utorok 6. augusta 2013

Čo práve používam: pleť


V druhom pokračovaní prehľadu produktov, ktoré aktuálne najviac "točím" sa pozrieme na pleťovú kozmetiku. Aká je moja pleť? Rokmi sa mení. Chvalabohu, nikdy (ani v puberte) som nemusela riešiť problém s akné. Zato problémov s citlivou pleťou som si užila dosť. V posledných rokoch je to však oveľa lepšie, hlavne vďaka správnej starostlivosti a korekciám v jedálničku. Takže, diagnóza mojej pokožky na tvári momentálne znie: citlivá, normálna až suchá, s mastnejšou T zónou a sklonmi k reaktívnemu začervenaniu. 
Kto by čakal, že ako kozmetická blogerka na Vás vybafnem s rozsiahlym arzenálom téglikov a fľaštičiek, asi ostane sklamaný. Viem, že cez PC obrazovku to tak možno pôsobí, ale na starostlivosť o pleť nepotrebujem tri plné kúpelňové poličky. Naopak - množstvo používanej kozmetiky sa snažím minimalizovať a vsádzam skôr na overené stálice. Samozrejme, že neustále skúšam nejaké nové vzorky a podobne, ale do mojej stabilnej kozmetickej výbavy sa z toho dostane možno tak 5 percent. 


Ráno začínam tonizáciou, už roky používam túto ružovú pleťovú vodu Alverde. Bohužiaľ, najnovšie ma výrobca nepotešil - pozmenil totiž nie len balenie (fľaša má väčší objem), ale aj zloženie - výrazne pribudlo alkoholu, ktorý predtým chýbal a to bolo jedno z najväčších benefitov tohoto produktu. Už pri prvom pričuchnutí k tomuto vynovenému baleniu mi ten alkoholový odér udrel do nosa a keď som pozrela do zloženia, bolo vsjo jasno :( No nič, škoda. Nemôžem povedať, že by mi vynovená verzia zatiaľ spôsobovala nejaké problémy, ale je pravda, že po nej nesiaham tak často, ako predtým. Radšej ju striedam s čistiacou emulziou od Burt´s Bees, na ktorú som pri fotení zabudla, takže ju tu nemôžete vidieť, ale detaily si prečítajte v recenzii pod odkazom. Teraz v lete mi mimoriadne vyhovuje. Pomaly mi končí a tak rozmýšľam, či si ho kúpiť znova alebo nie. 
Ako denný krém mám doma momentálne fluid z radu Hyaluron Filler od Eucerin. Keďže krém z rovnakého radu mi veľmi vyhovoval, na leto som siahla po verzii, ktorá má byť ľahšia a menej mastná. No fluid ma trošku prekvapil - na to, že je určený pre normálnu a zmiešanú pleť, by som čakala, že bude o niečo menej mastný. Mastný film síce vsiakne, ale trošku to trvá a i tak nie je vhodný do príliš horúcich (30+) dní. Ale čo sa týka hydratácie, tá je na jednotku. Pleť pôsobí pružne a vypnuto, po mesiaci používania sa dokonca mierne zjemnili mimické vrásky, takže som spokojná. 
Očný krém je opäť od Alverde a je to ďalší overený kúsok. Tento fialový anti age s mučenkou považujem za jeden z naj očných krémov jednak v drogériovej kategórii a tiež v kategórii lacných produktov - stojí niečo cez tri Eurá, ma skvelú konzistenciu, ktorá rýchlo vsiakne a očné okolie zanechá hodvábne jemné + absolútne nedráždi ani citlivé oči. 
Večerné odličovanie je plne v réžii micelárnej vody Sensibio od Biodermy. Viem, že nevyhovuje každému, ale ja patrím do kategórie, ktorá ju velebí a uctieva :) Odstraňovanie kompletného make upu je s ňou bezbolestné a expresne rýchle. 
Po odlíčení nasleduje nočná starostlivosť a s tou je to momentálne trochu zapeklité. Ešte na jar som si kúpila Eluage od Avéne. Bol to prvý produkt po veľmi dlhej pauze s touto značkou (kedysi som od nich používala takmer všetko, no potom sa ich micelárka nejako pokazila a to ma veľmi sklamalo + prestala som používať aj ich žltý korektor na kruhy pod očami - našla som si niečo lepšie). Eluage má niekoľko verzií, ja som zvolila túto na normálnu až suchú pleť. Keďže sa jedná o nočný krém, nevadí, ak bude o niečo mastnejší. No tento je naozaj veľmi výživný. Sám o sebe je skvelý, ale nie na leto. Ani na noc. Takže si ho priebežne odkladám na jeseň/zimu a momentálne ho síce používam, ale len zhruba raz za týždeň ako kvázi masku. Ostatné dni riešim tak, že čerpám zo zásoby rôznych vzoriek, poväčšine značky Nobilis Tilia. 
Starostlivosť ešte dopĺňam peelingami - striedam Tropic a Nobilis Tilia (recenzia na oba je v odkaze). Peelingujem ideálne raz do týždňa, ak nezabudnem :) Väčšinou zabudnem, takže z týždňa sú razom týždne dva. 
Masky u mňa momentálne nenájdete, v lete ich nepoužívam. Posledné, čo na fotke ešte chýba, je termálna voda v spreji od Avéne - tou si prestriekam tvár, keď sa mi zdá rozpálená od tepla a slnka alebo inak podráždená.

