utorok 10. septembra 2013

TAG: 50 RANDOM FACTS ABOUT ME

Na tento tag som sa chystala veľmi dlho. Konečne som si dala tú námahu... nech sa páči:

crainsnewyork.com
1. Od prírody som nočná sova, ktorá je životom prerobená na ranného vtáka. V praxi sa to prejavuje tak, že síce fyzicky vstanem povedzme o pol šiestej, ale mentálne sa prebúdzam tak o deviatej
2. Mám svoj ranný prebúdzací rituál, na ktorom si veľmi zakladám a beda tomu, kto mi ho nejakým zásadným spôsobom naruší!
3. od 18tich (teda už 15 rokov) si píšem niečo ako denník. Sú to zošity, do ktorých si zapisujem hlavne myšlienky a úvahy, rôzne inšpirácie, sny a veci, ktoré v budúcnosti plánujem nejako využiť. Boli obdobia, keď som písala denne, ale čím som staršia, tým viac sa intervaly zápisov predlžujú. Momentálna frekvencia je cca raz za mesiac. Najlepšia vec je zobrať si také desať rokov staré záznamy a čítať. Veľmi zábavné a poučné :)
4. Nemám žiadne tetovanie, ani piercing. Nechcem a v 99% sa mi to nepáči ani na iných ľuďoch
5. Nikdy v živote som neskúšala prefarbiť sa na blond ( a to som už mala aj modré vlasy). Ale plánujem, že tak učiním na staré kolená okolo 55ky. To už budem asi komplet šedivá a šedivé odrasty nebudú v blond vlasoch tak svietiť.
6. Ako dieťa som chcela byť najprv archeologičkou a neskôr veterinárkou. Dnes v žiadnom prípade! To prvé by ma unudilo k smrti a pri tom druhom by som sa emocionálne zrútila. 
7. Nikdy v živote som ani len neochutnala pivo. Príšerne mi to páchne a nie som schopná dať do úst ani kvapku. Ale baví ma, ako ma čas od času niekto presviedča, že práve on bude ten, kto ma naučí ho piť :)
8. V deviatich rokoch mi pre akútny zápal vyoperovali apendix a odvtedy moje brucho zdobí hnusná keloidná jazva. V puberte som pre ňu trpela, dnes si na ňu ani nespomeniem.
9. Svoju prvú (a zatiaľ jedinú) plastickú operáciu som absolvovala tiež v detstve. Jednalo sa o rekonštrukčnú operáciu po psom uhryznutí do tváre. Ďalšie do budúcna kategoricky nevylučujem.
10. Nikdy nenosím hodinky ani žiadne nevlastním. Vadia mi.
11. Už asi 7 rokov som na ruke nemala žiaden prsteň. Aj tie mi prekážajú.
12. Som jedináčik.
13. Od detstva som rada vyhlasovala, že nikdy nebudem mať deti a ešte dva roky po pôrode som sa často zamýšľala nad tým, prečo som neostala verná svojmu rozhodnutiu. Dnes už na to nemyslím. Dieťa mi dramaticky zmenilo život. K lepšiemu, ale bola to cesta tŕnistá.
14. Nepozerám nekonečné seriály, čo majú neviem koľko sérií. Je to podľa mňa príšerná strata času.
15. Rada triedim skrine a rada vyhadzujem nepotrebné veci. Nemilosrdne. Ak potrebujete spraviť miesto, zavolajte ma :)
16. Mám vodičák, ale šoférovanie ma nebaví. Šoférujem, len ak je to skutočne nevyhnutné alebo čas od času, aby som úplne nevyšla z cviku.
17. odkedy si pamätám, chcela som byť dospelá
18. Neznášam hudbu ako zvukovú kulisu. Trpím dnešnou mániou neustále a všade niečo púšťať. Ticho mám rada, obzvlášť preto, že je dnes také vzácne.
19. Mám svojský druh humoru, ktorý veľa ľudí nechápe. Rešpektujem to a tak sa snažím v prejave krotiť, aj tu na blogu. V živote sa mi ale podarilo stretnúť pár ľudí, ktorý šťastnou konšteláciou hviezd mali humor rovnaký. Ak niekto nezainteresovaný počúva naše rozhovory, musí mať zážitok :D
20. Ak niekde prídem a v blízkosti sa nachádzajú mačky, dajte im tak desať minút a všetky sa budú motať pod mojimi nohami. A nejakú už pravdepodobne budem mať aj na rukách.
21. Zhruba 6 rokov som bola striktná vegetariánka. Dnes mäso jem - príležitostne
22. Mám tendencie k foodnacizmu, ale miernim sa.
