nedeľa 1. decembra 2013

Projekt High End 5: Collistar Mascara Infinito


Testovaniu tejto maskary predchádzali moje veľké očakávania. V predminulej akcii Dni Marianne sa dala miniatúrka Infinito získať ako darček k nákupu (už si nepamätám, či v Sephore alebo Douglase) a vďaka tomu ju vyskúšalo aj veľa blogeriek. Následne sa na nete rozbehla nadšená Infinito kampaň. Chválil ju prakticky každý, kto ju vyskúšal. Keď som si ju konečne zaobstarala a vyskúšala ju, pochopila som, prečo ju tak veľa žien chváli a miluje a tiež som zistila, čo mi na nej strašne vadí. Takže s Infinito je to u mňa ako v talianskom vzťahu - láska aj nenávisť zároveň.


Ešte pred tým, ako zhodnotím funkčnosť, musím pochváliť obal. Jednoduchý, zlatý, pripomína maskary od YSL. Kefka hustá, z každej strany má iný reliéf (na fotke vidíte len jeden, ten druhý som odfotiť zabudla). Veľkosť je na líčenie horných rias akurát, pri líčení spodných by som uvítala trochu užší koniec. Čo sa týka efektu, začnem tým, čo sa mi na maskare páči a za čo udeľujem najväčšie plus: zvýrazňujúci efekt. Naozaj, Infinito riasy zvýrazní prakticky už od prvého ťahu. V mojom prípade skôr predĺži, než zahustí (neskôr sa dostaneme k tomu, prečo). 
Takže, viditeľné a rýchle zvýraznenie, ale podľa mňa bohužiaľ aj parádna tendencia zlepovať riasy. Na fotkách, ktoré vidíte, to možno také evidentné nie je (robila som, čo som mohla a tiež už mám po troch týždňoch používania prax v tom, ako s ňou pracovať), no každodenná realita je taká, že s ňou treba pracovať opatrne a hlavne rýchlo. Farba na mihalniciach expresne zasychá a akonáhle ich obalí, stvrdne a zafixuje ich do tvaru, v ktorom držia ako pribité, takže žiadne opravovanie po pol minúte nehrozí. Keď to nevychytáte, môže sa Vám stať, že Vám riasy budú smerovať všelijako inak, len nie k Vašej spokojnosti. Ďalšia vec, ktorá s tou prvou úzko súvisí, je, že vzhľadom na pevnú fixáciu a stvrdnutie rias pri prvej vrstve je veľmi ťažké naniesť na riasy vrstvu druhú (o tretej ani nesnívajte :). Aj keď sa mi to nakoniec vždy nejako podarí, vždy je to boj so zlepovaním a neprirodzeným vzhľadom rias. Pre tie, ktoré sa teraz pýtajú, prečo tú druhú vrstvu nanášam - pretože mám rada výrazné (ale pri tom prirodzene pôsobiace) riasy a jedna vrstva Infinito robí efekt, ktorý je povedzme ok na denné, menej výrazné líčenie, no na dramatickejšie alebo večerné líčenie mi nestačí. Inak ten pocit po nanesení dvoch vrstiev je dosť zvláštny - riasy síce pekné, výrazné, ale na dotyk tvrdé, ako umelé :)

dve vrstvy

Odličovanie chce trpezlivosť - najlepšie ho zvláda Sensibio. Navlhčený tampón treba k oku pekne pritlačiť a nechať tomu čas, rozhodne nedoporučujem rázne trenie, lebo Vám s vrstvou maskary odíde aj pekných pár mihalníc :)

Suma sumárum, bije sa to vo mne :) Najradšej ju používam v pracovné dni, keď sa ráno ponáhľam a potrebujem ísť na istotu - stačí pár ťahov a nemusím sa s tým donekonečna piplať. Ale za to zlepovanie pri líčení druhej vrstvy by som ju niekedy najradšej vyšmarila z okna... Osobne by som jej preto nedala viac, než 8 hviezd. Bežná cena sa pohybuje od cca 13 Eur na internete až po cca 24 vo Fannku :) Ja som ju kúpila vo výhodnom sete s ďalším full size produktom, vzorkami a taštičkou za 22 Eur. 

Patríte k tým, čo ju vyskúšali? Aké sú Vaše dojmy? 
Lučiak

foto:ja

12 komentárov:

  1. Já jsem jedna z těch, která ji měla v miniatuře a zamilovala si ji. Je dokonalá !

    OdpovedaťOdstrániť
  2. taky ji mám v miniatuře a miluji ji bez výhrad :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já ji mám hodně ráda, nejdřív jsem měla mini a teď už jedu běžná balení. Nanáším jen jednu vrstvu, stačí to. Je pravda, že nanášet další vrstvy je na vývrat, protože opravdu velice rychle zaschne a řasy fixuje, přesně jak píšeš. Navíc je geniálně černočerná, takový zrovna položený asfalt:)
    Podobný efekt, ale bez ultra vytvrzených řas dělá Chanel Inimitable. Tu bych milovala bez jediné výtky, až na tu cenu:( Cca 600,- což je jedna z nejnižších internetových cen, se mi za řasenku dávat nechce.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. o Chanel Inimitable som uz pocula chvaly :) Ja uz tiez nejaku tu dobu do maskar neinvestujem viac, nez takych 15 Eur, to je moje maximum, vzhladom k tomu, ako rychlo (aj tie drahsie) vysychaju :(

      Odstrániť
    2. http://oci.heureka.cz/collistar-mascara-infinito-high-precision-volume-curl-definition-extra-black-11-ml/

      Já tam 600,- Kč nevidím, ale to je jedno ... :)

      Odstrániť
    3. ja myslim ze tutto myslela Chanel :)

      Odstrániť
  4. Ja idem do tretieho balenia momentalne :D u mna je to laska ako tram, je pravda, ze zo zaciatku to chce cvik, aspon ja nemam problem s nou dosiahnut aj drama efektu. Inak da sa kupit aj za 11 €, kuk na heureku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja som ju mala tiež vo vzorkovom balení a bola som spokojná veľmi, až na to, že to mini balenie hneď vyschlo...teraz som v "liste pre ježiska" spomenula aj práve túto špirálku, nech vyskúšam plné balenie

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja som ju mala dávnejšie a ak si dobre spomínam, tiež som bola spokojná. Ja v podstate málokedy nanášam viac ako 1 vrstvu, takže tebou popisovaný problém som si ani nemala šancu postrehnúť.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja trochu mimo aktuálnej témy, ale neviete mi povedať aké poštovné sa platí pri zásielkach z Feelunique.com? Neviem sa dostať k tejto informácii, na stránke keď si nahádžem veci do koša tak mi nepíše nič, tak neviem. Ak mi to hodí vysoké poštovné tak to si môžem rovno kúpiť make up vo Fann. Ďik za rady :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. na feelunique sa pri nakupe nad 15 eur postovne neplati :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)