streda 18. septembra 2013

Testujeme: Maybelline Big Eyes Mascara


Po dlhšej dobe je tu novinka, ktorá ma naozaj zaujala, preto som si ju nechcela nechať ujsť a hneď, ako to šlo, som po ňu nacupitala do drogérie. Maskara Big Eyes s dvoma rozdielnymi kefkami na vrchné a spodné mihalnice sľubuje extra zvýraznenie a jednoduchú aplikáciu špeciálne na spodné riasy. Tie ma občas vedia potrápiť. Čím väčšia kefka maskary, tým viac tŕpnem pri nanášaní, aby sa mi farba neotlačila na spodné viečko a aby som si vôbec nepichla do oka. Obe kefky vyzerajú takto: 

na vrchné mihalnice...
a na spodné

Prvá poznámka, ktorú k obom kefkám mám: ani jednej by neuškodilo, ak by bola o čosi kratšia. Čo sa týka hornej, ja som praváčka a pri maľovaní rias ľavého oka mi dĺžka kefky trochu robila starosti, mala som pocit, že sa mi telo maskary dotkne nosa a umažem sa. Neviem, či si ten problém podľa môjho popisu dokážete predstaviť... Pri spodnej kefke by skrátenie podľa mňa tiež uľahčilo aplikáciu. Napriek tomu beriem vyššie uvedené ako detail a chce to jednoducho asi len trochu cviku. 
Na margo zvýraznenia - efekt na vrchných riasach je OK, i keď jedna vrstva mi k spokojnosti nestačila a už pri pridávaní druhej som si všimla, že má trochu tendencie zlepovať riasy. Pri tretej vrstve to už bolo očividné a riasy bolo potrebné poriadne rozčesať. A tu sa dostávame k ďalšiemu problému - farba tejto maskary pomerne rýchlo zasychá (čo je pochopiteľne na jednej strane výhoda), takže prečesávaním si môžete spôsobiť efekt akoby pokrčených rias. Čo teda nepoteší :/ Opäť, chce to získať potrebnú rutinu a hlavne istotu v ruke, aby ste mohli pracovať rýchlo. Stále hovorím o kefke na vrchné riasy... tá spodná ma, čo sa zvýraznenia rias týka, dosť sklamala - efekt je veľmi slabý a aj tu som musela pridať niekoľko vrstiev, aby som bola spokojná. 
Pozitívom je, že maskara nehrudkuje, počas dňa neopadáva, nemaže a dobre sa odličuje (nedopatrením som si kúpila vodeodolnú verziu, ale vhodne zvolený odličovač to vyriešil). A tu si ju môžete pozrieť na mojich riasach v praxi: 

fotky sú bohužiaľ trochu neostré (pozdravujem moju starú rachotinu), ale myslím, že na posúdenie efektu postačia.

Celkovo by som Big Eyes Maskaru zhodnotila asi tak, že to nie je zlá maskara, no určite sa bez nej v pohode zaobídete a nie je to niečo, kvôli čomu by ste museli urgentne utekať do drogérie. Cena sa momentálne pohybuje niekde na 7-8 Eurách (podľa predajne). Dala by som 6 hviezd z 10tich.

Máte v pláne ju vyskúšať? 
Lučiak
foto:ja

9 komentárov:

  1. Efekt na fotce nevypadá až tak zle. Kolikrát někde vidím mnohem víc slepené řasy a přitom si ji blogerka chválí. :)
    Každopádně se mi docela zamlouvala, ale teď si to asi rozmyslím... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no jo, je to fotene pri asi tretom pouziti, ked som sa s nou akot ak naucila pracovat. Ale po prvykrat som bola z toho zlepovania na nervy :)

      Odstrániť
  2. Já jsem o ní taky včera psala :) Ta část na spodní řasy je celkem na prd, ale ta na horní mi vyhovuje, i když je fakt, že já dávám jen jednu vrstvu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. na fotke tvoje riasy vyzeraju skvelo
    ale ked som ja ju pouzila totalne mi zlepila riasy :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aelin, presne ako pisem vyssie, tieto fotky som robila, ked som uz mala nanasanie trochu viac zmaknute. Ale je fakt, ze na to zlepovanie si pri nej treba dat pozor.

      Odstrániť
  4. A vrátime sa k starým dobrým Max Factor :-) Ja mám s Maybellinkami ten problém, že sa mi otláčajú počas dňa na viečku, mám vytočené riasy a dotýkajú sa mi viečok. Tento problém nemám len s Max Factor a s Armani, Chanel, ale tak samozrejme tie si dovolím raz za čas.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mne sa tiez niektore maskary pocas dna otlacaju, len na spodne viecko, vacsinou take, ktore nemaju velmi stabilnu farbu. Uz si na to davam pozor, taka u mna nema sancu.

      Odstrániť
  5. Řasenka mě moc nenadchla. Dávám přednost max factor .

    Na mém blogu probíhá giveaway budu ráda když se zapojíš :http://fashionaddiction-style.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)