23. Raz som sa náhodou zapozerala do Real Housewives of N.Y., potom ešte raz a celkom ma to začalo baviť :) Jedna epizóda trvá bez reklám nejakých 30 minút a to sa ešte dá. Sledovať, čo tie dámy riešia, je zábava. Plus bavia ma interiéry, exteriéry a móda, ktorú pri tom ukazujú. Ale nepoviem Vám, ktorá z hlavných hrdiniek je moja najobľúbenejšia, to už by som na seba preradila priveľa :)
24. Vždy som si lepšie rozumela s chlapcami, než s dievčatami.
25. Nemám žiadnu BBF. Mala som BBFáka, ale naše cesty sa nejak rozišli. Vieme o sebe a myslíme na seba, len sa už toľko nestretávame.
26. Okrem osmičiek mi v ústach rástli aj deviatky! Taká som ja múdra. Nakoniec museli všetky von.
27. Nemám rada country a reggae. Neviem to vysvetliť, ale tieto hudobné žánre ma mimoriadne iritujú.
28. v zozname sledovaných blogov mám niekoľko z kategórie WTF :) S ich autorkami sa nestotožňujem, ale chodím tam ticho žasnúť a baviť sa. Raz to niekto výstižne nazval "morbídna fascinácia". Asi viete, o čom hovorím :)
29. Neviem sa bicyklovať, lyžovať, ani korčulovať. Nemám vzťah k športu a ak som niekedy v živote cvičila, bolo len preto, že "by sa to malo" alebo som potrebovala spevniť a schudnúť.
30. Najobľúbenejšie kvety: biele ruže a frézie
31. nemala som rada školu a vzhľadom k tomuto faktu som v nej vydržala pekne dlho :) Na naše štátne školstvo mám pomerne radikálny názor: je to jeden zúfalý, skostnatený a ľudského ducha decimujúci dinosaurus.
32. Vstúpim do sprchy, zatiahnem záves, pustím vodu a v tom momente začnem spievať :) Je to úplne automatické. Našťastie mám sluch a slušne intonujem, takže mojim spevom nik netrpí (dúfam). To isté robím v aute (ale vodu tam radšej nepúšťam).
33. mám fóbiu z ropúch a rôznych jašteríc, nemôžem ich ani vidieť. Naproti tomu nemám nič proti hadom - páčia sa mi.
34. V bežnom praktickom živote som veľmi netrpezlivá. Keď patríte k ľuďom, ktorý robia všetko nekonečne pomaly a nikdy sa nevedia rozhodnúť, vedzte, že mám občas chuť Vás zaškrtiť. Je to strašné, ale je to tak.
35. Na druhej strane, ak mi na niečom veľmi záleží, idem systematicky za tým, aj keby to malo trvať nekonečne dlho. Dôležitý je pocit, že sa to približuje, aj keď pomaly.
36. Slová "nikdy" a "navždy" nepoužívam. Myslím, že človek by už zo svojej povahy a z povahy tohto sveta nemal nič kategoricky vyhlasovať.
37. Čo sa týka fyzična, najradšej na sebe mám moje oči. Najneradšej moje krivé prsty na nohách, to je jeden veľký zlý vtip.
38. Čím som staršia, tým viac vecí mi je jedno. Čím viac som zažila, tým viac viem prepáčiť.
39.  Neznášam vysávanie, čistenie sporáka a čistenie zemiakov.
40. Ďalšia nočná mora sú moje dlhé vlasy po celom byte. Na podlahe, vo vani, v umývadle...
41. milujem ryby a všetky možné morské príšery
42. Šalátový prívarok a polievku dám do úst jedine v prípade, že by mi hrozila smrť hladom. Trauma zo školskej jedálne.
43. Mohla som sa volať aj Veronika, to bola mamina druhá alternatíva k môjmu menu. Jej najlepšia kamarátka zas navrhovala meno Perla :) Myslím, že to nakoniec dopadlo najlepšie, ako mohlo.
44. Chovať psy a špeciálne chovať ich viac naraz a pozorovať ich správanie vo svorke je skvelá lekcia do života. V niektorých veciach nie sme až takí rozdielni :)
45. Nemám rada puntičkárov.
46. Príliš neplánujem. Ak chceš Boha rozosmiať, povedz mu o svojich plánoch - to je stará pravda, ktorej sa držím.
47. Veľkosť mojej nohy je 42, z čoho pramení množstvo komplikácií pri hľadaní a výbere topánok. Na druhej strane, Boh asi vedel, čo robí, lebo mať takú bežne dostupnú 39tku, asi by ma topánky doma zavalili.
48. Peňaženka musí byť červená! 
49. Jasné, že mám celulitídu.
50. Vždy zásadne verím, že všetko dobre dopadne.


