streda 5. februára 2014

Dva nákupy, dva e-shopy, dve skúsenosti

Dnešný článok berte len tak pre zaujímavosť, ako opis skúseností s nákupom v dvoch rôznych e shopoch :) V oboch som nakupovala po prvý krát.


E shop Fann.sk asi netreba nikomu predstavovať, jedná sa o online verziu siete našich najrozšírenejších kameniek. Sortiment obchodu je o niečo chudobnejší, než v klasických pobočkách, ale výber je relatívne slušný. Po registrácii získate 10% zľavu z objednávky, v rámci newslettera Vám chodia aj kupóny na mínus 10 Eur pri nákupe nad 40 Eur. Všetci sa určite zhodneme, že MOC vo Fann patria k tým vyšším, ale v rámci akcií a výpredaja sa niektoré veci skutočne oplatia. K nákupu dostanete aj jednu kozmetickú/voňavú vzorku ako "darček". Potiaľto by bolo všetko super, mňa ale nepríjemne zaskočila jedna vec - "rýchlosť", s akou tento e shop vybavuje objednávky a štýl komunikácie so zákazníkom. Asi som trochu zhýčkaná inými e shopmi a tak mám určitým spôsobom nastavené, čo a v akom časovom rozmedzí po odkliknutí objednávky očakávam. Ale napokon, posúďte samy: objednávku som urobila 16.1.2014. Podotýkam, že všetky položky nákupu boli uvádzané ako skladom a platila som kartou, teda nie na dobierku. Ešte v ten deň som na mail dostala potvrdenie mojej objednávky. A potom sa obchod na niekoľko dní odmlčal. Počas víkendu som to brala v pohode a v duchu som balíček očakávala tak 20.januára, čo bol pondelok. 20.januára sa neudialo nič, nedošla ani žiadna správa o tom, kedy bude balíček doručený. Ďalší deň prebehol rovnako, opäť žiadne info. 22.januára, v stredu, som sa už informovala sama - mailom. Prešlo pár hodín a nič, volala som teda na zákaznícku linku... kde mi operátorka oznámila, že tovar mi bude doručený v najbližších dňoch (?). Do hodiny som potom mala v schránke mail o tom, že balíček dostanem nasledujúci pracovný deň. Tak sa aj stalo, 23.januára mi ho kuriér doniesol. Tovar bol v poriadku, našla som i pribalenú vzorku, ktorú síce nevyužijem, ale vôbec nevadí. Vadí mi iné - doručenie týždeň od objednania sa mi pri položkách skladom  zdá pomerne neskoro, ale ešte viac sa mi nepáči, že mi obchod neposlal žiadne info o priebehu spracovania objednávky. Ako píšem vyššie, z Fann som nakupovala online po prvý krát, takže netvrdím, že takýto postup býva vždy u každého pravidlom - ak máte skúsenosti, budem rada, keď sa s nimi podelíte v komentároch. 




Naopak, z nákupu v e shope Krasotika.sk mám výlučne pozitívne dojmy. Objednávku som urobila 22.januára, okamžite mi zaslali údaje na bankový prevod, peniaze som previedla obratom a 24.januára, len čo ich dostali (išlo o medzibankový prevod) mi došiel mail, že môj balíček bol odoslaný - spolu s  linkom na Track&Trace Slovenskej pošty, aby som ho v prípade záujmu mohla sledovať. 27.januára som ho mala doma, ak by medzi tým nebol víkend, došiel by aj skôr. Super. Dobrý dojem na mňa urobil hlavne štýl komunikácie obchodu. 

Niekedy stačia fakt detaily a zákazník vníma nákup úplne inak...

Aké sú Vaše skúsenosti so slovenskými a českými e shopmi? 

Lučiak

23 komentárov:

  1. Pre mňa stále ostáva tajomstvom skutočnosť alebo skôr "zhoda náhod", že v ten deň kedy sa informuješ o stave objednávky je zrazu na poludnie podaná na pošte :D
    Ja som mala napr. skúsenosť s eshopom PantaRhei, že vybavovanie objednávky trvalo týždeň, pokiaľ som ju nezrušila! Pritom som platila kartou, peniaze mali hneď, spôsob doručenia bol osobný odber a v mieste môjho osobného odberu bol tovar skladom. HROZA!
    Naopak s krasotikou mám taktiež pozitívne skúsenosti a cukríky, ktoré mi stále pribalili milujem! :-)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no jo no, ale to bola urcite len nahoda :D A vidis, cukrik! Na ten som aj zabudla! Dala som malemu, vraj bol velmi dobry :)

