piatok 16. októbra 2015

Slnko a čistá pokožka zamknuté vo flakóne: Demeter The Library of Fragrance

vône venoval e shop parfumy-elnino.sk


Poznáte voňavú knižnicu značky Demeter? U nás stále pomerne neznáma, v zahraničí mimoriadne obľúbená. Kto by si nechcel vyberať vône podľa nálady ako knižky z knižnice, ktorá obsahuje niekoľko desiatok (aktuálne niečo cez tri stovky) rôznych parfumácií, šitých na mieru vašim preferenciám a náladám?  Nosiť na koži vôňu vášho obľúbeného drinku, koláča alebo spomienky na dovolenku pri mori? E shop parfemy-elnino.sk zaradil túto americkú značku do svojej ponuky a ja som si na zrecenzovanie (po fakt náročnom rozhodovaní :) vybrala dve vône: Clean Skin preto, že aj ja mám tak trochu slabosť na vôňu čistej ľudskej pokožky a Sunshine, pretože v temných jesenných a zimných dňoch je super pripomenúť si, ako voňalo leto. 

Na úvod dôležité info: vône od Demeter Library of Fragrance sa vyrábajú v koncentrácii kolínskej vody, ktorá je o niečo slabšia, než klasická EDT, či EDP, preto nemôžete počítať s celodennou výdržou po jednej aplikácii. Na druhej strane, je super, že značka ponúka okrem klasických veľkých balení aj maličké, 30 ml, ktoré sú navyše na elnino za skvelú cenu necelých 8 eur/kus. A tak môžete mať napríklad 4 rôzne vône za cenu jedného bežného parfumu. Pri výbere vám možno pomôžu aj moje dojmy z nasledujúch dvoch. 


Začnem mojou srdcovkou, Clean Skin. Pre závisláčky na privoniavanie k čerstvo nakrémovanej pokožke po sprche must have :) Jemná, ovocno-kvetinovo-púdrová aróma je úplne verná svojmu názvu. Evokuje vôňu a pocit bezprostredne po natretí krémom (nejakou klasikou typu Nivea a pod.). Je to svieža, čistá a intímna vôňa, vhodná pokojne aj do postele (pred spaním! :D ). Výdrž na pokožke je individuálna vec, na tej mojej ju cítiť tak tri hodinky. 

Sunshine je na to s výdržou o čosi dlhšie, pretože obsahuje podstatne viac vanilky, ktorá je vo vôňach výborným stabilizátorom. Na prvé streknutie sa mi okamžite vybaví vôňa opaľovacieho krému, zmiešané s teplým, slnkom zohriatym vzduchom a čistou osuškou, do ktorej sa zabalíte po kúpaní v mori či bazéne. Vďaka spomínanej vanilke je sladšia a osloví hlavne gurmánky, ktoré preferujú tzv. jedlé vône. 

Ponuku značky na elnino si určite prezrite, garantujem vám, že výber nebude jednoduchý. Ak už niektorú z týchto vôní máte doma, budem rada, ak sa podelíte s dojmami :) Ja osobne mám zálusk ešte na minimálne dve, tri. 

Lučiak

foto:ja 

3 komentáre:

  1. pre mňa osobne je to úplne neznám značka, ale tá prvá voňa ma fakt zaujala a páči sa mi aj jednoduchý dizajn :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Poznam vdaka jednej fr. youtuberke, ktora pouziva vonu Tomate, ktora udajne vonia ako vetvicka a listy paradajky. Ale akurat tuto vonu elnino bohuzial neponuka, inak by som bola v pokuseni ju skusit... lebo ta cena je super.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. heh tak tuto by som si prave nechala s kludom ujst, aroma paradajkovych listov a vetviciek mi vzdy nesla pod nos :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)