pondelok 13. apríla 2015

Ako som chcela byť sunkissed, 1 časť: L´Oréal Sunkiss Jelly


Na úvod malé vyhlásenie: som veľkou odporkyňou domácich experimentov s vlasmi, špeciálne čo sa týka nejakej radikálnej farebnej zmeny a odfarbovania obzvlášť. Každému, kto po takom niečom túži, vrelo odporúčam nechať to na profesionálov - výsledných nepodarkov, priam katastrof po domácom farbení behá v uliciach dosť. No a vidíte, napriek tomu som pred nejakým časom pocítila akútnu potrebu nejakej vlasovej zmeny a čo je horšie, strašnú chuť pustiť sa do toho sama. A tak som sa pustila. Len preto, že moje vlasy sú od prírody fakt kvalitné a dá sa na nich "drevo rúbať". Tak som si povedala, idem do toho, prinajhoršom na to vo finále hodím nejakú tmavú farbu, všetko bude ako predtým a nikto si nič nevšimne. 

Ideou bolo dosiahnuť tzv. sunkissed vzhľad, teda pramienky vlasov, akoby prirodzene zosvetlených slnkom oproti tmavšiemu základu. Naviac, v našich obchodoch sa konečne (inde je na trhu už viac, než rok) objavili zosvetľovacie emulzie L´Oréal Sunkiss Jelly, ktoré som strašne chcela vyskúšať. Hoci sú určené na nefarbené vlasy a výrobca na to upozorňuje aj na obale. Ale povedala som si, že už niekoľko mesiacov si dofarbujem len odrasty tónovacím šampónom a Sunkiss Jelly som chcela použiť výhradne na dĺžky, tak by to hádam mohlo fungovať. Povzbudili ma aj fotky na nete od kočiek, ktoré Sumkiss Jelly použili na farbené vlasy a výsledok vyzeral celkom dobre. 


Sunkiss Jelly sa teda má používať na prírodné, chemicky nefarbené vlasy. Vo vnútri tuby sa skrýva biela, nepáchnuca emulzia, ktorú si nanesiete na vybrané pramienky vlasov a ideálne vystavíte teplu - buď slnku alebo fénu. Keďže v danom momente bolo pod mrakom, zvolila som techniku fénovania. Celá procedúra s aplikáciou a následným vyfénovaním trvala cca 35 minút. Produkt sa nevymýva a ostáva na vlasoch až do ďalšieho umytia (netreba sa toho báť, nijako ich nezlepí ani nič podobné) Keď si spomeniem, akú som mala pri prvom pokuse malú dušičku a bála sa, aby mi vlasy nezosvetlilo preboha až príliš, je mi teraz do smiechu.  Po prvej aplikácii sa totiž s mojimi vlasmi nestalo absolútne nič. Jednoducho, ani náznak zosvetlenia. 



OK, skúsila som to druhýkrát (jedna tuba pri mojich hustých vlasoch vydržala 5 aplikácií). Nič. Muehehe. Po treťom opakovaní detto. To už som penila, hlavne kvôli tomu zbytočnému fénovaniu. Pre istotu som vlasy po každom umývaní medzi aplikáciami výdatne dopovala maskou, aby mi nevysušilo konce.  

vlasy pred prvou aplikáciou Sunkiss Jelly. A rovnako vyzerali po druhej, aj tretej


Po štvrtej (!) aplikácii sa mi konečne začali vo vlasoch črtať nejaké svetlejšie farebné odlesky, hlavne pri umelom svetle. Balenie som dorazila aplikáciou č. 5 a toto je výsledok:



Rozdiel minimálny. 

Takže, zhrňme si to: vyhodených 4,99 Eur, čas strávený aplikáciou a fénovaním a po sunkiss efekte ani stopa. Pochopila som, že moje vlasy - ak chcem efekt, aký si predstavujem - potrebujú niečo radikálnejšie (ideálne návštevu kaderníka, ale stále ma neprešla chuť babrať sa s tým doma, takže som opäť navštívila drogériu). O tom, ako dopadol pokus so zosvetľujúcim produktom č. 2, si prečítate nabudúce. 

Samozrejme, na nete nájdete kopec fotiek vlasov po aplikácii Sunkiss Jelly, kde to dopadlo úplne inak a vlasy naozaj viditeľne farebne zosvetlilo (či už nefarbených alebo farbených). Nuž ale moje vlasy sú samostatná kapitola a len tak niečo na nich stopu nezanechá. OK, vyskúšala som, nezruinovalo ma to, už som múdrejšia. Ak máte náladu na podobné domáce experimenty (a ideálne nefarbené vlasy), Sunkiss Jelly je Vám k dispozícii v drogériách v 3 verziách (podľa prirodzenej  východiskovej farby vlasov) za cenu od 5 do 6 Eur. 

