utorok 21. augusta 2012

Testujeme: MUA Extreme Curl Mascara



Značka MUA (Make Up Academy) je - až na pár výnimiek - v našich končinách ešte stále veľkou neznámou. Moja prvá skúsenosť s ňou bola vo forme paletky očných tieňov. Značka u nás zatiaľ nie je oficiálne v predaji (neviem ani o žiadnom českom alebo slovenskom e shope, ktorý by ju ponúkal), ale máte možnosť využiť služby materského muastore, ktorý zasiela aj na Slovensko (a do Čiech). Ja som túto možnosť využila, hlavne kvôli akcii, ktorá nedávno prebiehala - poštovné v rámci Európy, ktoré normálne stojí takmer 5 libier, bolo zlacnené o takmer 3 libry. MUA nie je žiadna luxusná značka a ceny v e shope sú viac, než  prijateľné, takže konečná suma za celý nákup vrátane poštovného nepresiahla v prepočte 12 Eur... Apropo, nákup: zaskočila ma skutočne expresná rýchlosť doručenia - zásielku som mala doma na tretí deň od objednania! Čo sa týka balenia, s tým sa veľmi nepárali - jednotlivé kúsky boli iba vložené do väčšej bublinkovej obálky, ktorá bola v čase doručenia už v dosť úbohom stave :) Našťastie, obsah zásielky bol neporušený a mohla som sa pustiť do skúmania :) Vybrala som si dve maskary, paletku očných tieňov a rúž/lesk v jednom. Už pri nákupe bolo mojim zámerom časť vecí venovať do giveaway a nakoniec som sa rozhodla "pustiť" paletku a zhusťujúcu maskaru. Takže, recka na ne sa na blogu ani neobjaví a príležitosť otestovať ich dostane výherca. 

Dnes sa bližšie pozrieme na "vytáčaciu" maskaru Extreme Curl:


Zaujal ma v prvom rade obal, ktorý sa mi skrátka páči :) Nie som extra fanúšikom vytáčacích maskár a ohnutých kefiek, ale riskla som to. Kefka nie je ohnutá až tak, ako napríklad v prípade tejto maskary a hneď na prvý pohľad si všimnete jeden problém - koniec kefky je úzky (čo je samo o sebe super), ale usadzuje sa na ňom príliš veľa farby. A to pri líčení príliš nepomáha :( Musíte dávať veľký pozor, aby sa farba nerozmazala aj tam, kde nechcete. Týka sa to hlavne spodných rias. Pokúsila som sa to odfotiť detailne:


Farba tiež pomerne pomaly zasychá, čo je jednak výhodou (máte možnosť riasy dostatočne dlho upravovať do požadovanej formy), jednak nie (nesmiete príliš energicky žmurkať, aby sa Vám farba neotlačila na očné okolie). A čo ten "natáčací efekt"? Podľa mňa slabý priemer. Nemám pocit, že by maskara extra viditeľne vytáčala. Je skôr predlžujúca. Najlepší výsledok som dosiahla, keď som prvú vrstvu nechala úplne zaschnúť a potom naniesla ďalšiu. V praxi to vyzerá nejako takto:




Nie je to zlé (a poznám kopec podstatne drahších maskár, ktoré sú ešte slabšie), ale mohlo by to byť aj lepšie. Ale čo by ste chceli za dve libry, všakáno :) Vlastne, za tie dve libry to vôbec nie je také zlé! Maskara má ešte dva bonusy: počas dňa sa neotláča a neopadáva a veľmi jednoducho sa odličuje. 

Záver je asi taký, že druhý krát si ju zrejme nekúpim, ale toto balenie v pohode dopoužívam. Keď vezmem do úvahy spomínanú smiešnu cenu v pomere k výslednému efektu, dávam 7 hviezd z 10tich.

Toľko dnešná recenzia. V tej najbližšej si dáme produkt, ktorý ma oslovil celkom dosť: Lip Boom! 
A potom príde sľúbená giveaway ;)

10 komentárov:

  1. ja mám zahnuté kefky celkom rada..napr pri rimmel (s obalom s vlajkou) riasenke som postrehla celkom slušný efekt vytočenia. fajn sa s nimi maľujú spodné riasy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. och ja tiez neznasam to usadzanie farby na konci! inak na mihalniciach to vyzera pekne, ale zda sa mi to alebo sa ta maskara otlaca resp. spini pod spodnymi mihalnicami? Ale na ten eshop sa kuknem, nove znacky spoznavam rada :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ved o tom prave pisem v clanku, ze hlavne spodne riasy sa maluju tazko kvoli prebytku farby na kefke. Teba davat velky pozor a aj tak obcas nieco "ujde".

      Odstrániť
  3. vyzera celkom fajn :) ale ja by som ju asi mala vsade, aj keby som sa velmi snazila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. MUA posiela ja na dobierku , alebo to platis cez paypall ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. na dobierku neposielaju, ja konkretne som platila paypalom ale da sa aj platobnou kartou.

      Odstrániť
  5. Uf, tak ta me vubec nezaujala. Ta by mi na tech mych ridkych rasach udelala tri cucky a cau :// Jak rasenka nema husty kartacek a na nem malo barvy, tak ji nemuzu.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)