štvrtok 21. júna 2012

Back :)

Ahoooooooooj! 
Tak a som doma :)


Letmo som prebehla tie najzaujímavejšie posty, čo mi za dobu mojej neprítomnosti ušli. Na 10 dní som sa absolútne odstrihla od netu a musím povedať, že takýto detox všetkým vrelo odporúčam.  No a klasika, prvý podovolenkový post bude o čom? O dovolenkových zážitkoch s kozmetikou! Predovšetkým, malá rada na úvod:

Človek nemôže prežiť bez vzduchu, jedla a vody. Na dovolenke, kde je denne priemerná teplota 45 stupňov, k tomu pridajte aj opalovacie krémy. Ak budete nútení si vybrať medzi nimi a jedlom, vzdajte sa jedla. Priemerná dovolenka pri mori trvá od 8 do 15 dní - toľko vydrží bez jedla väčšina dospelých jedincov. Bez krému na opalovanie tiež, ale na následky je lepšie nemyslieť. 

Ja som krémy na opaľovanie so sebou mala. A mala som aj prípravok po opaľovaní. Všetko značky Eucerin, ktorú určite poznáte: predáva sa v lekárňach. Keďže mám prirodzene svetlú pokožku a ľahko sa spálim + vedela som, do čoho idem, natierala som sa hneď od začiatku prípravkom s faktorom 50+. Nemôžem Vám ho žiaľ ukázať, pretože som ho minula do tla, ale išlo o tento. Čo Vám však ukázať môžem, je jeho doplnkový kamarát na starostlivosť po opaľovaní:


Oba prípravky mi zaistili bezpečnú ochranu pred spálením, pekné postupné zhnednutie (nie začervenanie) a žiadnu šúpajúcu sa pokožku. Prípravok po opaľovaní navyše kožu naozaj príjemne upokojí a hydratuje. Problém nastal asi tri dni pred koncom dovolenky, keď sa mi opalovák Eucerin minul (a tu je rada číslo dva: berte radšej dva, ako jeden) a keďže som odmietala v tamojších obchodoch zaplatiť nehoráznu cenu za opalovacie prípravky (drogériový Garnier za 20 Eur a podobne), prešla som na to, čo som ešte mala so sebou - jedno mlieko na opaľovanie Nivea s OF 20. Myslela som si, že je to v pohode a už mi nič nehrozí, navyše išlo o prípravok určený špeciálne pre svetlý fototyp... No a dostavila sa moja kamarátka slnečná alergia ako vyšitá :( Nechcem tým povedať, že Nivea je apriori nekvalitný opalovák, ale ak máte svetlú a citlivú pokožku so sklonom k alergiám, rozhodne v lete zainvestujte do niečoho kvalitnejšieho. 

Druhá vec, ktorú som na dovolenke využívala veľmi často, je tónovaný opalovací krém na tvár od Biodermy. Keď som Vám ho na blogu predstavovala, písala som, že som zvedavá, ako sa osvedčí v tom pekelnom teple a neustálom pobyte vo vode. A osvedčil sa veľmi dobre. Pleť dostatočne hydratoval, odolával aj vode po dobu cca 4 hodiny, potom už bolo treba naniesť novú vrstvu. 

Čo tiež výborne obstálo, bol krémový očný tieň od Essence, ktorý som tu nedávno recenzovala. Vodeodolnosť perfektná, držal bez problémov cca 8-10 hodín. Musím sa opakovať, ale bola to naozaj dobrá kúpa. 


A dosť bolo chvály, ide sa nadávať! 


Odličovač vodeodolného make upu od Avonu je katastrofa. Ide to s ním pomaly ako v lete na saniach a hlavne, príšerne páli. Očné okolie ma po jeho použití štípalo ešte hodinu. Toto už nikdy viac! Našťastie, mala som len malé, 50 ml balenie, ktoré po dvoch použitiach a fotografickom zdokumentovaní s radosťou hodím do koša. Celkom by ma zaujímalo, či s ním máte podobné skúsenosti. 

A to je na dnes všetko. Idem sa venovať vybaľovaniu (neznášam ho a trvá mi niekoľko dní, kým sa donútim všetko definitívne odpratať na svoje miesto) a úlohe týždňa: dostať moje úbohé vlasy do normálneho stavu. Lebo po výdatnom kúpeli v bazénovej a morskej vode, pražení na slnku a viazaní do kadejakých drdolov potrebujú pobyt na intenzívke. A ja im ho doprajem :) 

Dočítania pri nových recenziách! 
Lučiak
foto: ja


6 komentárov:

  1. ja mám s tým odličovačom rovnakú skúsenosť, dosť ma pálil....

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Eucerin jsem měla minulý rok a byl výborný! Ještě ráda používám daylong:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vitaj domaaaa. Tak šup spať do blogovania. Zvedavosť ma veľmi kvári, v akej dovolenkovej destinácii si prebyvala, keď tam boli take tropy, ale nespytam sa, lebo to nie je slusne vyzvedať. :). Mám otázku: Tie dve balenia opalovakov si spotrebovala sama za tolko dní alebo si natierala este aj inych clenov rodiny (??). Ja tiež nie som ochotná kupovať nič predražené na mieste. Tak asi zoberiem ničo do rezervy :). A.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Po tomto očnom tieni som siahla aj ja..no zistila som, že krémové očné tiene mi naozaj nevyhovujú. Inak však je dobrý, pekná farba aj výdrž je skvelá.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)