A to je všetko :)
V ďalšom prehľade Vám ukážem aktuálnu make up výbavu. 

Lučiak
foto.ja

9 komentárov:

  1. Na ten oční krém asi mrknu, dochází mi krém od Biodermy, který je sice skvělý, ale ke konci druhého balení mi přestává účinkovat. Buď je to tím vedrem, nebo jsem si na něj moc zvykla.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to dobre poznam, je to normalne. Aj tento fialovy teraz pouzivam druhu tubu po niekolko mesacnej pauze, ked som ho musela vymenit za iny. iadne zasadne problemy mi sice nerobil, len uz to sratka "nebolo ono".

      Odstrániť
  2. ten ocny krem od Alverde mam aj ja a tiez som s nim spokojna.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zatím jsem nic z toho nezkusila, tak budu muset něco otestovat :)

    P.S. Ráda bych tě pozvala na Giveaway na mém blogu :)

    http://estrella-2012.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ružovú vodu od Alverde som mala :-) aj mlieko.. no voda bola lepšia :-) bola som s ňou spokojná :-) a ten alkohol mi nevadil, len ma troška vysušoval :-/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. stále dokola opakujem, že mi už treba očný krém a vždy si zabudnem nejaký kúpiť. budem to musieť napraviť a zaobstarať si tohto fialového pomocníka čím skôr, preventívne :)
    btw. vďaka tvojmu predošlému článku som vo fáze testovania tabliet na kŕčové žily, pocit ťažkých nôh atď

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fakt? no som zvedava ktorych a s akym efektom. Ja momentalne beriem mobivenal, tento tyzden som bola konecne na angio ultrazvuku a vraj skor ci neskor sa detralexu nevyhnem.

      Odstrániť
    2. no.. ja mám práve ten detralex. ale ak ti mám pravdu povedať, mobivenal je presne to isté, čo sa zloženia aj pomeru účinných látok týka. 450 mg + 50 mg diosmin a hesperidin, akurát detralex sa radí medzi lieky a mobivenal medzi doplnky výživy. ale k veci, beriem menej tabliet, než je napísané, žily mi zatiaľ nevybiehajú, len sem tam metlička alebo "nitky". len kombinácia menštruácia + leto mi spôsobila pekné bolesti nôh a celkovo taký pocit, že sa na nich neudržím a musím si ich vyložiť :-/

      Odstrániť
    3. ano? Takze je tam rovnaky pomer ucinnej latky? To som nevedela. Mne sa to zhorsilo teraz v lete, inak mam v celku pokoj. Aj teraz na tom ultrazvuku lekar skonstatoval, ze to nie je nic strasne... Ale stale myslim na tu geneticku predispoziciu, takze robim co sa da uz teraz.

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)