prekvapilo Vás niečo? :)
Lučiak


20 komentárov:

  1. V niektorých bodoch sa zhodujeme :-) mám vodičák, nešoférujem, lebo sa bojím.. o tom triedení veciach v skriniach :D bývam ešte s rodičmi a ver tomu, že keby môžem, tak polovica vecí letí von oknom kľudne aj so skriňami ...názor na školstvo tiež máme podobné, ryby milujem takisto, k tým vlasom sa nevyjadrujem - po každom česaní to je hromada a privilégium vysávania by som predala mužom :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. moja mama (ktora nic nechce vyhodit, lebo ma ku vsetkemu sentimentalne spomienky) raz skoro zinfarktovala, ked som nemilosrdne vyhodila asi tridsat polorozpadnutych starych obrusov a hackovanych deciek. Dodnes mi to zo srandy vyhadzuje na oci :)

      Odstrániť
  2. :D šalátový prívarok je čo preboha? ja vždy zásadne verím, že všetko nedopadne dobre (ale to preto aby to potom dobre dopadlo:))
    50 vecí spísať musela byť makačka :) ale super pobavila som sa a tuším máme aj niečo spoločné :) raňajky, vodičák, deti (zatiaľ:))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. super napisane a musim povedat, ze mne tvoj humor alebo "myslienkove pochody" sedia, co sledujem aj na DM :) haha rozumeli by sme si :)Janka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Luci, teraz som žasla! Citam ta uz dlho, ale ze sme si az take podobne, som netusila! Tvoje rano, macky, dieta, skolstvo, soferovanie, este aj farbenie vlasov a vacsina ostatnych faktov, v podstate navlas rovnake. Este sme aj z toho isteho mesta a mam len o rok menej ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no predstav si :) Tak to by sme sa mali niekedy stretnut :)

      Odstrániť
    2. No to nie je vobec zly napad ;-)

      Odstrániť
    3. veru nie je :) Prosim ta pisnes mi na mail? Mne tvoj nejde zobrazit, iba mi automaticky otvara outlook.

      Odstrániť
  5. Mame par veci spolocnych. A inak mensia rada, ja som tiez neznasala cistenie zemiakov, potom mama kupila skrabku od Tuperware a s tou to ide ako po masle, odvtedy s tym problem nemam... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. :D ako dlho si to písala? Muselo to dať zabrať. Cca na 90% sa zhodneme, až na mačky, plastiky, veľkosť nohy a ešte voľačo. Inak sa mi to veľmi páčilo, skvelo napísané :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. smejem sa :D a silno verím, že môj blog nie je zo skupiny WTF... nedá mi to, idem pozrieť tvoj zoznam blogov :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pozri, pozri :) A mozem ta upokojit, ty do kategorie WTF urcite nepatris :)

      Odstrániť
  8. Skvělý tag : ) Mám toho s tebou dost společného :)

    Na mém blogu probíhá giveaway budu ráda když se zapojíš :http://fashionaddiction-style.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Super Real Housewives sledujem aj ja neskutočne ma to baví. Čo sa týka šoférovania tiež k tomu nemám vzťah i keď vodičák mám.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Som nevedela, že si mamička :) a že si sa ešte nikdy nebicyklovala? :O to si prvý človek o ktorom to viem :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)