nedeľa 6. januára 2013

Testujeme: Klorane s magnóliou


Dnes príde na pretras môj ďalší vianočný darček - šampón a sprej pre oživenie a lesk vlasov s magnóliou od Klorane. Oba výrobky sú určené pre "mdlé a unavené vlasy". Nie že by tie moje boli na tom až tak zle, ale viac lesku nikdy nemôže byť na škodu. K vlasovej kozmetike Klorane mám veľmi kladný vzťah, zatiaľ najspokojnejšia som bola z radom s výťažkami z papyru. Túto značku kúpite snáď už v každej lepšej lekárni a samozrejme na webe. Keď som si tieto produkty vyberala, mala som dosť naponáhlo a neurobila som jednu podstatnú vec - nepreštudovala som si kompletné zloženie. A následky som neskôr pocítila...

Šampón má v prvom rade veľmi peknú vôňu. Zloženie nie je úplne 100% prírodné, obsahuje napríklad  aj silikón a sulfáty, takže veľmi dobre pení :) Po opakovanom vyskúšaní môžem povedať, že mojim vlasom nesvedčí až tak, ako šampón z papyrového radu. Spôsobuje totiž jednu vec, ktorá pre mňa nie je úplne žiadúca, hoci pre niekoho môže byť aj pozitívom - vlasy mierne vysušuje. Po prvom umytí som bola prekvapená, že som si vlasy nemusela umývať dlhšie, než je u mňa obvyklé a to ma celkom potešilo (štandardne si vlasy umývam každý tretí, maximálne štvrtý deň a teraz ani na štvrtý deň neboli vôbec mastné). No po druhom umytí som už mala aj dosť presušené končeky. Navyše som si neprezieravo nevybrala k šampónu aj kondicionér a keďže som to na začiatku pre objektívne posúdenie účinkov nechcela kombinovať s výrobkami iných značiek, nedala som si kondicionér žiaden. No a na vlasoch to bolo aj poznať :( Rozhodne by som tento šampón nemohla používať sústavne a dlhodobo. 


Vlasová voda v spreji má v podstate rovnaké hlavné účinné zložky - teda tie "vosky z magnólie", no parfumácia je o niečo menej príjemná, než pri šampóne - obsahuje totiž aj ocot :( K octu mám od útleho detstva silnú čuchovú averziu a neznesiem ho ani v jedle. Uznávam, že je to účinný prostriedok práve na lesk vlasov, ale môjmu nosu proste vadí. Tu sa ho síce snažia prebiť tou magnóliou, no detekovala som ho tam na prvý šup a príjemné mi to nie je. Horšie je však podľa mňa to, že obsahuje aj alkohol, ktorému sa vo vlasovej kozmetike snažím vyhýbať, vlasy totiž vysušuje. No a aby toho nebolo málo, v zložení sú aj parabény. Tralala, to som si ale vybrala :( No nič, čo už. Poučenie dobudúcna... A čo to teda s vlasmi robí?  Záleží na tom, či vodu nastriekate do vlhkých alebo suchých vlasov. Ak do vlhkých, jednak podstatne skracuje čas fénovania, ale zasa: vysušuje! O niešo lepšie sa mi osvedčil do vlasov suchých ako pomôcka na rozčesávanie. Aj keď, obyčajný Gliss Kur z drogérie je v tomto smere nápomocný viac... 

 A teraz to najpodstatnejšie: naozaj zvyšuje ten sľubovaný extra lesk vlasov? Nuž, mne nie. Vlasy sú síce lesklé, ale nie tak, že by som z toho vyslovene spadla na zadok. Žiaden Pantene reklamný efekt sa nekoná. 
Takže tak. Keď vezmeme do úvahy cenu (200 ml šampónu za nejakých 9 Eur a 100 ml vlasovej vody za cca 12), keby som vedela, čo za tie peniaze dostanem, nechám si zájsť chuť. Ja tie produkty časom určite vypoužívam, ale radosť mi robiť nebudú. Moje hodnotenie: 4 z 10 hviezd.

Čo Vy a Klorane? Áno alebo nie? 

Lučiak
foto:ja

8 komentárov:

  1. Túto značku nepoužívam ale ja žiadnému vlasovému produktu neverím ten neskutočný lesk vlasov, ešte som sa ho nedočkala a to už čakám dosť dlho :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak, ja som zatial ten neskutocny lesk mala len po jednom - po sampone a kondicioneri Ten od Alterny. To bola fakt ako v tej Pantene reklame :)

      Odstrániť
  2. stáva sa... ja som si kúpila rovno lesk na vlasy od got2b, ale mám pocit, že ak to trošinku preženiem, sú z toho naopak mastné vlasy. ak to nepreženiem, extra lesk ani nevidno. myslím, že už neverím ničomu, čo sľubuje lesk (ale vždy sa nechám nalákať)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. este som nemala nic od Kloranu, ale ako tam pozeram, tento sampon by nebol pre mna..

    OdpovedaťOdstrániť
  4. teda ani pre mna nic. pisu, ze na "mdle" vlasy a nacpu tam alkohol a ine "mnamky", co tym mdlym vlasom urcite pomoze..

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Aveda, americka prirodna kozmetika, porovnatelna s Alternou, vlasy krasne, zdrave, leskle s objemom. Mala som na hlave chemlon, no toto je vysledok mojej nahodnej kupy, som nadsena.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)