sobota 10. marca 2012

Testujeme: Vichy vs. Avéne


Tento post bude tak trochu recenziou, pochvalou aj lamentáciou zároveň. Micelárne vody hýbu kozmetickým svetom... K mojej povinnej kozmetickej výbave patria snáď od doby, odkedy sú dostupné na našom trhu. Vyskúšala som ich veľa a mám svojich favoritov. Momentálne sa všade najviac skloňuje Sensibio od Biodermy. Nechcem nudiť (Sensibio som tu na blogu už chválila veľa krát) a tak Vám ponúkam niečo iné - porovnanie dvoch silných značiek. Apropo, veľká pochvala pre Biodermu a jej marketingovú stratégiu. Konečne sa aj u nás niekto zobudil a pochopil, že aj spolupráca s blogermi môže priniesť slušné ovocie. Palec hore.
OK, čo budem dnes porovnávať: micelárne vody od Vichy a Avéne. Obe mám dôkladne a rokmi odskúšané. K tomuto postu ma v podstate nakopol fakt, že v poslednej dobe som dospela k dvom prekvapivým zisteniam. Micelárka od Vichy, ktorú som pred rokmi zavrhla, je najnovšie super. A micelárka Avéne, ktorá patrila k mojim najobľúbenejším a o prvenstvo sa čestne delila s Biodermou, sa podľa mňa totálne pokazila. Tu sú podrobnosti:


Najprv Vichy. Ako píšem vyššie, keď sa objavila na trhu, vyskúšala som, ale nepresvedčila ma. K mojej citlivej pleti nebola dostatočne jemná. Občas ma po použití pokožka doslova pálila. Od Vichy mi nevyhovovali ani krémy, ani make up. Moja mama ale začala Vichy používať pred pár rokmi a bola veľmi spokojná. Takže som pred cca rokom opatrne skúsila niektoré krémy a keď som zistila, že výsledky sú fajn, skúsila som opäť aj micelárnu vodu. A bola som veľmi milo prekvapená. Skrátka, zloženie výrobkov pravdepodobne prešlo zmenami - k lepšiemu (to je napríklad aj prípad značky Alverde). Micelárka nedráždi, veľmi efektívne odličuje a cenovo patrí tiež k tým prijateľnejším (bavíme sa o sortimente lekární). V lekárňach sa pravidelne objavujú akcie, kedy sa 400 ml dá kúpiť za necelých 12 Eur. Už nejaký čas teda patrí k produktom, ktoré kupujem pravidelne. 


To, čo sa ale stalo s micelárnou vodou Avéne, ale u mňa ašpiruje na sklamanie roka. Kúpila som si ju po cca roku striedania Vichy a Biodermy a nemilo ma zaskočila. Predovšetkým, neviem, kam zmizla jej odličovacia schopnosť. Týka sa to špeciálne maskár. V prvom momente som si myslela, že problém bude v maskare...potom som však skúsila odličovanie 3 rôznych - s rovnakým (chabým) efektom. Šúchať si oči 15 minút tampónmi,  potom ešte mihalnice dočisťovať vatovými tyčinkami a ráno sa zobudiť s tmavými mapami okolo očí teda naozaj nie je podľa môjho gusta :( Ďalšia vec - ak sa dostane priamo do očí, štípe. OK, nie ako kyselina, ale komfortný pocit z nej teda nemám. Aby som ale bola korektná, okrem maskár odličuje štandardne dobre a na samotnej pleti neštípe. No keďže jednou z najväčších výhod micelárok je to, že by mali odlíčiť kompletný make up, na pozitívne hodnotenie to nestačí. Stále mám v balení cca 250 ml a používam ju už len výhradne ako tonikum. Neviem, čo je príčinou tejto zmeny a úprimne ma to mrzí, lebo Avéne vždy patrila k mojim najobľúbenejším značkám. Škoda :( 

Ak máte podobnú skúsenosť, podeľte sa o ňu v komentároch. A ak máte skúsenosť opačnú, podeľte sa tiež :)

Lučiak
fotky: ja

13 komentárov:

  1. vyzkousim!!
    http://sienastyle.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak ja tieto dve nemam odskusane, ale zasa s tvojim nazorom na Sensibio naplno suhlasim, uz na tom ficim asi 2 roky a nie je co vytknut a este take jedinecne akcie, ze 2x 400 ml za cca 15 E :-DDD Ale tu Vichy mozno skusim, ked pises, ze je dobra. Rozmyslam aj o Bourjois, vsimla som si, ze v DM maju micelarnu vodu, hoci s ich ostatnymi odlicovacimi produktami som nebola spokojna.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, ak vyskusas Bourjois micelarku, daj vediet. Ja micelarkam z drogerie nedoverujem, nemam s nimi dobre skusenosti.

      Odstrániť
  3. Jasne, ale to sa chystam uz aspon rok, lebo v podstate, ani ja velmi nedoverujem, od Bourjois som skusila odlicovacie vlhcene obrusky a bol to des, povrch uplne drsny, cize som si uplne podrazdila plet a ta emulzia dost stipala, takze toto neodporucam urcite. Tak isto ma sklamal dvojfazovy odlicovac oci od Nivey a aj dalsie veci, bud sa nieco stalo s kvalitou drogerkovych veci, alebo neviem. Kedysi na strednej som s takymi vyrobkami nemala problem a teraz mi vsetko vadi...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Uz dlhsie zvazujem kupu Biodermy, ale s tou od Vichy si mi dala chrobaka do hlavy, asi o tom este porozmyslam a poobzeram sa po dalsich recenziach. ;)
    Nikavero

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mám Biodermu, Vichy kosmetiku nemám ráda, měla jsem micelárku od LRP a ta byla fakt hrozná

    OdpovedaťOdstrániť
  6. S tvojim nazorom na micelarku LRP suhlasim, ani mne nevyhovuje.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. No hurá, konečně má někdo stejný názor já! Už jsem si myslela, že jsem divná já, když ostatní si Avene chválili, ale měmtaky oči odličuje špatně. Bioderma vede, vichy na druhém místě a na třetím LRP, ale také se chystám na tu Bourjois, četla jsem o ní pozitivní recenze.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. som rada, ze si napisala o tom vichy, tiez som ho pouzivala uz pred nejakou dobou, ale ten efekt pre mna...no skratka nebola som extra spokojna na to v akej cene sa na tu dobu pohyboval. Zavrhla som ho, ale ako pozeram po blogoch zda sa mi, ze sa vracia na vyslnie:)

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Vichy micelarku som mala asi pred dvomi rokmi, vtedy sa mi zdalo, ze trochu stipala, mozno to novsie zlozenie by my vyhovovalo viac, vyskusam. Skusala som aj Biodermu, bola ok, ale zas nemozem povedat ze by ma uchvatila. Tu Avene teda ani skusat nebudem :)
    Co sa tyka nemicelarnych odlicovadiel, teraz mam uz po niekolky krat Lancome Bi-Facil, alias bi-bacil ;) podla zlozenia to nie je ziadny prirodny balzam, ale odlicuje dobre a nestipe ma v ociach, co ako nositelka sosoviek ocenujem asi najviac. Neodporucam obrusky MAC, su podla mna dost "agresivne", v polovici pouzivania mi vyschli a cena nizka teda nebola.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Kozmetiku Avene používam vyše roka - vodu, krém denný + nočný, peeling a som veľmi spokojná, moja pleť je super :-) Ivana

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)