sobota 23. mája 2015

Testujeme: Bourjois Healthy Mix


Keď už sme sa v máji tak make upovo rozbehli, dajme si tento mesiac ešte jednu "omietkovú" recenziu. Make up Bourjois Healthy Mix som si kúpila z veľkej časti namotivovaná slovami chvály od Mišky z blogu krasavnutri, ktorá ho veľmi chválila v jednej kozmetickej skupine. Make up tejto značky som nemala už dávno, tak som si povedala, že ho rada vyskúšam. Navyše, aj oficiálny popis make upu hovoril v jeho prospech a sľuboval, že by to mohlo dobre fungovať - make up má myť rozžiarujúci, zanechávajúci dojem zdravej a bezchybnej pleti a navyše dlhotrvácny - vraj až 16 hodín (to som ale brala s veľkou rezervou). Kupovala som ho vo Fann, kde ma s májovou 20% zľavou vyšiel na 11 Eur a po odskúšaní na chrbte ruky v predajni (kde sa mi aj konzistencia javila veľmi fajn) som si vybrala odtieň 53 Light Beige, pretože som už trošku opálená a časom budem ešte viac, takže farebne sa mi javil ako dobrá voľba. Odtieňov je inak u nás bežne  k dispozícii 5, niekde 6.

Bourjois Healthy Mix, odtieň 53

Tak sa stále javil aj doma, po vytlačení z aplikátora a v podstate, aj v prvom momente po aplikácii na pleť. No spokojnosť s odtieňom skončila doslova behom pár minút. 53ka totiž na mojej pleti zoxidovala doslova v momente na podstatne tmavšiu. A malo byť ešte horšie. 

Konzistencia make upu je krémovo-tekutá, parfumácia ovocná. Po pleti sa rozotiera dobre, krytie mi vyhovovalo, pár nedokonalostí som musela doťuknúť korektorom, ale v tomto smere spokojnosť. Efekt po nanesení je naozaj pekný, pleť pôsobí žiarivo a čerstvo. Kiež by to tak ostalo aj počas ďalších hodín! 

odtieň 53 po čiastočnom rozotretí na ruke. Na okraji vpravo sa už začína prejavovať tmavnutie odtieňa :(

Počas dňa sa ukázalo, že Healthy Mix robí okrem oxidácie (k večeru to už bolo fakt nechutne do oranžova) na mojej tvári aj niečo horšie - z pleti sa doslova strácal. A strácal sa akoby v mapách, respektíve, mapy po ňom ostávali. Akoby sa z tváre postupne odparoval a okrem farebných fľakov po ňom ostávali aj zvýraznené suché miesta (toto je vždy o to horšie, o čo viac netrafíte odtieň v porovnaní s odtieňom vašej pleti). 

Bourjois Healthy Mix, odtieň 53, bezprostredne po nanesení

Takže na mojej tvári sľubovaných 16 hodín nedal ani náhodou. V dobrom stave (ak nerátame to stmavnutie odtieňa) vydržal cca 5-6 hodín, potom to začalo ísť dolu vodou a podvečer som sa nevedela dočkať, kedy sa odlíčim. 

Čo dodať - mrzí ma to. Beriem, že každému sedí niečo iné. Pozitívnych recenzií nájdete na Healthy Mix na blogoch dosť, ja som mala tú smolu, že mi skrátka nesadol a už som ho aj posunula ďalej. Pri testovaní v parfumérii som okrem neho skúsila ešte iný Bourjois make up, pre ktorý som sa nakoniec rozhodla ako pre voľbu číslo 2 a výsledok dopadol chvalabohu lepšie. O ktorom je reč a ako vyzerá na pleti, uvidíte na blogu v júni :) 

Mali ste tento make up? Vyhovoval vám alebo nie? 

Lučiak

foto:ja 

16 komentárov:

  1. Neskúšala som ho, ale z toho čo čítam ani nebudem, ak make-up oxiduje tak je to to najhoršie, čo môže byť.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja ho mám a tiež mi vadí tá výrazná zmena odtieňa na pleti, potom fakt robí mapy a vyzerá zle:@xxx

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dik za spatnu vazbu, takze nie som mimozemstan, ked z neho nie som nadsena

      Odstrániť
  3. Vdakabohu, chcela som si ho naposledy vo FANN kúpiť, našťastie bol somnou chlap, čo ma ťahal preč, asi by som teraz soptila ako Vezuv :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Luci, ďakujem za spomenutie, a super že si to dala, u mňa recenzia čakala v šuflíku a som sa k nej nedostala, keďže mám rozpísané iné. A ono ten mejkap fakt patrí do kategórie hydratačných, rozjasňujúcich teda som aj čakala, že sa bude vytrácať a pleť ho viac vpije počas dňa, a aj musím viac púdrovať Tčko.
    Fakt je to s tými mejkapmi individuálne, mne zasa do oranžova neoxiduje ale skutočne sa akoby po nanesení stmavil, teda dosť nadávam, že som nevzala č.52 Vanillu, tá by mi ukázala lepšie. Teda kvôli odtieňu tiež rozmýšľam že ho posuniem ďalej. Mejkap je skôr pre suchšiu pleť, pozitívom je pekný a prirodzený finiš, hydratácia pleti. Kočkám so suchou pleťou sadne a asi treba brať vždy troška svetlejší odtieň. Pridávam screenshot ukážky odtieňa 53

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to stracanie pocas dna mi naozaj na nom vadi najviac. A ty si tiez vzala 53ku? Teba by som tipovala na svetlejsi odtien, myslela som, ze mas 52 alebo dokonca 51

      Odstrániť
  5. Ahoj Lučiak, mohla by si tu dať aj fotku ako to vyzerá na konci dňa, aby bol vidno rozdiel po nanesení a po x hodinách.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. milerada, keby som ju mala :( Ten vecerny vzhlad som uz nefotila a make up som hned po dvoch pouzitiach posunula dalej.

      Odstrániť
  6. Super ze existuje takato uprimna blogerka ako ty... Chodim sem po rady z neprikraslenych recenzii na vyrobky ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. čo siii:D ty máš jaku makeup náladičku tento mesiac :) aj keď máš krásnu tvár, tento mejkap mi na nej až tak nesedí :) z v poslednej dobe testovaných určite najviac pristal dior! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. suhlasim :) O Star som chvilu aj uvazovala, ale potom som si to rozmyslela.

      Odstrániť
  8. Mapy a oxidácia je to najhoršie, čo môže makup robiť. Odpustím aj lesk, ale toto nie... Tiež mám niekoľko takýchto skúseností, v poslednom čase ma takto nas... Affinimat...

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)