pondelok 23. septembra 2013

Testujeme: Macadamia

produkty venoval e shop macadamiahair.sk


Vlasovej kozmetiky Macadamia je na blogoch čoraz viac a niektoré kúsky (šampón, maska) majú občas dosť rozporuplné recenzie, ako si tak všímam. No čo, najlepšie je vyskúšať na vlastnej koži/vlasoch. Preto mi ponuka na testovanie od macadamiahair.sk prišla celkom vhod.  Od tejto značky mám otestovaný len zlomok prípravkov - tuším v roku 2009 som si na feelunique kúpila ich healing oil (vtedy to bola zaujímavá novinka), ktorý, okrem toho, že krásne voňal, mojim vlasom príliš nevyhovoval. Na druhej strane, vždy ma lákal šampón, pretože od niektorých spokojných užívateliek som naň počúvala doslova ódy...
Na testovanie som teda dostala malé balenie šampónu a k tomu šikovné, 100 ml balenie "No Tangle" - stylingového prípravku na odmotanie a uhladenie vlasov. Oba krásne voňajú, šampón navyše neobsahuje sulfáty a parabény.  


Začnem dojmami zo šampónu: napriek tomu, že ide o bezsulfátový šampón, výborne pení. Má jemne medovo-perleťovú farbu a hustejšiu konzistenciu. Názory naň sa v blogosvete líšia, ale mne vyhovuje veľmi. Balenie mi vystačilo na 7 aplikácií a po každej boli moje vlasy krásne lesklé, vzdušné a dobre upraviteľné. Šampón som dopĺňala uhladzujúcim stylingom. Flakón má rozprašovač, z ktorého ide prekvapivo hustá konzistencia prípravku. Pripomína trochu redší vlasový vosk. Aj pri tomto produkte je kľúčové správne množstvo - nesmiete to prehnať, inak narobí viac škody, ako úžitku. A kým som našla to správne množstvo pre moje vlasy, chcelo to trochu cviku. Menej je určite viac a preto aj 100 ml balenie určite vydrží veľmi dlho. Nanášala som ho na umyté, uterákom presušené vlasy výlučne na dĺžky. Inštrukcie výrobcu radia striekať ho priamo na vlasy, ale mne sa lepšie osvedčilo nastriekať do dlaní, dobre rozotrieť a následne aplikovať na vlasy, ktoré potom upravím vyfúkaním ionizačným fénom cez veľkú kefu. Tento produkt totiž najlepšie funguje v spolupráci s tepelnou úpravou - vtedy dostatočne oceníte jeho efekt. A ten je predovšetkým viditeľne uhladzujúci - vlasové vlákno je uhladené a pekne lesklé. Zatiaľ som neskúšala jeho spoluprácu s vlasovou žehličkou, ale predpokladám, že by sa správal podobne. Čo sa týka "no tangle" efektu, rozhodne nefunguje tak, že sa až do ďalšieho umytia nemusíte česať :) Vlasy sa ale počas dňa skutočne zamotávajú menej. 
Celkovo môžem povedať, že mi tieto dva kúsky vyhovovali a čo sa týka šampónu, uvažujem aj o kúpe väčšieho balenia. 

Ak ste ich vyskúšali, ako sedia Vám? 

Lučiak
foto.ja

6 komentárov:

  1. A ty mas aku kvalitu vlasov? Myslis, ze tieto vyrobky su vhodne aj na hrube, vlnite vlasy?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. moje vlasy su hrube, nepoddajne a velmi huste. V sortimente maju aj specialnz pripravok na vlnite vlasy.

      Odstrániť
  2. Už som si pozerala ich stránku, dosť zaujímavo to vyzerá. Keď čo to z mojej zbierky dopoužívam, pouvažujem, že Macadamiu vyskúšam. Nebudem radšej teraz rozširovať moju chorobne obrovskú vlasovú výbavu. Och, som taká rozumná, som na seba hrdá!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Taku striedmost ti chvalim, len co na to vyrobcovia kozmetiky, ako ti k tomu pridu.

      Odstrániť
    2. Xaxa, ved uz som aj dostala vyhrazne e-maily, si nemysli, oni hned postrehli moje nekale myslienky!

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)