sobota 4. januára 2014

Rozjasňujúci kompakt: Ultraflesh Shinebox


produkt na testovanie venoval strawberrynet.com


Existuje nejaká kozmetická maniačka, ktorá nepozná Strawberrynet? Ak áno, nech sa okamžite ide hanbiť do kúta! Nie vážne, táto stránka je už legendou. Bol to jeden z prvých kozmetických e shopov, ktorý zasielal celosvetovo a vďaka tomu ste sa mohli aj na Slovensku dostať k značkám, o ktorých sme mohli (a bohužiaľ stále môžeme) u nás len snívať. Keďže ja som už taká pamätníčka, veľmi dobre si spomínam, čo taká možnosť pred pár rokmi znamenala. A pamätám si dobre aj na časy, kedy som na tejto stránke nakupovala minimálne raz mesačne. Jednak pre ten obrovský výber aj nedostupných značiek a potom samozrejme pre výhodné ceny, ktoré sa stávali ešte výhodnejšími vďaka vernostným bonusom (moja vernostná zľava sa svojho času vyšplhala až k nejakým 16%, čo už nie je zanedbateľné). Vďaka stravberrynet som už vtedy poznala značky ako Origins, Borghese, Guinot, Kiehl´s a mnohé ďalšie... No a potom prišla doba, keď som tam nakupovať prestala. Jednak kvôli otravným patáliám s colníkmi (keďže e shop zasielal z Hong Kongu, tovar podliehal clu a naši snaživí colníci na tom patrične ryžovali a ryžujú dodnes) a tiež som pomaličky začínala mať pocit, že ceny na "Jahode" prestali byť tak výhodné, ako kedysi.  A samozrejme, bola už možnosť nakupovať aj inde, navyše bez toho otravného behania po balíčky  na colnicu. Jahoda ma naďalej bombardovala svojimi newslettermi, začínajúcimi obligátnym "we miss you!", ale ja som sa držala zubami nechtami a klikanie na linky so zľavami som si zakázala. A potom, asi pred mesiacom, som pri čistení spamu našla mail s ponukou na spoluprácu. Čo? To ako že strawberrynet chce spolupracovať s nejakou prakticky neznámou blogerkou zo Slovenska? Zasa pozor, ilúzie si nerobím, dobre viem, že podobnú ponuku dostalo xyz iných (i keď ako došli práve na nás, Slovenky, by ma fakt celkom zaujímalo). Skrátim to, ja som to zobrala. Aj keď som vopred vedela, že zasa budem musieť naklusať na colnicu. Predmet recenzie vyzeral celkom zaujímavo a povedzme si na rovinu, kto už len nedostáva rád kozmetiku zadarmo. Obzvlášť, ak to nie sú drogériové kúsky, také ponuky odmietnete coby dup. Takže som súhlasila a potom už len čakala na obsielku od colníkov. A tá zhruba po troch týždňoch prišla.
Vtipné ale je, že Jahoda zaslala balíček zo Švédska (EU), zrejme aby nás láskavo ušetrila administratívnych patálií, navyše tovar jasne označila ako gift a do balíčka priložila aj dodací list bez uvedenia hodnoty tovaru. No, nepomohlo :) Na príslušných miestach som siahodlho vysvetľovala, ako je možné, že mi Jahoda posiela niečo zadarmo, keď je to e shop (aby ste rozumeli, balíčky zo strawberrynet sú pre colné oddelenie istotka, takže ich otvárajú takmer automaticky), nechceli mi veriť, že k tovaru nemám žiadnu faktúru a už vôbec nepôsobili dojmom, že by mi rozumeli, keď som vysvetľovala, čo je to kozmetický blog a spolupráca. Nakoniec mi jeden pán v uniforme blahosklonne povedal "dobre slečna, PRE TENTOKRÁT to bude bez poplatku, ale nabudúce..." Tak som sa pekne poďakovala a konečne si niesla balíček domov. Po otvorení ma čakala takáto pekná krabička:


A v nej trojposchodový kompakt. Prízemie tvoria dve rozjasňujúce miniceruzky: 


Prvé poschodie, to sú dva krémové rozjasňovače, jeden v zlatobéžovej a druhý v marhuľovej farbe: 


A celkom na vrchu je poschodíčko s rozjasňujúcim púdrom. Misia celého kompaktu je jasná - dodať lesk, jas a zvýrazniť to, čo má ísť do popredia. Takže okrem iného super pomôcka na kontúrovanie. No a čo som s tým urobila ja - skúsila som to použiť všetko naraz a vyšlo z toho takéto nahé líčenie. Púdrovú časť som použila ako tieň na vrchné viečko. Béžovo zlatistým krémovým rozjasňovačom som zvýraznila nadočnicový oblúk, lícne kosti a stred nosa. A svetlejšiu ceruzku som použila do vnútorného kútika oka a ako spodnú očnú linku. 


