nedeľa 8. decembra 2013

Testujeme: Garnier 5 sec Perfect Blur


Ahojte :) Keď som v minulom poste napísala, že v decembri tu toho bude pomenej, viaceré ste mi napísali sklamané odkazy :) Tak nebojteee, neplánujem to tu nechať úplne zakapať. Zhodou okolností je práve víkend a vtedy mám času na fotenie a písanie predsa len o niečo viac, takže mám pre Vás moje dojmy z produktu, ktorý sa v posledných mesiacoch často objavoval v recenziách zahraničných kozmetických blogov. A tie recenzie boli väčšinou prudko pozitívne. Priznávam, to ma aj najviac motivovalo tento kúsok vyskúšať, pretože štandardne nie som milovníčkou Garnieru. Za jedinú výnimku považujem ich BBčko pre mastnú a zmiešanú pleť, ktoré mi (napriek tomu, že mastnú pleť nemám) sadlo vynikajúco a v lete ho používam naozaj rada. Novinka, ktorú Vám predstavím dnes sa volá 5 sec Perfect Blur a v tomto čase by už mal byť pomaličky dostupný aj v našich drogériách. Ja som ho objednávala z feelunique a vyšiel ma po zľave na nejakých 10 Eur. No a čo je to vlastne za zázrak? V skratke, vyhladzujúci a "zdokonaľujúci" primer alebo ak chcete podkladová báza. Tých 5 sekúnd v názve sľubuje okamžité a viditeľné optické vyhladenie pleti, zmenšenie viditeľnosti pórov, jemných vrások a vyrovnanie farebného tónu pleti. Používať ho môžete ako klasickú bázu pod make up alebo samostatne. Vyskúšala som oboje.

Nebudeme sa na nič hrať, sľubované zázračné vyhladenie tu má na starosti predovšetkým štedrá dávka silikónov. Na produkte je to na prvý pohľad vidieť a pri nanášaní aj cítiť. Konzistencia je po vytlačení z tuby naozaj hustá, priam hrudkovitá, ale po nanesení na pleť sa okamžite rozplýva a na pokožke Vám vytvorí tú typickú silikónovú vrstvičku. Pripomína mi mnou nedávno recenzovanú bázu od Clinique, ale zmatňujúci efekt po nanesení nie je taký extrémny, ako pri spomínanom Superprimeri. Ešte naspäť k zloženiu - hneď na prvom mieste je uvedený dimethicone a pokračuje to ďalšími syntetickými pomocníkmi:

DIMETHICONE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, SILICA [NANO] / SILICA, ISODODECANE, ALUMINIUM HYDROXIDE, CI77491 / IIRON OXYDES, CI77891/TITANIUM DIOXIDE, DISODIUM STEAROYL GLUTAMATE


Ale poďme sa pozrieť na to, čo je pravdy na jeho zázračných účinkoch. Vyhladzuje? Áno, viditeľne. Zjemňuje viditeľnosť pórov a jemných liniek? Áno. Zjednocuje tón pleti? Trochu. Ja by som ešte dodala, že príjemne uľahčuje aplikáciu make upu. Pretože na používanie bez neho by toho podľa mojich kritérií musel dokázať trochu viac. Skrátka, všetko to, čo robí, zvládne x.y.z. podkladových báz iných značiek, hlavne tých drahších. Pre demonštrovanie jeho efektu som sa rozhodla radšej použiť ruku, pretože nedisponujem fototechnikou, ktorá by dobre zachytila jeho efekt na tvári. Takže nech sa páči, posúďte sami:

vľavo hore "nahá" ruka, vpravo hore báza po vytlačení z tuby, vľavo dole po rozotretí prstom a vpravo dole po úplnom rozotretí na ruke


Myslím, že rozdiel určite vidíte. Ešte pri jednej veci by som sa ale rada pristavila: ide o spomínané zjemnenie viditeľnosti pórov. Táto a podobné bázy Vám na jednej strane na pleti viditeľnosť pórov opticky zjemní (tým, že ich vyplní silikónovou vrstvou), ale z mojej skúsenosti nastáva často problém po nanesení make upu - tam, kde báza póry vyplnila, sa objavia drobné farebné bodky, čo tiež nevyzerá práve najlepšie a chce to precíznosť a cvik pri dokonalom rozotretí make upu, aby ste nevyzerali ako oprskaná farbou. Tento problém pozorujem hlavne pri hustých silikónových bázach a Perfect Blur nie je výnimkou. Čo sa týka zmatnenia pleti, to u mňa funguje len prvé cca tri hodiny, potom sa mi T zóna mastí ako obvykle. Ako pozitívum hodnotím, že napriek presýtenosti silikónmi som na pleti ani po cca 10 dňoch pravidelného používania nespozorovala žiadne mikrozápaly a iné problémy. 

Takže, čo dodať záverom. Je to celkom šikovný produkt, ale zázrak určite nie. Dopoužívam ho, ale druhé balenie si určite nekúpim. Z podkladových báz, ktoré som v poslednej dobe vyskúšala a mám doma, je mojim favoritom táto od Estée Lauder. Perfect Blur by som hodnotila 6 z 10 hviezd. 

Zaujal Vás? Chystáte sa ho vyskúšať? 

Lučiak
foto:ja

6 komentárov:

  1. tak s týmto si ma celkom nalákala.... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ak sa dostane do naších drogérii tak určite vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja moc baze nepouzivam, ale pokud bych nejakou mela doporucit, tak clarins baume beauté eclair.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mala som vzorku. Je to pecka. Ja kamoška a aj jej mamka to určite kúpime keď to bude aj tu.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. dnes som sa uplne nahodou dostala k malej vzorke ani takym vzorkam nikdy nevenujem pozornost no,bola som v nemom uzase,dala som si ho na ruky a omladli mi o par rokov neverim reklamam takze to,ze sa mi velmi nechce starat o ruky je to aj vidiet,ale toto si zozeniem urcite kto chce nech veri,neklamem je to uzasne,kto nechce nech neveri kupim si to a kupovat aj budem

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)