nedeľa 23. novembra 2014

Maybelline Super Stay 24h. Love & Hate v jednom.


Nemusíte so mnou súhlasiť, ale myslím si, že je skvelé mať doma za každých okolností jednu maskaru, ktorá vydrží aj prívalovú vlnu sĺz a make up, ktorý na tvári nájdete aspoň o šiestej podvečer v prakticky rovnakom stave, ako keď ste sa práve namaľovali. Len tak, pre istotu. Sú jednoducho situácie, kedy žena podobnú výdrž veľmi ocení. Dokonca, v prípade týchto "držiakov" som ochotná urobiť aj isté kompromisy a odpustím im drobné výhrady, ktoré by ma veľmi otravovali, keby som ich musela riešiť denne, no pri príležitostnom používaní nad tým mávnem rukou a poviem si "hlavná vec, že to vo finále vyzerá, ako vyzerá". 

Čo sa make upu týka, svojho "držiaka" som našla úplne náhodne. Je ním Super Stay 24h od Maybelline. Make up od Maybelline som si nekúpila už pekne dlho a aj tento by som bola v drogérii bez výčitiek obchádzala. Keby sa ku mne nedostal vo vzorke. A žiadnej vzorke make upu ja dlho neodolám :) Vzorka bola v odtieni 030 Sand. Tušila som, že mi bude vyhovovať žltým podtónom, no zároveň som tušila aj to, že intenzita bude pre moju už vyblednutú pleť príliš. A tak aj bolo. Odtieňovo by mi Sand ideálne sedel v lete. Teraz je to už too much. Je to také... no, v pohode by som ho unosila ako predavačka vo Fann alebo Marionnaud :D Neviem, či len ja mám to šťastie, ale vždy a zásadne tam natrafím na kočky, ktoré majú na sebe make up o čosi tmavší, než by bolo vhodné, ale nie až taký tmavý, aby to extrémne bilo do očí (to vídavam skôr na mladých dievčatách na uliciach). Chcem tým povedať toto: 030-tka pre mňa momentálne nie je ideálna, ale stále sa ešte dá nosiť. V januári to už bude horšejšie, vtedy moja tvár zvyčajne príde aj o posledné pozostatky letného pigmentu. Takže z toho dôvodu (a hlavne preto, že make up ako taký ma nadchol, ale nepredbiehajme) som si predvídavo chcela zaobstarať aj odtieň o stupeň svetlejší (no stále s podmienkou žltého podtónu). A to sa ukázalo ako veľký problém.

Ono totiž - čo si budeme hovoriť, všetky to už dávno vieme - výber odtieňov, ktoré sa k nám do drogérií a parfumérií dostanú, je väčšinou pomerne biedny až zúfalý. Česť výnimkám, no tento krásavec k nim bohužiaľ nepatrí :( V našich drogériách nájdete Super Stay 24h k dispozícii v 5 odtieňoch. Navyše, ak by ste si náhodou chceli vopred ujasniť výber odtieňa podľa oficiálnej slovenskej verzie stránky Maybelline, vedzte, že názvy odtieňov tam sú iné, ako reálne nájdete na baleniach v obchode. To by mi až tak nevadilo, väčší problém však je, že jediný odtieň reálne do žlta z tých 5tich je spomínaný Sand. Podľa názvu by ste očakávali, že žltý pigment bude mať v sebe aj odtieň 020 Sand Beige (niekde uvádzaný aj pod názvom Cameo, aby v tom nebol len taký malý chaos), ale! Tento odtieň je síce dostatočne svetlý, no podľa môjho názoru má v sebe výrazný marhuľový podtón. Chápete to??? Marhuľový! Žiadne marhule na mojej tvári rásť nebudú, nikdy. Ja potrebujem svoj krásny, miláškovský žltačkový náter! Takže napokon som (pod dojmom zákerných neónov v drogérii) zhodnotila, že najprijateľnejší svetlý odtieň z toho, čo je na výber, bude pre mňa 021 Nude. Strávila som tam porovnávaním celé veky aj s predavačkou za chrbtom, ktorá si musela myslieť, že že mám nejakú formu kozmetickej OKP (obsedantno-kompulzívnej poruchy). Čo si vo finále myslela, je mi fuk, horšie je, že po príchode domov a odskúšaní odtieňa 021 na dennom svetle som si s hrôzou uvedomila, že to vôbec, ale vôbec nie je to, čo potrebujem :(

