nedeľa 29. mája 2011

Testujeme: L´Oreal professionel Série Nature Source de Richesse

Ach, staré známe "menej je niekedy viac" by mohlo byť celkom pokojne titulkom tohto postu... Alebo, ako som chcela svojim vlasom ulahodiť priveľmi.
Kde bolo, tam bolo, kúpila som si nový šampon. Posmelená skúsenosťou s týmto TU, ktorý je z rovnakej série a nadchol ma. Source de Richesse je určený na starotlivosť o suché vlasy. Také v podstate mám a prípravky na suché vlasy bežne používam.


Ako všetky šampony z tejto línie, aj tento je bezsulfátový, výlučne prírodne parfumovaný a neobsahuje farbivá a konzervanty. Kľúčovou ingredienciou je lykopén z paradajok. Najprv k tej vôni - Source de Richesse podľa mňa vonia ako školská krieda :) Na bezsulfátové šampony som zvyknutá a v zásade mi nevadia (len na vysvetlenie: penia podstatne menej, ako tie klasické, čo niekomu prekáža), takže toto nebolo jadro problému...



Už pri prvom zmývaní som si všimla, že vlasy ostávajú aj po dôkladnom prepláchnutí akési "klzké". Po čiastočnom vysušení v uteráku som začala ako obvykle sušiť ionizačným fénom a celá vec sa vyjavila v plnej kráse: vlasy boli pokryté akousi vrstvičkou, ktorá spôsobila, že sa jednak sušili podstatne dlhšie a hlavne, zostávali ťažké a zlepené, hlavne pri korienkoch. Jednoducho, čerstvo po umytí pôsobili mastne. Po úplnom vysušení (nakoniec som fén vzdala a nechala ich uschnúť prirodzene) pôsobili už končeky normálne, zato od korienkov do polovice vlasov (tam, kde vlas nie je tak presušený) to vyzeralo strašne.
Toto sa mi ešte nestalo, teda... stalo - naposledy ako decku, ak som si vlasy neumyla poriadne. Nakoniec som mu dala ešte jednu šancu, ale celá situácia sa zopakovala na vlas presne :(
Môj záver: netvrdím, že je to zlý prípravok, ale povedala by som, že je vhodný na naozaj extrémne narušené a vysušené vlasy. Verím, že také dokáže dať svojim premasťujúcim účinkom do poriadku. Ak ale Vaše vlasy takéto nie sú, ani to neskúšajte.
Takže dnes bez hodnotenia.

majte pekný víkend
Lučiak

9 komentárov:

  1. to vážne? Ach a určite nebol ani lacný :(

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No mne sa nieco podobne stalo s CHI samponom, tie sampony su velmi hydratacne preto ten efekt mastnych vlasov, ja ho preto striedam s beznym samponom alebo si ho dam len na konceky a zvysok hlavy si umyjem normalnym.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jani, a to sa ti chce? Teda, mas moj obdiv! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. no a :D ved to nic nie je ! vyskuusaj

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mne sa to stalo s fialovym L´Oreal professionel, a ked som k tomu pridala este aj kondicioner a balzam, tak som mohla rovno tazit ropu:D Nakoniec som tu fialovu seriu pouzivala na striedacku s nejakym super-cistiacim samponom...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja mám tie suché vlasy a zatiaľ mi na ne zabral len CHI silk infusion, neoplachuje sa, má olejovú konzistenciu ale vlasy nemastí :( Ale tento šampón teda určite skúšať nebudem :D A čo teda používaš na suché vlasy čo ti naozaj pomáha? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Laura, ked sa nad tym zamyslim a prejdem si tych x pripravkov...v podstate, co je podla mna na suche vlasy naozaj super pomoc, je obyvajny kvalitny olivovy olej (pripadne mandlovy alebo avokadovy). Urobit si taky zabal pred umyvanim - olej vmasirovat od koncekov do cca polovice dlzok vlasov, zabalit do potravinovej folie a este uteraka äaby boli vlasy v teple) a vydrzat minimalne 30 minut, idealne aj hodinu. Potom vlasy normalne umyt a upravit beznym sposobom. Toto pomaha velmi, hlavne, ak sa to praktizuje aspon raz tyzdenne. Je to trochu pracne a casovo narocnejsie, ale stoji to za to.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Toto som už síce skúšala asi 2 krát, no že by mi to nejako pomohlo nemôžem povedať, ale je pravda že som si to nezabalila do tej fólie a uteráka, takže skúsim znova a podľa tvojho návodu :) Ďakujem pekne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ono to chce trpezlivost...ked si das tu namahu a budes tu proceduru opakovat minimalne raz za tyzden, po cca mesiaci uz iste uvidis efekt...este by som ti doporucila, ak zatial nepouzivas, ionizacny fen, to je tiez pomoc pre suche vlasy.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)