piatok 8. júna 2012

Testujeme: Bioderma Tinted Sun Cream


Pekný piatok sa praje! 

Jednou z vecí, ktoré som si zaobstarala špeciálne kvôli dovolenke, je tento tónovaný krém na opaľovanie od Biodermy. Kúpila som ho vo výhodnej sade  40 ml tubu spolu s 250 ml micelárky Sensibio (za lepšiu, než maloobchodnú cenu - celá sada ma vyšla na nejakých 10 Eur v aukcii) a pred nejakým časom, keď ešte počasie pripomínalo leto a nie jeseň, som ho otestovala. Vonku bolo vtedy slnečno a takmer 30 stupňov, takže ideálne podmienky na odskúšanie.

Krém má ochranný faktor 50+, je vhodný aj na citltivú pleť a má pekný, zlatistý odtieň. Vyzerá takto:


Predovšetkým, je to naozaj krém, nie nejaký fluid a je pomerne mastný, takže ho treba dávkovať opatrne a po odskúšaní si dovolím povedať, že rozhodne nie je vhodný na mastnú pleť. Tiež by som ho nevolila ako bežnú alternatívu k make upu alebo BB krému. Napriek tomu, čo o ňom uvádza výrobca, trošičku ťažšie sa mi roztieral, takže si treba dať pozor na rovnomerné nanesenie na pleť. Je to skrátka presne to, čo sľubuje názov - tónovaný opalovák vhodný pre pobyt na slnku a pri mori. Po nanesení vyzerá takto (fotka nie je práve ideálna a nezachytila ho úplne detailne):



Ešte cca 30 minút po aplikácii sa na pleti pomerne dosť leskol, neskôr postupne vsiakol. Trávila som s ním deň na naozaj silnom slnku a ani večer som nemala podráždenú a červenú pokožku, takže ako ochrana funguje. Je tiež dobre odolný proti vode. Takže zatiaľ doň vkladám slušné nádeje a verím, že rovnako dobre sa osvedčí aj na pláži pri mori. Bežná MOC setu vrátane 250 ml Sensibio micelárnej vody je v lekárňach okolo 16 Eur a dostanete k nemu aj balenie 10 ks čistiacich obrúskov ABC Derm. Aj za túto cenu sa to podľa mňa stále oplatí. A fakt neviem, čo by som o ňom ešte napísala :) Ja už mám plnú hlavu niečoho úplne iného (chápete, odlet je zajtra :)

Takže toto je na nejaký čas posledná júnová recenzia. Rada by som sem počas mojej neprítomnosti pridala ešte jeden prednastavený článok, ale ak by sa mi to pre nedostatok času pred odchodom nepodarilo, prepáčte mi to a vrhnite sa zatiaľ do náručia konkurencie ;)

Prajem Vám pekné, snáď konečne aj letné dni a teším sa na Vás! 

Lučiak
foto: ja


4 komentáre:

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)