utorok 13. augusta 2013

Projekt High End 1. - Lancome Teint Idole Ultra 24H


O tom, čo predchádzalo môjmu rozhodnutiu vrátiť sa k drahšej kozmetike, si môžete prečítať tu. Ostatným, ktorí pôvodný článok čítali, bez veľkých rečí predstavujem prvý prírastok do novej luxusnej rodinky: make up Tenit Idole Ultra 24H od Lancome. Pre mňa to nie je prvá skúsenosť s make upmi Lancome a ani prvá s týmto konkrétnym, pretože som ho už síce mala - ešte v predchádzajúcom type balenia - ale na blogu nerecenzovala (normálne som zabudla :). Takže taká obnovená premiéra, povedala by som. Hlavne som bola zvedavá, čím sa toto vylepšené balenie odlišuje od pôvodnej verzie. 

Na úvod pár slov o tom, čo ja vlastne od dobrého make upu očakávam: predovšetkým výborné krytie a farebné zjednotenie. Pokiaľ mám náladu len na jemné tónovanie, použijem BBčko. Ale ak siahnem po make upe, chcem, aby pleť vyzerala o triedu lepšie, než nenalíčená. A na to potrebujem kvalitne krycí make up. Tak. Ďalej potrebujem dobrú hydratáciu, ľahkú aplikáciu a nesmie vysušovať. Jo a musí aj napriek dobrému krytiu pôsobiť prirodzene, žiadna maska. No vidíte, som vcelku nenáročná :)

Pôvodný Tent Idole výborne kryl, ale mohla som ho používať len v lete, v zime mi trochu vysušoval pleť a nerobilo to dobrotu. Momentálne leto je, takže uvidíme, ako si nová verzia poradí s mrazmi a suchým vzduchom, ale zatiaľ je v tomto ohľade všetko v poriadku. Nemám pocit sucha a ani pnutia, dokonca ani po celodennom nosení. Make up sa dobre roztiera, s pleťou pekne splynie. Parfumácia je, ale podľa mňa decentná a príjemná. Môj odtieň na leto je u tejto značky už roky 03, Beige Diaphane. Takže som išla na istotu a objednala ho opäť. 03ka je zlatobéžový odtieň so žltým pigmentom, takže nič pre bledulky a porcelánky. K dispozícii je inak 18 odtieňov, u nás som však videla maximálne šesť :(

03 Beige Diaphane
Čo sa týka výdrže (jedná sa o dlhotrvácny make up), nesklame. Ani v týchto pekelných horúčavách. Samozrejme, že T zóna je kritická oblasť a z tej sa stráca najrýchlejšie, ale mne až po cca 8 hodinách (pri 30 stupňoch). Je tiež čiastočne zmatňujúci. A žiadne trbletky. 

A teraz ideme do akcie - foto pred a po:

bez make upu a korektoru

Teint Idole Ultra 24H, korekcia hruhov pod očami + rozjasňovač pod obočím
Myslím, že efekt je viditeľný a pozitívny, čo poviete? 

Zo skúsenosti mi jedno balenie vydrží dosť dlho, minimálne pol roka pri takmer dennej aplikácii,pretože ho stačí použiť pomerne málo. Kúpite ho klasicky v parfumérii - za cenu od 36 Eur alebo v internetových obchodoch s trošku lepšími cenami. Ja som k tomuto baleniu prišla na feelunique a využila akciu mínus 15%, takže ma vyšiel na nejakých 29 Eur vrátane poštovného. V internetovej parfumérii el nino mali minulý týždeň v ponuke menšie cestovné balenia, ideálne na vyskúšanie za super cenu (Teint Idole aj Teint Miracle), no len sa tak po nich zaprášilo, takže kto to stihol, môže sa tešiť :) Kto nie, odporúčam napochodovať neohrozene do parfumérie a trvať na tom, aby Vám dali alebo vyrobili vzorky. 

Záverečný verdikt znie: za viac peňazí v tomto prípade dostanete aj patričnú kvalitu a spoľahlivosť.

Lučiak
foto:ja

Máte s týmto make upom nejaké skúsenosti? 

22 komentárov:

  1. Efekt je opravdu viditelný a přestože máš pěknou pleť, ten posun o třídu výš tam je. Líbí se mi.
    Já má ráda EL Duble Wear Light a ten teda drží i ve vedrech jak přibitý, ikdyž ho v létě používám minimálně. Teď mám raději jen korektor a lehce přepudrovat . Ovšem člověk se čas od času nevyhne situacím, které si i v létě žádají makeup.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Luci, ja som s týmto make-upom nebola spokojná. Veľmi rýchlo sa mi na T-zone strácal, ani som sa nestihla vrátiť domov z práce a to aj s kvalitným podkladom. A aj som sa rýchlo leskla. Ale ty máš podľa tvojich článkov suchšiu pleť, tak to asi bude lepšie. Moja sestra si ho však pochvaľuje. A tvoje rozhodnutie prejsť na kvalitu a uprednostniť ju pred kvantitou schvaľujem, došla som k rovnakému záveru :-) Mesačne max. 1-2 ks, ale kvalitné. Zbytočné je mať doma plné šuflíky produktov, ktoré nikdy nepoužijem. Veď koľko trvá použiť do dna len jediný očný tieň...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fuha, tak to verim, ze na naozaj mastnych partiach tvare to moze robit problemy. U mna je problem vo velkom kontraste medzi T zonou a zbytkom, to je potom tazke najst nejaky kompromis.

