streda 18. mája 2011

Testujeme: Decleor goodies

Decleor je ďalšia z mojich kozmetických srdcoviek. Vrúcny vzťah k tejto značke prechovávam od čias pred mnohými rokmi, keď sa mi ešte ako pubertiačke objavili po prvýkrát na pleti alergické reakcie a zvýšená citlivosť... vhodne zvolená kombinácia výrobkov Decleor mi ich behom pár dní zázračne vyliečila. Moja drahá mamička do mňa vtedy zainvestovala a na radu skúsenej predavačky z parfumérie mi za drahý peniaz kúpila pár luxusných výrobkov v typických žltých obaloch... Dá sa povedať, že to bola moja prvá skúsenosť s luxusnou kozmetikou (teda, ak nerátam tajné vpády do maminho kozmetického sortimentu)... tieto tégliky a fľaštičky boli len a len MOJE!
Výrobky tejto značky doporučujem predovšetkým tým z Vás, ktoré majú pozitívny vzťah k rastlinným výťažkom a preferujú prírodné zložky namiesto chémie. Dnešná recenzia sa bude týkať dvoch skvelých vecičiek, ktoré sú určené na prevenciu a starostlivosť proti vráskam a nedostatku výživy pleti. Oba výrobky je vhodné používať súčasne, pretože sa vzájomne dopĺňajú.


Aromessence Iris je sérum na báze čistých esenciálnych olejov. Neobsahuje konzervanty, parabény ani umelé farbivá. Zlepšuje celkový tonus zrelej (alebo suchej)  pleti, vyživuje ju a zjemňuje. Postačia dve – tri kvapôčky denne. Pozor, nedoporučujem ho, ak máte pleť mastnú. Pleť je po aplikácii naozaj pekne zjemnená a hydratovaná. Jediný drobný nedostatok je podľa mňa veľmi špecifická „vôňa“ (to je ale vec, ktorá sa týka viacerých výrobkov Decleor a je to spôsobené vysokým obsahom prírodných esencií a naopak, absenciou chemických parfumov). Aromessence Iris vonia ako... ehm...dobre, nebudem za chrumkavú – lesný záchod, diplomaticky povedané... Ale vyplatí sa tú malú naturálnu chvíľku prežiť, obzvlášť, ak je druhým krokom starostlivosti Excellence De L´Age Sublime Regenerating Cream. 


Ten naopak vonia prenádherne a pleť je po ňom ako v bavlnke. Moja suchá tvárička si na ňom doslova zmlsne. Krém má zamatovú, výživnú textúru. Asi minútku po aplikácii sa pleť leskne, ale krém sa rýchlo vstrebe a na pleti zanechá komfortný pocit. Ešte raz chcem zdôrazniť, že oba výrobky sú primárne určené na zrelú pleť, ale doporučujem ich aj ako vhodnú starostlivosť pre pleť suchú. Ak máte mastnú pleť a problémy s prebytočným leskom, toto nie je nič pre Vás.


Bohužiaľ, s dostupnosťou tejto značky je u nás trochu problém. Kedysi bola súčasťou sortimentu parfumérií Marionnaud, potom sa ale z ich ponuky stratila. Keďže ceny v „kamenkách“ však i tak bývajú poriadne premrštené, doporučujem nakupovať na internete. Veľmi výhodne zoženiete Decleor na ebay (vrátane vzoriek a malých cestovných balení, ktoré sú ideálne na vyskúšanie pred kúpou klasického balenia) a priaznivé ceny má na túto značku aj feelunique alebo cheapsmells.
Viac kozmetických recenzií tejto značky môžete očakávať aj na mojom blogu v priebehu nasledujúcich mesiacov.


Lučiak

3 komentáre:

  1. Vies co sa mi strasne nepaci na tvojom blogu? Ze relevantnost tvojich prispevkov je asi tak 20%, nakolko sem das fotky mozno tak veci za 4eura, ale ani raz si neodfotila nic z kvalitnej kozmetiky, ktoru udajne pouzivas...Ako si citatelia mozu byt isty ze si neprecitas len cudzie blogy a nerobis z toho vycuc?? Lebo stiahnut obrazky vie kazdy, ale ze by si nafotila konzistenciu, obal atd to uz nie..
    Toto nema byt brane ako urazka, ale ako kritika toho ze ja osobne ako citatel ti neverim, ze mas tie veci odskusane.. Je dovod preco to vsetci kozmeticky gurus fotia alebo robia videa..Ak ides smerom kozmetickeho blogu tak toto je dost velka chyba..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. to anonymny: Vdaka za nazor, vsetku kozmetiku, ktoru recenzujem aj osobne testujem, v pripade drahsej kozmetiky vacsimou vo forme vzoriek a cestovnych baleni, mam fotit aj tie? :) Ked neveris, tak never... s tym ja nic neurobim. Ad domnienka, ci len nezverejnujem "vycucy" z cidzich blogov - keby si sa o danu problematiku zaujimal/la naozaj do hlbky, mohol/mohla si si vsimnut, ze opakovane som na dany produkt napisala uplne protichodny nazor, ako vacsina kozmetickych recenzentov alebo oficialnych stranok znaciek.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. decleor som videla skor v zahranicnych eshopoch, ale osobne ju ani vyskusanu nemam, a kedze mam skor mastnejsiu plet, asi to konkretne s tymto ani nebudem pokusat:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)