streda 13. júna 2012

7 Deadly Sins of Beauty by Me :)

Ahojte! 
Tento post som si pripravila vopred, aby to tu v čase mojej neprítomnosti nebolo také pusté a prázdne. Inšpirovala som sa tu. Dávno sme nemali nejaký "kecací" článok, takže ak si chcete trošku počítať a nie len rolovať obrázky, nech sa páči. Dnes bez obrázkov, pre zmenu. 

1. Lakomosť
alias najdrahší a najlacnejší kúsok v mojej kozmetickej výbave
Na úvod musím povedať, že čím som staršia, tým menej som ochotná investovať do kozmetiky. Aby som to uviedla na správnu mieru: kozmetikou som stále pomerne posadnutá a chcem mať prevažne tú kvalitnú, ale keď mám za "značky" zaplatiť plnú, to jest normálnu maloobchodnú cenu, niekto v mojej  hlave okamžite otrčí tým škaredým cenovkám v parfumériách prostredník a zvolá: ani za ten svet! (dobre, zvolá niečo expresívnejšie, ale blogová autocenzúra zapracovala). Riešenie: ebay a iné aukčné portály. Takto fungujem spoľahlivo už niekoľko rokov. Pred takými 4-5timi rokmi som za kozmetiku míňala mesačne podstatne viac, než dnes a v dohľadnej dobe sa to nechystám meniť. Ebay totiž trvalo deformuje nákupný charakter človeka :) Najdrahšie kúsky, ktoré u mňa nájdete, sú momentálne asi moje vône a vlasová kozmetika. A najlacnejšie sú všetky tie, ktoré som na ebay kúpila za zlomok normálnej ceny.

2.Hnev
alias aký kozmetický produkt zároveň milujem a nenávidim
Nenávisť je silné slovo, ale presne ako Kami, aj mňa štvú rúže výrazných farieb. Veľmi sa mi páčia, aj mi pristanú, kupujem ich, no potom väčšinou ležia ladom, lebo používať ich je niekedy nad moje sily. Aby vyzerali dobre, je potrebné sa pravidelne kontrolovať, dopĺňať vrstvy, korigovať...a to ma dosť zdržuje a otravuje. Takže väčšinou aj tak skončím s nejakým prirodzeným odtieňom rúžu alebo lesku na perách. 

3.Obžerstvo
alias najchutnejší kozmetický produkt v mojej zbierke
Čo ja viem? Kozmetiku nejem :) Je pravda, že niektoré rúže a lesky chutne voňajú, ale žeby som si ich kvôli tomu natierala na bagetu, to nie. Samozrejme, chutné môžu byť všelijaké domáce ovocné masky. Ale zaručene viem, ktorý produkt bol podľa mňa v poslednej dobe najnechutnejší: Lip Tint od Max Factor. Keď som mala 10 rokov, raz som si do úst nasypala asi 5 tabletiek umelého sladidla. Nevedela som, čo to je, nikdy predtým som to nechutnala a myslela som si, že to bude ako normálny cukor. Udialo sa to vonku na jednej lavičke v švajčiarskom Bazileji a široko ďaleko nebola poruke žiadna voda. Ak chcete vedieť, aké to je, vyskúšajte :) Tak presne takýto dojem som mala z Lip Tint. 

4. Lenivosť
alias ktorý produkt pri líčení vynechávam, lebo sa mi nechce
milión vecí :) Ale najčastejšie asi fixačný gél na obočie a podklad pod make up

5. Pýcha
alias ktorý kozmetický produkt mi dodá najviac sebavedomia
Maskara, jednoznačne. Bez nej mám pocit takých "nahých" očí. Aj v dni, keď sa mi absolútne nechce maľovať, si dám aspoň ju. A ak nie, znamená to, že som príšerne chorá, nevládzem ani chodiť a za chvíľu asi umriem. 

6. Smilstvo
alias aká vlastnosť ma najviac priťahuje na opačnom pohlaví
Odhliadnuc od toho, že nechápem, čo táto otázka robí v kozmeticky orientovanom poste... na opačnom pohlaví ma priťahujú presne tie vlastnosti, ktoré na rovnakom: zmysel pre humor (ideálne taký, ktorý korešponduje s tým mojim), životná múdrosť, láskavosť k ľuďom aj iným živým tvorom a taká tá celková aura, ktorú okolo seba niektorí ľudia vyžarujú a tým sa odlišujú od tých zhasnutých :) 

7. Závisť
alias akú kozmetiku by som najradšej dostala ako darček? 
90% akcií nejakého kozmetického gigantu napríklad :) 

a to je všetko!
Ak sa Vám chce, môžete spraviť vlastnú verziu. 

Majte sa fajn, 
Lučiak


7 komentárov:

  1. perfeknté a súhlasím s tým, že čím som staršia tak aj ja som menej ochotná vrážať do kozmetiky ale nie preto, že som na seba skúpa ale za tie roky viem, že obal a značka u kozmetiky nie je všetko... a čo znamená drahé nemusí znamenať zákonite dobré :)Napr. v zime mávam suchšiu pleť a hľadala som a skúšala niečo a nakoniec mi perfektne sadol Norkový krém taký v hliníkovej tube za pár € a bonus, nádherne vonia :)Potom som hľadala telové mlieko, ktoré by po lete dalo do poriadku moju pokožku a kde som ho našla? V Lidli - Cien a to som vyskúšala všeličo...:)
    Dobreže si zakomponovala aj vlastnosti opačného pohlavia lebo takého chlapa je dnes hľadať ako ihlu v kope sena...:(

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tá 5ka ma rozosmiala :)
    ja by som sa pri ebayi bála, či naozaj nejde o nejaké shity, ale tak Ty si ebay odborník, Tebe to problém určite nerobí :)
    ja som inak dosť jedla jeden lesk- viem, shame on me, ale on bol čokoládový, neskutočne sladký a z Talianska (takže neviem značku), no a preto som sa "leskovala" hrozne často :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vies co, zaklad je, kupovat u spolahlivych predavajucich. Jasne, ze sa tam najde kopec fejkov, ale stale aj kopec kvalitneho tovaru podstatne lacnejsie.

      Odstrániť
  3. inak, ja neviem ako je to možné, ale až teraz som zistila, že som si Ťa omylom vymazala z prekliku na blogu, fakt neviem ako sa to stalo, tak si tam s5 :)
    (pokojne tento koment vymaž pri moderovaní:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Originální super článek a skvělý nápad ... všichni máme nějaký ty hříchy ;-).
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
  5. aký dobrý zaujímavý post! :)

    http://fraisesdeluxe.blogspot.sk/ giveaway

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)