utorok 26. augusta 2014

Očné krémy z DM


Očný krém s mučenkou Alverde patril veľmi dlho k mojim osvedčeným kúskom. Ak som práve nemala nič drahšie a lepšie, mohla som sa naň spoľahnúť. Odporúčala som ho ďalej a ženy si pochvaľovali, že je naozaj dobrý a za pár šupov. Potom sa ku mne začali dostávať správy, že si kúpili ďalšie balenie a zrazu im nevyhovoval. Pravdepodobne došlo k zmene zloženia (čo by nebolo nič nezvyčajné) a žiaľ, zrejme k horšiemu. Neviem to posúdiť, pretože naposledy som ho mala ešte niekedy v roku 2013, odvtedy testujem očné krémy iných značiek. Až donedávna, kedy som opäť zalovila v regáloch DM a doma sa mi ocitli dva očné krémy z ich sortimentu: očný krém s Q10 od Balea a balzam na očné kontúry a pery od Alverde. Dnes Vám opíšem, ako fungovali a aké sú moje dojmy z týchto kúskov.


Krém s Q10 som kúpila z vlastnej iniciatívy. Počas cca dvoch mesiacov, čo som ho používala (ako denný krém na oči) sa moje skúsenosti s ním menili, ako na hojdačke. Na začiatku používania mi pripadal fajn - príjemný, ľahší, ale nie vysušujúci, s jemnou parfumáciou. Nedráždil, ani neštípal. Počas dovolenky pri mori ma ale odrazu štípať začal. Pripisovala som to pleti, podráždenej od silného slnka a bazénovej vody. Na chvíľu som ho odložila a po návrate, keď som sa k nemu vrátila, bolo všetko znova OK. Od začiatku mi na ňom vadila jedna vec - krém má v sebe určitý biely pigment a chvíľu trvá, kým sa úplne vstrebe do pokožky. Zhruba pred troma týždňami som si všimla, že ma začal štípať znova. Prestalo sa mi to páčiť a tak som ho odložila definitívne. Cena je okolo 4-5 Eur, zloženie v rámci drogériového sortimentu je vcelku prijateľné. Netuším, čo to štípanie spôsobuje, možno ma dráždi niektorá z jeho zložiek. Každopádne, znova by som si ho určite nekúpila. Za celú dobu používania (tie zhruba dva mesiace) som žiadne jeho protivráskové účinky nezaznamenala. 

Balzam na očné kontúry a pery Alverde môžete použiť oboma spôsobmi. Vyskúšala som a ako balzam na pery je skutočne super. Pery krásne vyhladí a perfektne zregeneruje. Je pomerne mastný a tak som ho používala ako nočný očný krém. Kúpila som ho na základe dvoch nezávislých, veľmi pozitívnych odporúčaní. Krém je veľmi príjemne a jemne parfumovaný. Zloženie zodpovedá štandardom kozmetiky Alverde. V zásade mi na noc vyhovoval, ale po krátkej dobe (zhruba po troch týždňoch) sa pri aplikácii z tuby začala oddeľovať olejová zložka, takže najprv vytiekol olej a až potom krém. Možno to z hľadiska funkčnosti nie je na závadu, ale aj tak som ho pre istotu odložila bokom (očné okolie mám naozaj veľmi citlivé a neradno s ním experimentovať). Musím ale povedať, že na rozdiel od vyššie spomenutého Balea krému ma tento počas používania neštípal nikdy. Cena bola zhruba rovnaká, ako pri jeho baleáckom kolegovi. 

hore krém Balea, dolu Alverde

Zhrnutie? S očnými krémami z materského sortimentu si dám na nejaký čas pauzu. Pokiaľ máte niektorý z nich vyskúšaný, poteší ma prečítať si Vaše skúsenosti. Ja som aktuálne po dlhej dobe naďabila na vynikajúci očný krém (od značky, s ktorou to nie vždy vyjde na jednotku), ktorý ma naozaj príjemne prekvapil a čoskoro Vám o ňom napíšem v recenzii. 

Lučiak
foto:ja

5 komentárov:

  1. Ten balzámko krém na oši i rty mě docela zaujal :) Mám teď něco podobného od dražší značky a je to víc než příjemné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No už teraz sa teším na ten spomínaný očný krém, lebo sa práve začínam obhliadať po nejakom kvalitnejšom, keďže sa mi začínajú robiť jemné línie pod očami. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vraj od Ziaji su super očné krémy/gely :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vyskusala som ocny krem od Baley (iny ako v recenzii, ale nepamatam presne nazov) a opuchli mi z neho oci (po jednom pouziti). Balea tym u mna skoncila na celej ciare.
    Teraz pouzivam ocny krem Alverde Q10 Anti-Aging s vytazkami z goje. Je to najlepsi krem, aky som doteraz mala. Urcite o nom v blizkej dobe napisem recenziu.

    www.kaviaren-u-macky.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja som taka leniva na tie ocne kremy :)))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)