V druhom dieli hlavná hrdinka Lučiak popíše, ako chcela byť sunkissed pomocou L´Oréal Wild Ombré. To be continued...

Lučiak

foto:ja

20 komentárov:

  1. No, vyšisování od sluníčka je spíš vidět na takových těch typech "špinavé" blondýny, které potom získávají v létě čistou blond, což dělá celkem hezký efekt. Tmavovlásky by asi musely pro dosažení téhož výsledku zvolit melíry a prostě to normálně vzít peroxidem (a velmi šikovnou kadeřnici, odbarvování je určitě lepší nechat na profesionálovi, ačkoli jinak úplně striktně proti domácím pokusům s vlasy nejsem, ono najít právě tu šikovnou kadeřnici je někdy takový oříšek, že někdy je lepší to spáchat svépomocí). Osobně jsem si domácích experimentů s vlasy užila dost v pubertě. Už to nepokouším, ale vlasy si pravidelně teda barvím. Používám černou, jsouc zimní, sněhurkovský typ, jsem toho názoru, že ač to není má původní barva, tak mi sluší.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano, tmavovlasky, specialne chemicky farbene, zial musia siahnut po peroxide.

      Odstrániť
  2. Ja mam opacnu skusenost. Tu v Rakusku to predavaju uz daku dobu a tak som to vyskusala este minuly rok. Vlasy som mala cerstvo nafarbene, akurat ze na dost tmavo, a tak som si povedala, ze to skusim napravit touto "zelatinou" a podarilo sa- vlasy mi stmavli asi o 2 odtiene. A to som bola prekvapena, bo moje vlasy su dost hrube a nepoddajne.
    Takze u mna spokojnost :-)
    Inac tento clanok ma inspiroval k opatovnemu experimentovaniu, dnes sa ide do drogerky :-D
    Luc

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pockaj, vlasy ti stmavil? Zaujimave...

      Odstrániť
    2. Eh...chcela som samozrejme napisat, ze mi vlasy zbledli o 2 odtiene a nie stmavli :-)
      Luc

      Odstrániť
  3. Ja už vlasy nefarbím skoro 2 a pol roka a prahla som po niečom takomto. Po dovolenke v lete som mala peckovú farbu, ale nechcem sa vracať k normálnemu farbeniu (kým nemusím), tak toto by mohlo byť riešenie. Asi skúsim :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no na 2 a pol roka nefarbene vlasy by to mohlo fungovat dobre

      Odstrániť
  4. Máš asi moc odolný vlas, hrubý, kvalitný, buď rada, tak neexperimentuj :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ale ved som rada :) Len obcas dostanem chut na nejake to DIY :)

      Odstrániť
  5. A co si cakala, ze ti to zosvetli cierne vlasy?? Ved to je pripravok pre blondinky, ktorym aj slnko v lete trochu vlasy skutocne zosvetluje

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vieme citat s porozumenim? Asi nie co?

      Odstrániť
    2. Nuž a že blondínky sú ehm.. tmavovlásky nie suú na tom akosi lepšie 😁

      Odstrániť
    3. jasne, a uplne najlepsie su na to anonymne blbky, ktore si clanok ani neprecitaju (lebo inak by vedeli, ako bol cely pokus s tymto produktom mysleny) a potom sa odbavuju v komentaroch :D

      Odstrániť
  6. si normalna ako ti moze zosvetlit cierne vlasy to ja na tmave blond vlasy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ne vazne.nemusis ju nazyvat blbkou ved mas uplne cierne vlasy to skratka nieje mozne.uprimne cudovala by som sa keby taeto produkty vobec fungovali nato tmave blond.na cierne jedine peroxid aj to mozno dvakrat trikrat

      Odstrániť
  7. Pre mňa úplne najsuper vec a mojej sestre to urobilo krásny melír. Ona je špinavý blond a ja mám tmavohnedé vlasy, farbené aj henované a super to ukázalo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Taku silnu farbu (ciernu) ti to nezosvetli aj na obale je nakreslene ze to zosvetli hnede vlasy a to aj tak iba trochu. Takze by som to skusala na hnede.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Budem sa opakovat, ale citate vobec ten clanok? Po x krat pisem, ze som si toho bola vedoma, chcela som to jednoducho zo srandy vyskusat, co to spravi.

      Odstrániť
  9. Moja skusenost je taka, ze som dostala nekutocnu alergiu v podobe hroznych vyrazok na celych nohach. Koziarka len zalomila rukami. Dva tyzdne trvalo dokym som sa toho zbavila. Zosvetlenie tmavych vlasov ziadne. Musi to byt poriadna chemia. Ked ma to posobit do dalsieho umytia, ani sa necudujem, ze sa mi nieco take stalo. Hned to letelo do kosa. Takze pozor.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)