streda 25. júla 2012

Testujeme Nobilis Tilia, I.

Prajem dobré ráno! 

Viete, že mám slabosť pre kvalitnú prírodnú kozmetiku. O to viac ma vždy poteší, ak sa mi podarí nadviazať spoluprácu s niekým, kto práve tento druh kozmetiky distribuuje. Najnovším prírastkom v mojom malom "portfóliu" je Nobilis Tilia, výrobca a predajca certifikovanej prírodnej kozmetiky. Z e shopu mi na úvod zaslali niekoľko vzoriek podľa môjho výberu + pár ďalších. A keďže je toho viac, svoje dojmy z testovania rozdelím do dvoch samostatných postov. V tom dnešnom sa pozrieme na tri produkty. A všetky tri ma naozaj príjemne prekvapili.


Začnem kokosovým peelingom s gardéniou, čo je suverénne tá najjedlejšia kozmetika, aká sa kedy ocitla v mojej kúpeľni :) Veľmi mi pripomína jeden môj domáci recept, ktorý si sem tam zvyknem vyrábať (a niekedy najbližšie si ho môžme tu na blogu dať). Peeling predovšetkým nádherne vonia a aj vynikajúco chutí. Nemusíte sa báť, nie je v ňom nič, čo by ste nemohli ochutnať :) Obsahuje bio kokosový olej, bio trstinový cukor, výťažok z gardénie a vitamín E. Je veľmi jemný a vďaka obsahu kokosového oleja určite nevysuší ani suchú a citlivú pleť. Naposledy som ho použila dnes ráno, pleť bola po ňom jemnučká a pekne žiarivá. Doporučujem všetkými desiatimi! 

peeling

V druhom malom tégliku sa ukrýva bioaktívna pleťová maska. Je určená na ošetrovanie zrelej a náročnej pleti. Má krásnu žltú farbu, pripomína mi citrónové želé :) Konzistencia je gélová, vôňa veľmi príjemná. Maska má vysoký obsah rastlinných a éterických olejov. Ja som po nanesení na pleť zaznamenala aj jemný hrejivý efekt, celkovo to bol naozaj príjemný pocit. Pleť bola po použití jemne vypnutá a pekne skľudnená. Jedinou malou nevýhodou tejto masky je trošku vyššia cena, na skúšku si však môžete objednať aj 5 ml vzorku, ktorá Vás veľa stáť nebude a vystačí Vám určite na dve aplikácie. 

maska
Posledným produktom z dnešnej recenzie je bio čokoládová fantázia - balzam na všestranné použitie. Obsahuje rastlinné oleje, kakaové maslo aj prášok a vitamín E. Nečakajte žiadnu umelo sladkú vôňu typu Balea... zacítite len závan pravého kakaa a prírodných olejov. Môžete ho použiť naozaj rôzne - ako telový balzam, na ošetrenie suchej kožičky okolo nechtového lôžka, na zvláčnenie suchých a drsných miest kdekoľvek na tele (a tu sa mi osvedčil naozaj výborne na suché a drsné lakte). Stačí naozaj maličko, takže predpokladám, že full size balenie vydrží naozaj dlho. Aj keď má tento čokoládový odtieň, nebojte - na pokožke nefarbí :) 



Toľko moje dnešné dojmy :) Nabudúce si dáme vlasový kondicionér, hydrofilný olej a čisté esenciálne oleje. 
Všetky uvedené výrobky si môžete objednať z e shopu  a výhodou je možnosť vyskúšať najprv menšie vzorky - prakticky pri všetkých produktoch. 

Máte s touto kozmetikou skúsenosti alebo o nej počujete prvýkrát ? 

Lučiak
foto:ja

12 komentárov:

  1. už se těším, vlasový kondicionér se chystám objednat, tak si počkám na tvou recenzi ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mám to šťastie, že v máme v meste kamenný obchodík s touto skvelou kozmetikou. Veľmi rada doň chodím, pretože to tam prekrásne vonia. Vždy mám problém odísť naľahko. Milujem ich rastlinné a éterické oleje - miešam si svoje mixy olejčekov, kokosovú fantáziu (čokoládovú som zatiaľ len voňala, vonia ako naozajstná čokoláda), Biofázu, eukalyptový krém na hrudník v prípade kašľa a infektov horných dýchacích ciest, hydrofilný olej s medom a mimózou atď. Najnovšie sa chystám na pleťovú masku s íľom na mastnú pleť ;o)
    www.isabelle.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. och, no to verim...tazko je vybrat aj v samotnom e shope, je tam toho kopec a vsetko lakave. Prave na hydrofilny olej s medom a mimozou bude dalsia recenzia :)

      Odstrániť
  3. to je super že majú aj takéto vzorky, ja to vyskúšam :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja som o tejto znacke teda este nepocula :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. čokoládovú fantáziu mám v kúpelni a veľmi rada sa s ňou čokoládujem:-) pôvodne som ju kúpila dcérke v zime na pleť, ale tí 3-roční malí pubiši sa veľmi neradi niečím mažú, na to musí byť špeciálna nálada, že, tak krém skončil nakoniec v mojej poličke. rozmyslam co mam este od nich ... aha, taky osviezovac vzduchu eukalyptovy pre babetka, aby sa im lepsie dychalo napr. v zime v prekurenej miestnosti a mala som tusim aj podpažník, ale s tým som až tak spokojná nebola. inak prírodnú kozmetiku hojne využívam (annemarie borlind, saloos, weleda, lavera...), super tip, že sa dajú poskúsat vzorky, to som ani nevedela, tak sa tesim na dalsie dojmy z tejto znacky, nakolko mi je velmi sympaticka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Detičky sa najradšej mažú , keď ich necháte aby sa natreli navzájom, alebo samé seba :) samozrejme treba na ne dozerať, inak by sa domastili ako halušky. Pre deti je najlepšie použiť masážne oleje. Napríklad Masážny olej Žofie http://www.nobilis-tilia.eu/ntn1116.html
      Mám dve dcérky, 4 a 5rokov :) a mazanie milujú. Radi natierajú aj nás.

      Odstrániť
  6. pocujem o nej prvykrát, ale všetko vyzerá prudko jedlé už len z toho čítania a teším sa na receptik;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tuto kosmetiku znám, ale na fotkách nevypadá moc vábně :-))

    WorldByBella

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no to bude asi tymi nevabnymi mini baleniami a tym, ze naturkozmetika je malokedy fotogenicka :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)