Po odskúšaní musím povedať, že je to celkom šikovná vecička. Taká malá, milá drobnosť. Nič, čo by ste museli nevyhnutne mať, ale poteší. Výdrž krémových rozjasňovačov aj púdrovej časti ma príjemne prekvapila, s ceruzkami to bolo o čosi horšie, pri použití na hornom viečku sa po pár hodinách "zcuckovateli", pri líčení, ktoré vidíte teraz, ako spodná linka a vo vnútornom kútiku, vydržali v pohode. Teraz v zime podobný nahý glow štýl nepoužívam, zato v lete áno, takže paletka si musí pár mesiacov počkať, kým príde jej čas. Produkt inak spadá do sortimentu značky Fusion Beauty a jeho cena na strawberrynet je 24 Eur. Keď som po tom pátrala, celkom ma zaujala ešte iná alternatíva paletky: na tvorbu očných liniek. Vyzerá zaujímavo. 

Páči sa Vám takýto "glow" štýl a nápad s trojposchodovým kompaktom? 
Nakupujete ešte na strawberrynet? 

Lučiak
foto:ja

17 komentárov:

  1. Aj mne prišla ponuka, no prišlo mi to celkom vtipné ako prezentovali darček za 24eur a predávali ho tam za 200kč, čo je 7,5eura. Plus navyše keď som čitala nejakú diskusiu u českých blogeriek a videla som koľkým ponuka prišla, tak mi to prišlo, že oslovili asi naozaj každého, takže som to odmietla, aj keď vecička to nemusí byť zlá.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. neviem, momentalne je v ponuke obchodu za tych 24. Je jasne, ze to ponali masovo, ja som bola vyslovene zvedava, lebo od Fusion som este ziaden kusok nemala. Je to v pohode vecicka, ziadne must have, ale zide sa, hlavne v lete.

      Odstrániť
    2. mne to automaticky otvorilo v českých stránkach s českými korunami a tu to bolo nejak 200kč, tak som hneď točila s hlavou, že čo to je:)) Škoda, že nedali nejakú hodnotu a vybrať si výrobok podľa vlastného výberu, aby boli tie recenzie trošku odlišné a hneď by to bola iná ponuka:)

      Odstrániť
    3. ano, ja som vcera tiez nasla taky komentar na ceskom blogu, ze svojho casu bola v ramci zliav za tych cca 200 Kc, teraz to zasa skocilo hore. Samozrejme, spolupraca, ked si mozes vybrat produkt sama, to je ideal :)

      Odstrániť
  2. bože s týmto som súhlasila? ja že mi zaklope poštár na dvere ako zvyčajne :D ale aj tak sa na to teším

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. he he he, len sa tes :) Zavisi aj od toho, kam si si to dala poslat... tym, ze vyclievacie oddelenie posty je v KE, mam smolu.

      Odstrániť
  3. Z jahody objednavam v poslednom case dost casto, dajme tomu raz za mesiac, ale zvacsa do tych 22 €, kedy tovar nepodlieha clu... Niekedy sa tam daju vycihat fakt super zlavy, teraz maju licenky clinique za 9 €, len to treba naozaj sledovat :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je pravda, ak chces natrafit na fakt vyhodne veci, treba to sledovat velmi casto, teraz maju tie daily sales, cize aj denne.

      Odstrániť
    2. este taka poznamka, ze aj ked tovar nepodlieha clu, pokial ti ho vyclievacie odd. zadrzi, mozu ti mimo cla uctovat este poplatok za administraciu spojenu s colnym konanim (nazov nemusi byt presny, ale je to nieco taketo) a to je suma min. 3,50

      Odstrániť
    3. Myslim, ze pokial je to v darcekovom zabalene, tak to zadrzia a skumaju uz len zo zvedavosti... Ja si to davam posielat normalne, a teda aj s uvedenou cenou, takze nemaju dovod mi to zadrzat, ked je to pod tych 22 a ani sa mi to nestalo. Co som citala na forach, obdobne to funguje aj u ceskych colnikov...

      Odstrániť
  4. Pekne si sa s tým pohrala..vyzerá to super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. teda ty si s tym mala aku ostaru.. mne to normalne postarka vlozila do ruky.. na colnici som nikdy nebola a to som par krat prekrocila aj limit..mala som stastie evidentne.. Trosku som sa obavala, ze to bude masova propagacia, ale napriek tomu som to riskla.. zase na druhu stranu kazda blogerka spravi recenziu inak.. ja som zatial otvorila kazdu..a vzdy som zvedava, ci sa moje skusenosti shoduju alebo nie :) pekny nahy look si vytvorila, presne na leto ako stvorene, aj ked ja rozjasnovace pouzivam skor v zime, v lete sa lesknem aj bez nich :D

    Viva la Vida Dorota

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ja som snimi bola oslovena ale do teraz som ich vobec nepoznala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. "jahodu" poznam, ale tam nenakupujem prave kvoli takymto komplikaciam. ale nie to som chcela...chcela som ti povedat, ze velmi dobre vyzeras, fakt kocka :) Janka

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Veľmi pekné líčenie.:) Paletka sa mi pozdáva, ale mne sa páči asi všetko, čo je pomenované ako rozjasňovač...Z jahody sa odhodlávam objednať asi päť rokov, možno sa konečne odvážim. Obávam sa naozaj len colníkov, lebo ja nemám nervy na tú byrokraciu okolo..

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)