      Odstrániť
    2. Veru, presne tak, vyzeralo to dosť zle, keď na lícach bol make-up ok aj 8 hodín, ale na t-zone už po 3-4 hodinách úplné mapy. Našťastie, aj ja som už svoj top make-up našla :-)

      Odstrániť
    3. :-D Chanel- Mat lumiere! Absolútny úžas :-) Dúfam, že ho prestanú vyrábať, ako všetko, čo si obľúbim.

      Odstrániť
  3. Promiň, ale to je vtipné, vždyť ty máš i bez make-upu pleť bez jediné chybičky, prakticky nevidím rozdíl, tak na co sháníš krycí make-up? Tvoje pleť o třídu líp vypadat už ani nemůže. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no vidis, som rada, ze si sa zasmiala :D Plet bez jedinej chybicky nemam, nie je extremne problemova, ale dobre krytie chcem hlavne kvoli farebnemu zjednoteniu, pretoze sem tam sa mi na tvari objavi zacervenanie.
      Jo a diky za kompliment :)

      Odstrániť
  4. Ja momentálne testujem Teint Visionnaire, ktorý som vyhrala v súťaži. A tiež spokojnosť, len by sa mohol viac kamarátiť aj s mastnejšou pleťou :)
    Inak je to môj prvý Lancome a pevne verím, že nie posledný :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. No neuveris, presne vcera vecer som si citala na tvojom blogu o tomto make-upe a porovnavala s Miracle! A rozmyslala som, co si asi kupis v ramci High end a kedy. Az som sa skoro nahlas zasmiala, ked som zbadala nazov dnesneho prispevku :-)
    Pozeram, ze si si vybrala odtien zlatobezovy a citala som aj tvoj pripevok o vybere make-upu a ja podobne ako ty, zlatisty, nazltly odtien. Avsak ked som sa vydavala, mala som na sebe rovnake saty v snehobielej aj bezovej farbe, kamaratka, predavacka a ja sme sa jednoznacne zhodli, ze biele. Ja sa jednoznacne zaradujem medzi studeny typ a vyberam si oblecenie v studenych alebo neutralnych odtienoch.
    Myslis si, ze plet so zltym podtonom znamena nutne teply typ? Ako to mas ty?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. cauko :)
      Tak toto hlboko chapem, lebo som zimny studeny a kontrastny typ, ale pritom ma moja pokozka jednoznacne zlty podton, nielen na tvari, ale aj na tele. Takze jednoznacne snehobiela, ta nam ide ovela viac, ako bezova :)
      Neviem, ci poznas blog krasa vnutri, tam sa tomu kocky podrobne venuju, je to tam pekne rozobrate, aj otazka tych mix typov.

      Odstrániť
    2. No ja som sa presne zaradila medzi kontrastnu zimu, ale stale mi tam nesedi ta plet. Ale studenymi odtienmi oblecenia som si uplne ista. Pozriem ten blog, ja som citala Supervizaz.

      Odstrániť
    3. Není to prostě tím, že jemně do žluta make-up schová opticky červené nedokonalosti? Přestože můžete být zimní typ. Myslím si, že při určování barevného typu hraje podtón pokožky právě docela důležitou roli. Já teda make-up nepoužívám, ale když má moje pleť horší dny, tak bodově mi občas sedí žlutý korektor taky líp. (Taky jsem zimní typ, kontrastní Sněhurka.) Nepřebíjíte tím přirozený tón kůže, jen červenou a žlutou prostě vyrovnáváte, protože to vaše začervenání způsobené nějakým podrážděním, pupínky, na vás v podstatě taky "nepatří", není to váš přirozený podtón kůže.

      Odstrániť
  6. not bad!
    ale ty máš krásnu pleť aj bez toho makeupu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mne sa najviac páči ten prirodzený finish :-).. a súhlasím s kočkami hore, že máš veľmi peknú pleť :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Keď sa nad tým tak zamýšľam, tak som asi ešte žiaden high end make up nemala, pritom tiene, laky, púdere a pod. áno. A pritom make up je taký ten základ. Možno si niekedy urobím radosť.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. pekná recenzia, chcela by som sa opýtať, či nemáš náhodou info, či tento make up je pokračovaním, resp. nejakou náhradou za Lancome Adaptive - lebo to bol podľa mňa peckový make up a prestali ho vyrábať a potom som nejako na Lancome zanevrela ... díkes evka

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)