      Odstrániť
  2. krasotiku si tiez pochvalujem.ak si nieco objednam som nedockava a chcem to ma co najrychlejsie pri sebe,takze track and trace potesi :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Slovenské FANNko by sa teda malo určiť od toho českého. Tu mi chodia pekne emaily a hlavne doručenie je zvyčajne na tretí deň od objednania(prvý deň objednám, druhý deň zásielku balia, tretí doručujú). Tiež ma vždy potešia vzorečky(zväčša jedna vzorka od MF-make up alebo niečo také a jedna vzorka parfému) a občas pribalia aj nejaký časopis. Horšie už je, že pokiaľ objednávam príliš často, tak mi chodí stále dookola tá istá vzorka make upu:)) Isté obdobie pred Vianocami alebo tak nejak, som mala doma asi 12 tých istých vzoriek a najlepšie, že aj celý produkt toho istého make upu, takže som aspoň mohla veselo rozdávať:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. he he, ja som takto svojho casu mala kopec tych istych parfumovych vzoriek od el nino...

      Odstrániť
  4. Luci teraz som prekvapena. Ja uz som ba Fannku nakupovala x krat a vzdy to islo raz dva, este aj ten tovar do 3-7dni mi prisiel vzdy skor, ako som cakala. To musela byt fakt neprijemna vynimka. Urcite im este daj sancu :-) Krasotika je skvela, to sa zhodneme ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jasne, ja som pRave aj na teba myslela, co napises, lebo viem ze tam nakupujes pravidelne. Ako pisem na konci, nelamem nad nimi palicu, kludne to mohla byt aj vynimka. Snad nabuduce bude vsetko OK :)

      Odstrániť
    2. ;-) mozno mali nejakeho noveho zamestnanca a ten to poplietol. Ja som bola vzdy spokojna, raz mi dokonca zrusili v pohode objednavku, hoci maju uvedene, ze nerusia a su zavazne. Ale teraz maju velke zlavy co? Radsej na to ani nemyslim ;-)

      Odstrániť
  5. Vo fannku nič nekupujem, zdá sa mi to predražené aj keď majú zľavy... No a krasotika, to je skvelý eshop, s nimi mám len dobré skúsenosti :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak co sa tyka parfumov a luxusnej kozmetiky, to bez pochyby, ale napriklad tu beznu strednu triedu maju casto lacnejsiu, nez napriklad DM.

      Odstrániť
    2. to je fakt. loreal a max factor sa určite oplatí nakupovať vo fann, nie v dm. a ešte gosh, ktorý málokde zohnať... zabudla som na niečo? :)
      s krasotikou mám tiež dobré skúsenosti, nebyť víkendu, tak to mám doma razdva.
      cením si, keď eshop pošle mail, kedy zásielku odoslali

      Odstrániť
  6. Ako si vravela, Fann ma chudobnejsi vyber na eshope a ked este citam, ze je trochu problem s dopravou tak to asi radsej zajdem do predajne :) Krasotinku tiez poznam a este dobru skusenost mam aj s galaxieprani.cz
    http://bynicka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. já jsem dost často objednávala ve fannu v čr a vše v pohodě, vždy mě překvapil počet vzorků nebo věcí navíc, plus u nás dávají ještě nějaký časák, nevím jaký, už jsem dlouho neobjednávala. jo a taky je 10% sleva přes net a nad 500kč doprava zdarma

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, to som tam zabudla dopisat - vo Fann e shope je u nas pri nakupe nad 30 Eur doprava zdarma, to potesi.

      Odstrániť
    2. keď sme my odtiaľ objednávali, tak bolo dokonca, že minimálna hodnota objednávky musí byť 30e, ale objednávka došla v časovej "norme"

      Odstrániť
  8. Raz mi v krasotike domrvili objednavku, tak mi slubili zlavovy kupon, ale bohuzial mi ho neposlali, snaha teda z ich strany odcinit to bola, ale nejako to nedotiahli do konca :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ja som kupovala len na krasotike tiež bankovým prevodom šikovne vybavenie a nemali take drahe poštovne takže určite sa k nim ešte niekedy vrátim:) parfums mi príde dosť veľke poštovne aj ked posielaju kurierom ale nedovolim si to odtial radšej zbehnemdo obchodu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ja som tiez nakupovala len na krasotike (viac krat) a mam len skvele skusenosti

    OdpovedaťOdstrániť
  11. HROZNĚ MOC děkuju za tento článek. na webu Krasotika.sk mají tvářenku Taupe od NYX po které moje srdce prahne ale nikde jí neměli! dokonce je tu i příznivé poštovné do ČR, moc moc děkuju! a ted jdu dělat seznam, co dalšího od tamtud "nutně" potřebuju :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) tak dufam, ze vsetko prebehne k tvojej spokojnosti.

      Odstrániť
  12. ahoj, chcela by som sa opytat,ci aj tento rok (2015) posielal fann maily s kupónmi na mínus 10 Eur pri nákupe nad 40 Eur? dakujem

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)