sobota 1. decembra 2012

Testujeme: depilačný krém Bielenda

produkt venoval e shop bielenda.sk


Poznám ženy, ktoré si holia nohy výhradne v lete. Ja tento boj s veternými mlynmi praktikujem počas celého roka, takže písať o produktoch na hladké nohy v Decembri pre mňa nie je nič neobvyklé. Nedávno som písala o tom, aká je moja štandardná depilačná metóda - kvalitná dámska žiletka, teda holenie "na mokro". A potom ma občas prepadne chuť si zaexperimentovať. Tak som si na testovanie vybrala tento expresný depilačný krém značky Bielenda

V ich e shope sú k dispozícii celkovo 4 druhy. Zvolila som  ružový s bavlnou, určený na suchú a citlivú pokožku. Depilačný krém som naposleldy použila niekedy v minulom tisícročí (znie to hrozne, ale je to fakt :), absolútne si napamätám, aká to bola značka, iba viem, že to príšerne smrdelo, dosť štípalo a hlavne - k hladkým nohám mi to nepomohlo. Takže, s malou dušičkou som sa pustila do testovania tohto produktu, ktorý: "obsahuje bavlnené mlieko bohaté na minerály, ktoré upokojuje a zmierňuje podráždenie pokožky, intenzívne hydratuje a regeneruje a poskytuje dokonalú hladkosť." Koniec citátu z web stránky. 

krém v akcii
V balení je priložená plastová ružová špachtlička, ktorú môžete použiť jednak na nanášanie a následne na odstránenie krému. A keďže (ako som neskôr zistila) 100 ml tuba vystačí na 3 aplikácie v oblasti predkolenia (na obe nohy), opíšem Vám, ako jednotlivé pokusy dopadli:

Pokus č.1:
krém som podľa inštrukcií naniesla na čistú a suchú pokožku, presne dodržala doporučenú dobu pôsobenia 5 minút a začala odstraňovať. Výsledok ma vôbec nepotešil. Na nohách zostalo cca 50 percent chĺpkov! 

Pokus č.2:
poučená predchádzajúcimi udalosťami, nechala som krém pôsobiť o niečo dlhšie, cca 7 minút. Výsledok bol rovnaký, ako v prvom prípade. Akurát som zistila, že pri masáži v sprche ešte zíde nejaká časť (plus mínus 10%) chĺpkov, ktoré neodstránila špachtľa. 

Pokus č.3
Poviem úprimne, do pokusu č.3 sa mi vzhľadom na hore uvedené veľmi nechcelo, ale povedala som si, že krém spotrebujem, takže som to riskla a dobu pôsobenia predĺžila na takmer 10 minút. Výsledkom bolo odstránenie cca 70% chĺpkov, niektoré však krém neodstránil úplne, ale len ich časť. Aj tak to dopadlo najlepšie zo všetkých troch pokusov. 

výsledný efekt aplikácie č.3
Pre úplnosť ešte musím povedať, že krém skutočne absolútne neštípe, ani vtedy, ak predĺžite aplikačnú dobu na 10 minút. Pokožka po ňom tiež vôbec nebola podráždená a červená. Druhá vec je, že mu nechýba charakteristický odér, typický pre depilačné krémy. Snaží sa ho síce maskovať kvetinovou parfumáciou, ale príliš to nepomáha. Skrátka, cítite typický pach spálených vlasov. No a o tom, že by mi "poskytol dokonalú hladkosť" nemôže byť žial ani reči. Toto je taká 70% hladkosť, ktorá holeniu žiletkou nekonkuruje.

Cena za 100 ml balenie je 3 Eurá, čo nie je veľa. Na druhej strane, nepresvedčil ma, takže ostávam pri mojej osvedčenej metóde. 

Aké máte skúsenosti s depilačnými krémami? Vyhovuje Vám tento spôsob? Ak áno, ktorá značka sa Vám osvedčila najviac? 

Lučiak
foto:ja

3 komentáre:

  1. no, skúšala som opilcu (tak sa to volá? :D) a bola som zdesená. dala som na radu spolužiačky, ktorá pri klasickej žiletke bojuje s červenými bodkami a že vraj sa nemusí po kréme holiť aj ďalšie 3 dni. tak som si pred jedným triednym výletom povedala, že to by bolo super, nemusieť sa holiť. keď si odmyslím ten smrad toho krému, tak chlpy ostali tam, kde boli, potom som to ešte skúsila vydrhnúť špongiou, tak necelá polovička zmizla, ale inak des. zvyšok balenia stál na poličke, kým nepreexpiroval a odvtedy nemám chuť skúšať tieto zázraky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja am tiez odskusanu Opilcu, ale jednoducho to vsetky chlpky neodstrani, aj ked doba rastu je o dost dlhsia ako pri holeni ziletkou.. .Myslim, ze mi to vydrzalo nejake 2-3 tyzdne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fiiiha, dva tri tyzdne? Tak o tom ja mozem len snivat...

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)