štvrtok 7. augusta 2014

A zasa tie jedy! Manuka Doctor


Po úspechu s hadím jedom od Rodial som sa tento krát intoxikovala jedom včelím. Ale nie vnútorne :) Sadu od Manuka Doctor som kúpila na e bay a začala som testovať s malou dušičkou - čo sa týka včelích produktov, mám za sebou jednu nepríjemnú skúsenosť s istým balzamom na pery s obsahom propolisu, po ktorom som pár dní mala pery ako káčer Donald (niekto si za to ešte aj platí a je spokojný). Odvtedy si na tieto zložky v kozmetike dávam bacha. Značka Manuka Doctor vo svojich produktoch využíva včelí jed, ktorý prešiel procesom čistenia a vysokej koncentrácie. A samozrejme ďalší súčasný veľký hype - manuka med. Sľubujú rôznorodé účinky - od tých anti-ageingových až po anti akné. Mňa pochopiteľne najviac zaujímajú tie prvé :)

V sade bola pleťová maska, sérum a nočný krém. Spolu so sadou mi poslali aj niekoľko kúskov vo vzorkách, takže ako prvú som vyskúšala zo vzorky práve masku, preventívne. Počas pôsobenia mierne pália na pleti, príliš komfortný pocit to nebol. Po očistení som nezaznamenala žiadne špeciálne účinky a vďaka štípaniu som ju už znova ani neskúšala použiť. Ďaleko príjemnejšie sú ostatné kúsky. Sérum mi počas niekoľkých dní nahradilo denný krém. Teraz v lete sa mi ideálne hodilo - pleť dobre hydratovalo, má ľahšiu, gelovo-krémovú konzistenciu, takže ju tvár ani v horúčave nezaťažilo. V tomto prípade nebola o pálení ani reč, rovnako som nezaznamenala žiadne začervenanie, ktorého som sa bála najviac. Sérum tiež bolo veľmi dobrým podkladom pod všetky make upy, ktoré momentálne na striedačku používam.


Najviac ma ale prekvapil nočný krém. Čakala som niečo mastnejšie a hutnejšie a konzistencia po vytlačení z tuby tomu aj nasvedčovala. No na pleti sa správa úplne inak - prakticky v sekunde do nej vsiakne a nie len, že nezanecháva absolútne žiaden pocit mastnoty, ale naopak pleť akoby zmatňoval. Čo je pri nočnom kréme v skutku neštandardné. Napriek zmatneniu bola pleť pocitovo veľmi dobre hydratovaná. 

Všetky kúsky z tejto sady sú parfumované a tak, že pravdepodobne nebudú vyhovovať každému - je to zvláštna vôňa, nie vyslovene nepríjemná, ale že by som sa išla nadšením uňuchať, tiež nemôžem povedať. Tubičky séra a nočného krému s obsahom 7 ml mi vydržali na cca 10 aplikácií a za ten čas som žiadne výrazné ani ageing účinky nezaznamenala. Na druhej strane, pleť bola počas používania v dobrom stave, čo je niekedy samo o sebe veľmi potešujúce. Charakterizovala by som to asi tak, že Manuka Doctor mojej pleti urobil dobrú službu. 

V rámci rozšírenia kozmetických obzorov potešilo, na kúpu full size balení sa zatiaľ nechystám.

Hovorí Vám táto značka niečo? Používate nejaké produkty s obsahom manuka medu? 

Lučiak

foto:ja

3 komentáre:

  1. o značke som nepočula a pokiaľ viem ani nepoužívam produkty s manuka medom...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. hodil by se odkaz, kde jsi to přesně koupila :D já to nemůžu najít a chtěla bych to celkem taky zkusit :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj, to bola sukromna aukcia, inak z ich britskej stranky, kde ti takyto mini kit pribalia k objednavke, dorucuju aj k nam, ale postovne je bohuzial dost vysoke. Ale zadala som tot eraz do britskeho e bay a vyhodilo mi toto: http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR5.TRC2.A0.H0.Xmanuka+doctor&_nkw=manuka+doctor&_sacat=0
      vratane tychto malych sad

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)