sobota 19. januára 2013

Testujeme: Lumi Magique Pure Light Primer


Tak tento kúsok som si vydražila na e bay naozaj za smiešne peniaze. Patrí - ako určite viete - do radu produktov Lumi Magique, ktoré pred nedávnom uviedla na trh značka L´Oréal. Jedná sa o rozjasňujúcu podkladovú bázu pod make up. To je kategória produktov, ktoré používam hlavne v zime, keď sa mi zdá, že pleť pôsobí fádne a mdlo.
Vlastne ani neviem, či sa tento kúsok už dostal na pulty našich drogérii a aká je u nás maloobchodná cena... V UK je to cca 9-10 libier. 
Dôležitá vec, na ktorú nesmiete pred prvým použitím zabudnúť, je poriadne ho pretrepať. Inak sa Vám stane to, čo mne, keď som s  hrôzou sledovala, ako z aplikátora vychádza najprv priehľadná silikónová zmes a následne niečo ako biela akrylová farba :) Po dôkladnom pretrepaní to už ale bolo ok a z aplikátora vyšla biela, jemne trblietavá emulzia. 


Tej intenzívnej bielej som sa najprv trochu zľakla, ale musím povedať, že po rozotretí na pleti pôsobí veľmi prirodzene. Až tak, že ho na fotkách takmer nebolo vidieť, preto som usúdila, že pridávať sem foto tváre by nemalo veľký zmysel. Ale ubezpečujem Vás, že efekt určite má - prirovnala by som ho k tomu, keď pekne naleštíte obyčajné jablko a zrazu vyzerá výstavne. Pre ilustráciu mám pár fotiek po rozotretí na chrbte ruky, kde sa foťáku podarilo zachytiť výsledný efekt lepšie.



Ďalšia vec, ktorá je na ňom fajn je, že ho môžete používať jednak ako bázu pod make up alebo bez problémov primiešať do Vášho obľúbeného make upu. Efekt je naozaj pekný a prirodzený a pozor, aby ste ho nepokazili zmatňujúcim púdrom. Nemám ale dobré správy pre majiteľky mastnej a zmiešanej pleti - po pár hodinách sa pravdepodobne budete nadmerne lesknúť. Mne sa to stalo síce len na nose a vyriešilo to jedno prepudrovanie, no moja pleť je skôr suchšia s málo problematickou T zónou. 
Celkovo by som to zhrnula tak, že je to šikovná vecička a ak si nepotrebujete dávať pozor na nadmerný lesk pleti, určite ho oceníte. Hodnotila by som 8 z 10 hviezd. 

Mali ste už možnosť ho vyskúšať? A otázka pre tie lepšie informované - je už u nás v predaji alebo nie? 

Lučiak
foto:ja

10 komentárov:

  1. to vyzerá super..ja som si akurát nedávno kúpila z tejto rady make up a je úplne bohovský..určite sa pozriem aj po tomto rozjasňovači..nevieš, predávajú ho aj u nás v drogerkách?:))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypadá to jako super věc do těchto pošmourných dnů, kdy pleť potřebuje prozářit! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. nepoznám, nezahliadla som to ešte.. ale akurát minule som čítala o rozjasňujúcej báze od essence a rozmýšľala som, na čo môže byť taká lesklá vec vôbec dobrá :D vďaka za vysvetlenie (ale uznávam, že tá od essence bola narozdiel od tejto decentnej tak strašne lesklá a perleťová, že aj z extrémne unavenej pleti by spravila diskoguľu, nič viac)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. U nás je dostupný ten korektor (resp. on je to spíš rozjasňovač) a makeup, ten primer jsem zatím neviděla, ale vypadá docela fajn:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vďaka! Mama ju má, už už som ju chcela vyhodiť, myslela som že je pokazená! a nakoniec toto...ah,aká hlúposť vládne svetom :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jo jo, ja som si v prvom momente tiez zanadavala a uz som v duchu pisala reklamaciu predajcovi :) Potom som sa tresla po cele, potriasla a bolo.

      Odstrániť
  6. Zrovna na tuhle recenzi jsem se těšila. Díky:) Rozjasňuje hezky, asi bych ho míchala do makeupu. Jenže momentálně bojuju spíš s mastnější pletí:( Tak alespoň má plet čas se vrátit do normálu, než se k nám dostane.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Super věcička, mě zaujala celá ta řada... u nás jsem ho teda bohužel neviděla, ale mám spadeno na ten korektor :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)