vľavo 021 Nude, vpravo 030 Sand. Nenechajte sa oklamat, uvedomujem si, ze takto na fotkach posobia oba odtiene pomerne svetle. 

Tá 021tka je taká... našedlá, povedala by som. A nie je ani taká svetlá, ako sa javila v obchode. No proste, věci nejsou tím, čím se zdají být... 

a ešte jedna. Vidíte ten krásne žltý podtón odtieňa Sand vpravo? 

Dobre, tak som si vyliala srdce ohľadom odtieňov a teraz pár slov o vlastnostiach tohto zázraku a vôbec, čo ma na ňom tak oslovilo. On skrátka drží a drží. Na mojej pleti teda vynikajúco. Aj na T zóne! Najprv k aplikácii: make up je tekutý, ale patrí k tým suchším, na pleti sa rýchlo mení na jemne pudrový. Z tohto dôvodu je ideálne a priam žiadúce nanášať ho na podkladovú bázu. Jednak to uľahčí aplikáciu, štetec (ktorý navyše doporučujem pred aplikáciou ešte jemne postriekať termálnou vodou) bude lepšie kĺzať po pleti a vyhnete sa tak tvorbe farebných máp, čo sa s podobnými suchšími make upmi občas môže stať. Krytie je pre mňa úplne dostačujúce, v podstate ani na drobné začervenania už nemusím použiť korektor. Nezalieza do vrások a pórov. Výdrž je podľa mňa vynikajúca. Aj bez zapudrovania fixačným púdrom mi vydržal vo veľmi dobrom stave až do neskorého večera (s tým, že nos sa už predsa len leskol). S použitím fixačného transparentného púdru (ešte vždy skvelý Daniel Sandler) to bolo ešte lepšie. Super Stay 24h je tak príjemne "omietkoidný" :D V dobrom slova zmysle, tým, ako drží, nie tým, že by Vám na tvári vytvoril nepriedyšnú masku. Naopak, výsledný efekt pôsobí zmatnene, ale stále priridzene. Čo je úplne skvelé, je veľmi, naozaj veľmi odolný voči oteru! Ak niečo neznášam, keď sa mi make up otiera o oblečenie pri obliekaní a vyzliekaní. Plus ak máte malé (a este štále mojkacie) dieťa, viete, čo to je, ak Vám po pol hodine precíznej práce zmizne pol namaľovanej tváre po jednom kvalitnom objatí :) 


Cena za balenie sa pohybuje od 11 do 13 Eur v kamenných obchodoch, na internete ho zoženiete len nepatrne lacnejšie. Podľa mňa minimálne za vyskúšanie stojí. No tie odtiene, tie ma teda naozaj poriadne TO.

Lučiak

foto:ja

4 komentáre:

  1. no musim obzriet v drogerge,skoda ze som uz vycerpala 35 % zlavu v dmku, a ktovie ci budu mat odtien pre bleduje

    OdpovedaťOdstrániť
  2. si ma s nim celkom aj zaujala, pozerala som, aj napriek tvojmu upozorneniu na jednotlive odtiene a Light Beige a fotka odtienu, ktorý je ruzovy a chladný pobavila. Ale pojdem na ne mrknut ....

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Akurát minule som naňho pozerala v drogérii, ale akosi som odolala. Nič no, musím si zohnať vzorku ale už teraz to vidím na dlhé premýšľanie pri regály, ktorý odtieň vybrať. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)