streda 12. decembra 2012

Testujeme: Rimmel Match Perfection Make up a Fix & Perfect


Ahojte! 

Tak som sa aj ja nechala v DM zlákať výhodnou cenovou ponukou - 9,99 Eur za dvojbalenie týchto produktov od Rimmel. Nie som žiadna "rimmel agentka" (nič v zlom, ale ten názov je pekne ujetý :), no s make upmi Rimmel mám v zásade dobré skúsenosti. Najprv som musela oceniť Wake Me Up a potom ďalšia super skúsenosť s krémovo gelovou verziou Match Perfection. Takže keď som v DMku zbadala túto dvojicu, ako sa k sebe túli ovinutá lepiacou páskou, nebolo prečo váhať :)

Na úvod som si to trošku skomplikovala s výberom vhodného odtieňa - kúpila som Sand, čo je jednak odtieň, ktorý mi štandardne sedí u mnohých značiek a taktiež sa mi v predajni javil ako najvhodnejší. Ale drogérkové neóny opäť nesklamali, takže doma ma čakalo nemilé prekvapko - tento Sand je akýsi oranžový. Po aplikácii som vyzerala ako dobre pripečená pipina zo solárka. A to je, ehm, "not my style"...
Takže nasledovala výmena...po dôkladnom zvážení a skúšaní (povedzte mi, ktorý chlap by stál pred stojanom s kozmetikou kvôli jednej veci 35 minút???) som si domov odniesla odtieň Soft Beige. A prvý ranný pokus na tvári dopadol dobre, trafila som. 

dolu odtieň Soft Beige, hore primer
Začnem bázou Fix & Perfect: je to klasická silikónová báza pod make up a ani sa nehrá na nič iné. Najdôležitejšie je neprehnať to s množstvom. Stačí naozaj málo, rovnomerne rozotrieť a máte na pleti vrstvičku, ktorá uľahčí aplikáciu make upu v tom zmysle, že sa ľahšie rozotiera, nevytvára mapy a ani ho nespotrebujete toľko, ako bez bázy. Naozaj neviem, čo viac by som o nej napísala, pretože žiadne iné benefity som nezaznamenala. Možno ešte jeden detail - oba produkty, primer aj make up, sú vcelku intenzívne kvetinovo parfumované. A to by som pokojne oželela. 

Samotný make up sa ľahko rozotiera a s pleťou pekne splynie. Pleť nemastí, neleskla som sa ani po 6-8 hodinách. Pleť zrejme dobre hydratuje, lebo nevytváral šupinky ani mapy. Krytie je slušné, na moju bezproblémovú pleť úplne postačujúce. Podľa deklarácie na obale má mať aj rozjasňujúci efekt, ale osobne si rozjasňujúci efekt predstavujem trochu inak, napríklad tak, ako pri Wake Me Up. Výdrž je taktiež slušná - s bázou aj bez.
No a to je všetko. Je to skrátka slušný drogériový štandard. Ak by som si mala vybrať medzi touto a gelovo krémovou verziou, vezmem tú druhú. Kvôli tomu úžasnému pocitu ľahkosti, ktorý som po nej na pleti mala a ktorý pri tejto verzii akosi postrádam. Hviezdne hodnotenie - primer hodnotiť nebudem, za make up 7 z 10 hviezd. 

Máte ho? 
Lučiak
foto:ja


10 komentárov:

  1. Aj ja som si ich dnes kupila, ale este som neskusala. Zobrala som odtien cislo 201 classic beige tak som zvedava :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. keď ja rimmel tak nemám rada... neviem prečo. no dobre, možno až na jednu výnimku- tú fialovú riasenku sexy curves, či ako sa volá. makeupy mi nesedia a tiene sú slabo pigmentované. takže tak.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ostatne vyrobky neviem - skusenosti mam potom hadam uz len s lakmi na nechty.

      Odstrániť
  3. Od Rimmelu make-up som ešte neskúšala a zatiaľ ma ani moc nelákajú. Za to nad tým primerom som uvažovala a stále si nie som istá či mám ísť alebo nemám ísť doň :-) myslíš, že je ten primer na suchú pleť fajn? Lebo make-up mi hrozne zdôrazňuje šupinky na čele a nose, tak či by sa to zlepšilo keď pod neho hodím aj primer :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ja suchu plet mam a je to v pohode, vzhlad pleti je dobry.

      Odstrániť
  4. ja som mala od rimmelu stay me alebo tak nejak, ale nejak ma tato znacka neberie, mozno aj preto, ze na par vyrobkov mala moja mama reakciu, napr. ruz, ale ako sa hovori, nikdy nehovor nikdy..

    OdpovedaťOdstrániť
  5. já ho měla a nebyla jsem s ním vůbec spokojená

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tá akcia je u´plne super, ale momentálne mi je to zbytočne ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tenhle nemám, spíš by mě lákal ten wake me up:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Nikdy som nemala nič od rimmel ale na základe tvojich recenzii som sa rozhodla vyskúšať match perfection (lepšie krytie ako wake me up). Tak už týždeň používam odtieň true ivory 103 a je perfektný!! Za tú cenu (v dm po zlave nejakých 6€) som mimoriadne spokojná. Ďakujem za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)