mi na nich na cca pol hodinu zanechal jemný modrý film, ktorý mal zrejme spôsobiť optickú belosť zubov, ale podľa mňa spôsobil akurát tak optickú modrosť. Vypoužívala som ju celú, ale ku koncu už s veľkým sebazaprením. A zásadne večer po kompletnom odlíčení. Sú to už také dva týždne, čo som ju dorazila, takže všetky uteráky a kúpelňové koberčeky, ktoré mi stihla zakvackať na sýto modro, sú už o tomto čase opraté. 


To taká Colgate Max White Shine je zhruba o polovicu lacnejšia a urobí ďaleko lepšiu službu. Fakt viditeľne vybieli zuby už po prvom umytí, pri pravidelnom používaní je chrup o odtieň svetlejší, a to nás, pravidelných konzumentov kávy, určite poteší. Jo a nefarbí. Má v sebe síce taký jemne fialový pigment, ale neostáva na zuboch ani nikde inde, kde by ste ho museli drhnúť dolu. 

A teraz sa asi pýtate, že kde sú fotky mojich zubov pred a po ako dôkaz. Takže, vážení, zuby mám krivé, odkedy mi ich osmičky a deviatky stlačili do divnej polohy, ale strojčeku sa tvrdohlavo bránim už niekoľko rokov. A preto svoje zuby na blogu vystavovať nebudem. Bodka. 

Používate bieliace zubné pasty alebo to nechávate na profíkov v ambulancii, prípadne nebielite vôbec? 

Lučiak

foto:ja

20 komentárov:

  1. bieliace pasty narúšajú sklovinu.mala som tak citllivé zuby,že som sa nemohla poriadne najesť.to samé platí u bielenia u zubára.takže nie.nemám pekné zuby,ale nebielim.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. v tom mas samozrejme pravdu, som si toho vedoma. Preto bieliace pouzivam na striedacku s inymi, nie denne a niekedy ich na cas uplne vynecham.

      Odstrániť
    2. tak tá modrá musí byť šialene modrá,pretože svoje "bielenie" uhráva len na efekt, pretože kvázi žlté zuby v kombinácii s modrou proste zblednú...takže si nemyslím, že by nejak veľmi škodila zubom, tým, že by reálne bielila....Ja Signalky milujem:))) takže milujem aj túto modrú...aj keď nie presne túto, tú som zatiaľ neskúšala, iba tú "neinovovanú" verziu, ktorá nemá triple power:))) Ale viem, že to veľa ľudom prekáža...dokonca aj na Bioderma stretku práve na túto pastu zopár ľudí nadávalo...ja ju kupujem furt, ale nabudúce hodím do kosíka aj teda tú Colgate;)

      Odstrániť
    3. Ja už tri roky v kuse používam bieliace pasty od americkej značky Crest a vôbec nemám po nich precitlivené zuby..ale to samozrejme záleží aj od genetiky..tieto drogériové pasty si už vôbec nekupujem - zbytočne vyhodené peniaze..tá šmolko pasta musela byť teda super :D Ešte si zabudla napísať, že tá pani v reklame odišla zo záchodu s veľkou modrou škvrnou na šatách :D:D Ja som strašne grambľavá a mám vždy celé pyžamo od pasty :D:D

      Odstrániť
  2. Och, ja viem, ta gebuzina hnusná modrá, ešte aj v linkách na perách sa usadila a keď som náhodou mala suché pery, hodinu som ich mala namodralé . The Walking dead vzhľad. A presne tak Colgate je oveľa lepší. A keď už sme pri tom, Pearl drops si ani nikdy nekupuj, vyhodené peniaze a pasta slabá, akoby to ani nebola zubná pasta a následný pocit nedostatočne umytých zubov.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No to je presne príklad toho, že čím masívnejšia reklama tým väčšie sklamanie (česť výnimkám!) ... Celkovo mne Signal pasty nikdy nepreukázali nejakú extra službu, skôr mám v obľube Colgate alebo Vademecum 2v1 tie v tej na pastu zvláštnej tube, prekvapivo aj pekne bielia a sú super aj pre citlivé zuby :) A so strojčekom sme na tom rovnako, keďže moje "zuby múdrosti" sa tlačia už niekoľko rokov a stále nič, podpisuje sa to na tých predných. Uvidíme no snáď to pre krásu raz podstúpim :)
    Missy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vies co, este mozno by som uvazovala nad tym bielym, ten skoro nie je vidiet. Ale na to by som sa musela dokladne a dlho psychicky pripravovat :)

      Odstrániť
  4. Modru som mala, mozem potvrdit, ze bolo po nej modre uplne vsetko a nevsimla som si nijaky ucinok :D Ale vdaka za tip, vyskusam tu druhu! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tiez mam tu Signal pastu, ja si s nou umyvam zuby na striedacku vacsinou len rano alebo cez den, tiez mam od nej uteraky modre a taktiez aj zubna kefka, ktora mala biele stetinky ich ma teraz modre, este mi z nej troska ostava, tak ked spotrebujem, vyskusam tu Colgate :)
    http://petra-justbeauty.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vidis, to, ako mi z bielej curaproxky urobila modru, som aj zabudla spomenut :)

      Odstrániť
  6. Omg, prečo som nečítala túto recenziu skôr. Toho modrého diabla mám asi 2 týždne a stále sa nedostavil efekt belších zubov akurát som si zamodrila už 2 kefky a nejde to z nich dole...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. keď som začala čítať, myslela som, že budeš spokojná, a že konečne existuje niečo čo by mi mohlo vybieliť zuby .. nemám s touto skúsenosti ale tú Colgate používam na striedačku s Odol 3 intensive whitening a som naozaj spokojná :) bielyť zuby by som si určite nikde nedala, ani pásikmy, ani u zubára - mám dosť citlivé zuby :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja používam pastu Meridol, nie je síce priamo na bielenie, ale všimla som si už po týždní viditeľný účinok aj v tomto smere ! + párkrát za týždeň si večer po vyčistení prejdem po zuboch vrstvou kokosového oleja..zaručený účinok a aj skvelá chuť ako bonus poteší :))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Vďaka za tip, vyskúšam.
    Nakoľko mám už tesne pred "40", zrejme strojček nehrozí :)), ale ktovie ?
    Ešte by ma zaujímalo, kde ti narástli tie zuby "deviatky " ? :) :) :).

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Takze ziaden lubrikant? :)
    No ja pouzivam takmer vylucne elmex, kedze moja sklovina je od prirody oslabena, tak naco riskovat ale kedze kavu a caj mam rada, na zuboch sa to odraza a obcas si doprajem nejaku tu bieliacu pastu. Problem je len v tom, ze som si nikdy nevsimla bieliaceho ucinku... Tusim momentalne mam tu colgate. A nic :( Mozno ju skusim pravidelne pouzivat aspon mesiac a nestriedat. Kazdopadne mi dost vadi, ze strasne peni. Som si pri spominanom elmexe resp. obcasnom parodontaxe na penu uplne odvykla a idem sa nou zadusit :D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. našťastie niekde v časopise bola vzorka a stačilo mi pastu použiť raz a dosť!
    modré šampóny na žlté vlasy síce zaberajú, ale toto má na zuby presne taký efekt aký popisuješ- jednoducho sú modré.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. zabudla som dodať- zuby si umývam na striedačku s elmexom- oranžovým alebo fialovým (keďže mám reflux a žerie mi to sklovinu), bielou perlou (nie tým bieliacim gélom, majú aj pastu) a kokosovým olejom so sódou bikarbónou (tej len trošku)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)