nedeľa 20. januára 2013

Testujeme: vlasová kozmetika Sanotint


Tento post by sa pokojne mohol volať aj "ako som chcela vo velkom štýle testovať kopec vzoriek a ako to nakoniec dopadlo". Tie z Vás, čo ma čítate pravidelne, si možno pamätajú, ako som tu nedávno písala o nádielke vzoriek od mojej čitateľky Janky. Medzi nimi bol aj kopec vzoriek zn. Sanotint, čo je kozmetika talianskej výroby, dostupná v lekárňach a vybraných e shopoch. Mala som v pláne otestovať 5 druhov šampónov, jednu vlasovú masku, jeden kondicionér a nemastný vlasový olej. No ale, blogerka mieni, a jej vlasy menia... Ono tie vzorky šampónov majú  obsah po 5 ml a to je vzhľadom k dĺžke a hustote mojich vlasov zúfalo málo :( To som zistila už pri prvom pokuse so šampónom na normálne vlasy a potvrdila si druhým pokusom so šampónom na vlasy suché. Nejaké to testovanie teda prebehlo, ale musím povedať, že mi to spôsobilo na môj vkus priveľa nervov z toho, či vôbec budem mať umyté vlasy... Takže, berte túto recenziu skôr ako záznam z testovania troch produktov:

- obnovovacieho leave in balzamu
- intenzívnej hodvábnej masky
- nemastného vlasového oleja 

...a trochu sa teda povenujeme aj tým šampónom, no. 


Na prvé testovanie som zvolila kombináciu šampónu na normálne vlasy, hodvábnej masky a balzamu. Najprv ten šampón: vystačil mi na polovicu hlavy, takže vlasy na temene som musela doumývať iným. Inak samotný šampón je úplne priesvitný, neobsahuje parabény a pekne vonia. Následne som použila masku a to bolo teda naozaj dosť zlé: je neskutočne riedka, z vlasov stekala a takmer celých 5 ml nakoniec skončilo v odtoku. To už som mala celkom slušné nervy... ale dobre, vlasy som opláchla, presušila uterákom a naniesla ten obnovujúci balzam (od polovice dĺžok po končeky). A to je Vám celkom sranda vec. Nanáša sa do polovlhkých vlasov, má konzistenciu telovej emulzie a veľmi pekne - orientálne - vonia. Spočiatku som z toho mala taký rozpačitý pocit, ale ako som vlasy začala fénovať, ukázalo sa, že sú veľmi pekne lesklé a hlavne výborne hydratované. Tak, napokon to nedopadlo až tak zle. S výsledkom na vlasoch som bola veľmi spokojná, akurát mi dosť rýchlo zmastneli - prakticky už na konci druhého dňa. 

Pokus číslo dva: šampón na poškodené vlasy. Takmer nepenil, takže som s ním neumyla ani tú polovicu vlasov, čo s predchádzajúcim. Nezostávalo mi iné, než prešampónovať vlasy ďalším - na suché vlasy. Ten penil veľmi dobre, takže vlasy som umyla. Hurá! Presušila som ich uterákom a tentokrát vyskúšala nemastný olej. Ďalšia zaujímavá vecička. Je veľmi riedky, naniesla som ho do dlaní, rozotrela a zmenil sa na niečo ako telové mlieko... je skutočne úplne nemastný. Ako som vlasy fénovala, zdalo sa mi, že sú po použití toho oleja trochu matné a bez lesku, ale zdanie klamalo! Len čo vlasy úplne vyschli, stali sa z nich krásne lesklé a opäť veľmi dobre hydratované, až po končeky (ktoré mávam štandardne najsuchšie). No super. A po dvoch dňoch zasa to rýchle zmastnenie :(

V tomto momente ma to tak nejako prestalo baviť a tie dve zostávajúce vzorky šampónov (na farbené vlasy a na časté použitie) už asi nechám tak. Balzam aj olej dopoužívam, z každého zostáva ešte na dve-tri použitia. A môj celkový pocit z tejto značky ostáva rozpačitý. Uznávam, že by to asi chcelo normálne testovanie s plými baleniami, ale na základe toho, čo som zatiaľ videla, si ich tak rýchlo nepobežím kúpiť. 

Takže by ma celkom zaujímalo, či s touto značkou má niekto z Vás bohatšie skúsenosti! 
Ak áno, sem s nimi do komentárov.

Inak značku ako takú rozhodne nezavrhujem, dokonca mám veľký zálusk na ich prírodné farby na vlasy.

Lučiak
foto:ja



3 komentáre:

  1. táto značka mi bola doteraz neznáma ale celkom vtipne si to testovala :DD
    raz hento raz tamto aj som sa pobavila :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tiež som sa nasmiala, Luci:-)) vidim, ze ti moje vzorky priniesli nevsedny zazitok hehe. tak ano, vzorky su fakt asi trocha male, ja, ak som umyvala vlasy so vzorkou (na dovolenke a pod.) tak som do dlzok sampon ani nedavala a na tu gebulu som si to nejak uz "vychytala", aby sa mi to dostalo na co najvacsiu plochu. pouzivam inak striedavo na caste umytie, na farbene a teraz mam na poskodene vlasy, konkretne ja neviem realne zhodnotit to mastenie vlasov, kedze som zvyknuta umyvat si ich kazdy druhy den tak ci tak. a sranda, lebo ja ten obnovujuci balzam aj olejcek pouzivam az na uschnute vlasy, skusim tvoj postup, uvidim, ako to dopadne:-)) a masku si zvyknem dat tak, ze si umyjem vlasy, presusim uterakom, nanesiem masku a necham posobit aj dlhsiu dobu, napr. hodinu, ak je samozrejme cas.
    ja sanotint mozem, povodne som chcela pouzivat cisto prirodnu bio kozmetiku logona atd, no bohuzial z tych samponov mam vzdy nejake divne suche a rozlietane vlasy, takze tam ak sa aj nadchnem pre nejaky sampon, tak po prvom pouziti posuvam muzovi:-)) a drogeriove sampony z nejakeho mne neznameho dovodu odmietam pouzivat. v kazdom pripade ti dakujem za zaujimave a vtipne citanie a dufam, ze ta tato crazy skusenost neodradi od testovania dalsich vzoriek (samozrejme nielen mojich) tak ppaaaa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ja tiez sampon na dlzky nedavam... Jo, skoda, lebo napriklad ten lesk bol velmi pekny a je vidiet, ze vlasy fakt dostali to, co potrebovali, ziadne presusene konce... ja to do buducna definitivne nezavrhujem, uvidime. A tu farbu urcite raz skusim.

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)