pondelok 11. mája 2015

Maskara z lekárne: LRP Respectissime Extension


Ďalšia recenzia z kategórie "toto by som si iniciatívne nekúpila" je tu. Maskary z lekárne? Neviem prečo, ale mám tak nejak zafixované, že možno sú super pre alergikov a veľmi citlivé oči, ale čo sa týka efektu, nebude to nič moc. Takže určite by som nenabehla do lekárne a nepýtala si nejakú maskaru značky La Roche-Possay a nemala tak možnosť ju vyskúšať, pokiaľ by mi túto neposlala moja virtuálna kamoška Alenka (týmto zdravím!). A bola by to škoda, pretože napokon sa z toho vykľulo fakt príjemné prekvapenie, i keď s pár výhradami. No veď čítajte ďalej. 

Maskara sľubuje predĺženie rias a bezproblémovú toleranciu aj pre superciltivé oči. Kefka je pomerne úzka a dlhá, s hustými štetinami. Farba má veľmi zaujímavú konzistenciu vďaka obsahu akáciovej gumy a skutočne, je akoby pružná. Riasy obalí a vďaka "stretch" efektu pekne natiahne. Pokiaľ ste skôr za prirodzený efekt, jedna vrstva vám bude bohato stačiť a riasy budú pekne predĺžené a nezlepené. No ja ako obvykle dávam vrstvy minimálne dve. A dve sú v tomto prípade naozaj maximum, lebo ako vidíte na fotkách, riasy už potom majú trošku tendenciu zlepovať sa. 


Výdrž počas dňa je fajn, sem-tam sa mi stalo, že som našla mierne rozmazanie pod spodným viečkom, ale len vtedy, ak som napr. cvičila alebo mala mastnejší korektor. Super je aj odličovanie, maskara ide dolu jedna radosť. Malou nevýhodou je tiež, že podľa mňa pomerne dosť rýchlo hustne a vysychá, čo časom sťažuje aplikáciu (a zhoršuje to zlepovanie pri vrstvení). Aby som bola konkrétna, tá moja začala vysychať už cca po nejakých 10 použitiach. 

Respectissime inak existuje v troch verziách podľa afektu, aký si želáte a cenovo sa pohybuje od 15 do cca 18 Eur, podľa predajcu, čo je úroveň, na ktorej už dnes niekde vídavam aj maskary M.Factor alebo L´Oréal. Ďalšie balenie si osobne už asi nekúpim, vadí mi to komplikované vrstvenie, ale pre potreby citlivých očí, ktoré neznesú bežné maskary z drogérie je to určite dobrá voľba.



mali ste niekedy nejakú maskaru z lekárne? 

Lučiak

foto:ja

8 komentárov:

  1. Prvý krát počujem o maskare z lekárne. Osobne by som však asi do toho nešla, keď vidím cenu a presne ako ty vravíš, že to si radšej kúpim L´Oréalku, ale viem si predsatviť, že ak by som mala oči naozaj veľmi citlivé, možno by som na výber veľmi nemala a môže to byť celkom dobrá alternatíva :)
    NickaBeautyHunter

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mna skor sokuje, za ake ceny sa v poslednej dobe predavaju tie spominane Loreal maskary

      Odstrániť
  2. Mala som ju par rokov dozadu. Dostala sa ku mne ako sucast nejakej akcie (myslim ze pri kupe nad urcitu sumu, k tomu davali maskaru). Utkvela mi v pamäti ako jedna z najlepsich maskar, avsak vzhladom na cenu som si ju znovu nekupila. Teraz, ked si mi ju pripomenula, budem premyslat o tom, ze sa k nej znovu vratim :-)
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak, urcite stoji za uvahu. Ak nemusis riesis problem s vrstvenim

      Odstrániť
  3. Efekt celkom fajný, ale našťastie nemám citlivé oči a môžem skúšať aj iné :) ale je super, že aj citlivé oči môžu byť krásne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano, je to fajn moznost. Inak spominam si, ked som mala pred rokmi obdobie problemov so zacervenanim, zachranili ma len korektory Avene, ktore ako takmer jedine cervenu nielen prekryli, ale aj eliminovali samotny jej vznik

      Odstrániť
  4. Preco uz vlastne neblogujes vobec o mode?

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)