piatok 2. augusta 2013

Bioderma Photoderm pred a po

produkty venovala Bioderma


V dnešnom poste si rozoberieme dva vysoko aktuálne produkty z radu Photoderm od Biodermy, ktoré u mňa fičia toto leto. A nielen u mňa :)

Už sa Vám niekedy stalo, že by Vám chlap kradol kozmetiku? Nemám na mysli maskaru, rúž a tak (ale ak áno, asi máte menší problém :), skôr šampóny, krémy, peny na holenie, to už považujem za samozrejmosť...najnovšie môžem na zoznam pripísať aj toto telové mlieko po opaľovaní. Zašlo to tak ďaleko, že mladý pán ho používa dokonca častejšie, než ja. Doslova sa doňho zamiloval. A to je čo povedať, lebo si nepamätám, že by si predtým niečo dobrovoľne natieral na telo a už vôbec nie takto pravidelne. Takže na tom zrejme niečo bude. Keď som sa pýtala na dôvody jeho novej vášnivej posadnutosti, dozvedela som sa, že "super vsakuje" a "vôbec to nie je mastné". A ešte že "to zvláštne, perfektne vonia" a celkovo je to vraj "super pocit". Asi to aj chápem, lebo Drahý sa často počas dňa pohybuje na slnku bez trička a opaľovací krém  by použil, len ak by bola v blízkosti osoba, ochotná ho natrieť (=ja). Potom chodí domov upečený do zlatova a zháňa niečo, čo mu ukľudní a schladí chrbát. No a odkedy vyskúšal vynovený Photoderm Aprés Soleil, iné nechce. Ešte dobre, že máme doma XXL balenie, takže sa občas ujde aj mne :) Inak okrem všetkých superlatívov, ktoré som vyššie vymenovala, musím povedať, že je výborné aj ako bežné telové mlieko po sprche. Má naozaj trochu netypickú, ale príjemnú vôňu, perfektne a rýchlo vsiakne do pokožky a zanechá ju výborne hydratovanú a hebkú. Rozhodne doporučujem! 


Druhým letným pomocníkom je samoopaľovací prípravok v spreji Photoderm Autobronzant. Nie, tento mi nekradne... Pridávať hnedú nepotrebuje, má výhodu, že sa neuveriteľne rýchlo a neuveriteľne intenzívne opáli, takže si o ňom bežne myslia, že pochádza z južných krajov. To bohužiaľ neplatí o mne. Som svetlý fototyp, nie úplne najsvetlejší, ale rozhodne sa neviem opáliť na čokoládku. Čo čokoládka, stačil by aj karamel... Ale musím skonštatovať, že rokmi sa pigmentácia mojej pokožky mení a teraz už dokážem nabrať bronz celkom slušne. Ale kritickou zónou sú nohy. Neviem, či tam mám nejakú inú kožu alebo čo, no dosiahnuť, aby boli pekne hnedé (a a by také pár týždňov zostali) je náročný proces. V podstate to má aj logické vysvetlenie - keď sa to tak vezme, v našich zemepisných šírkach máme nohy zahalené minimálne 6 mesiacov v roku, takže produkcia pigmentu, vyprovokovaná slnečným žiarením, je na týchto miestach podstatne slabšia, než inde (tvár, ruky, dekolt). Ale čo s tým, že jo. Najjednoduchšia pomoc je použiť samoopalovák. O tých sa toho popísalo už veľa - smrdia, robia fľaky a tónujú skôr do oranžova, než do hneda. Osobne si myslím, že výsledný odtieň po použití samoopaľovacieho prípravku je závislý hlavne na tom, na akú pokožku ho aplikujete. Na múčnej bielej vyzerajú oranžovo bohužiaľ takmer všetky :( Ja som s farebným efektom spokojná vtedy, keď používam samoopalovák len na dotónovanie už opálenej pokožky. Čo je aj prípad tohoto spreja. Nanášať samoopalovák sprejovaním je super nápad a pôsobí to prakticky, ale jedna vec, ktorú v prípade rozprašovača považujem za malé negatívum je toto: neviem, či len ja som taká nešikovná, no zdá sa mi, že pri aplikácii skončí veľká časť produktu okrem mojej pokožky aj všade naokolo. Z toho vyvstáva otázka, kde je najlepšie ho aplikovať. Po prvý krát som sa proste len postavila na kachličky v kúpeľni, urobila, čo treba a potom som sa skoro prizabila na klzkej dlažbe :( Druhýkrát som to skúsila vo vani za sprchovým závesom. To bolo o niečo praktickejšie, lebo ostriekaný záves stačilo potom len osprchovať a vaňu utrieť. Ale po čase ma táto pravidelná upratovacia zakončovačka prestala baviť a robím to jednoducho tak, že si prípravok v dostatočnom množstve nastriekam do dlaní a potom ho rovnomerne votriem do pokožky. Uvedomujem si, že tým sabotujem to pôvodne praktické použitie, pri ktorom by ste si nemali zašpiniť ruky, ale ja som spokojná. Výsledný efekt je veľmi prirodzený, bez fľakov. Tekutina okamžite vsakuje do pokožky, nezanecháva žiaden mastný ani lepkavý film a neotiera sa. Zhnednutie sa dostaví už za cca dve hodinky. Parfumácia produktu je nepatrná a rovnako nepatrný je aj ten známy samoopalovákový smrad po rozložení na pokožke. Takže v podstate spokojnosť. Viem, že by Vás asi zaujímali fotky pred a po, ale žiaľ, môj aparát rozdiel nedokázal zachytiť k mojej spokojnosti. Musíte len veriť mojim slovám, že efekt je vidieť :D

Oba produkty kúpite štandardne v lekárňach alebo na internete.

majte pekný víkend, 
Lučiak

pre tie z Vás, ktoré to ešte neregistrujú, už len dávam do pozornosti moju 

6 komentárov:

  1. Mě se hlavně líbí jejich balení, jinak zatím jsem od nich nezkoušela, takže díky za recenzi

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ten Autobronzant by sa mi určite hodil :). Skvelá recenzia.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj,

    na večne biele nožky odporúčam používať Garnier Ambre Solaire opaľovací olej s OF 15 :)

    Aďa

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dnes ráno, keď som tento článok čítala, tak som sa celkom zabavila. Môj priateľ sa tiež naučil čo to mi "ukradnúť". Najnovšie sa napríklad umýva mojím luxusným čokoládovo-vanilkovým sprcháčom od Aquoliny. A vždy ho prezradí čokoládová vôňa vychádzajúca z kúpeľne. Najlepšie na to všetkom je, že popis k týmto spráčom je: "Sladká a jemná tělová péče pro ženy podle nejnovějších trendů je vybavena lahodnými vůněmi."

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fiha, tak to moj by zas Aquolinu nezvladol, on ma jeden svoj oblubeny Palmolive a ked ho v kupelni nema, uz protestuje.
      To by ma celkom zaujimalo, ako vonia taky cokoladovo vanilkovy chlap :)

      Odstrániť
    2. Podla jeho slov vonia ako cokoladovy termix a termix je predsa super-to taktiez dodal on:)))

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)