piatok 12. septembra 2014

Zázrak pre každého? M.Asam Magic Finish



Nie, že by som sa vo sfére kozmetiky považovala za dokonalú expertku, ktorú už nič neprekvapí, ale dovolím si tvrdiť, že celkom slušný prehľad v značkách mám. Napriek tomu sa aj mne občas stane, že sa mi do rúk dostane kúsok doposiaľ neznámej značky. M.Asam je presne ten prípad. Potom tú neznámu vec odskúšate a keď Vás zaujme, začnete googliť. Tak zistíte, ze M.Asam je nemecká, kvázi rodinná značka, ktorá je na trhu už od roku 1963 a hlavným ťahúňom ich kozmetického sortimentu je výťažok z hrozna v rôznych formách. 

Aktuálne pokrývajú sortimentom prakticky celú kozmetickú oblasť - od pleťovej, cez telovú, vlasovú, až po dekoratívnu kozmetiku. A práve z posledného šuflíka je ich Magic Finish - výrobok, ktorý ma zaujal natoľko, že som sa o ňom rozhodla napísať pár slov.  

Základnou ideou tohto make upu bolo vytvoriť jeden produkt v jednom odtieni, vhodný pre akýkoľvek typ pleti a farebný tón. To znie ako riadny prieser, nie? :) No, až také zlé to nie je, ale táto koncepcia má v praxi poriadne trhliny. 



Konzistencia je penová, rozotiera sa doslova magicky ľahko. Ani som nemusela študovať zloženie, bolo mi jasné, čo je za tým. Malý výcuc zo zloženia, na prvých miestach sú: cyclopentasiloxane, isododecane, dimethicone crosspolymer, dimethiconol, cyclohexasiloxane a ďalší... Proste silikónová nálož. Odtieň vyzerá na prvý pohľad naozaj desivo :) Hlavne priamo v dóze. Na pokožke je to už o niečo lepšie, ale pred rozotrením stále strašne tmavé. Ale - rozotriete ho do stratena (najlepšie prstami) a stane sa malý zázrak - po príšernej hnedooranžovej ani stopy. Je to taká stredne tmavá, neutrálna béžová. A práve to slovo "neutrálna" mi robí problém - nie je totiž vôbec do žlta, ani trošku. Chápem, že keď robíte produkt, ktorý má farebne sadnúť čo najväčšiemu počtu európaniek, aký odtieň zvolíte? No neutrálny. Ale čo tie ženy, ktoré potrebujú niečo iné? Je to jednoduché, nebudú Magic Finish používať :) V tom lepšom prípade, samozrejme...

pred rozotrením

po úplnom rozotrení. Vidíte niečo? Nie. A práve o to ide :)

Takže, škoda tejto záležitosti s jedným jediným odtieňom, ono to totiž bezprostredne po nanesení robí skutočne skvelý efekt. Neviditeľný a krásne matný finish. Veľmi slušne tiež kryje. Napriek silikónovej nádielke je to ľahučké ako pierko a pleť dýcha. Ale nie nadlho. Respektíve, tak na 5-6 hodín. Potom sa začína tá horšia časť - na tvári to začne akosi divne...ani nie fľakatieť, skôr zhlukovať sa? Ťažko sa to opisuje, ale v kombinácii s prerážajúcim leskom T zóny vyzerá dosť nechutne. Navyše si všimnete, že zrazu Vám to neuveriteľne zvýrazňuje mimické vrásky. A samozrejme, usádza sa v nich :(

Tak teda, najprv wow, potom blééé. Cena za plné balenie je 25 Eur a na stránkach materského e shopu sa to hemží samými superlatívami. Za skúšku TO síce stálo, ale môj názor, že ponúkať univerzálny make up pre každý typ a odtieň pleti je nezmysel, Magic Finish nezmenil. 

Čo si o tom myslíte vy? 

Lučiak

foto:ja


7 komentárov:

  1. No musím priznať, že som o tejto značke až do teraz nepočula. A po tejto recenzii po nej nebudem ani pátrať. Ako nápad to je skvelý len potom prevedenie v praxi to je už katastrofa. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzerá to fajn, ale asi by som si to nekúpila:)))

    Petush

    OdpovedaťOdstrániť
  3. nepoznám, ale samozrejme že ak by malo byť niečo v jednom jedinom odtieni pre všetkých, muselo by to čarovať a prispôsobovať sa, čo je, tipujem, nemožné. možno raz budem skúmať výťažky z chameleóna a niečo také vymyslím :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hm, aspoň balenie im celkom vyšlo...Podľa toho, čo píšeš sa mi to ponáša na Rimmel stay matte-ten pekelný penový make up v tube, čo som smarila do koša ...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pracujem aj pre tuto firmu a ich zlozenie vyrobkov je dokonale som pri tom od zaciatku az po koniec. Klobuk dole ozaj. Dalsou kvalitnou znackou a cenovo dostupnou je Hildegard Braukmann.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No tak to je super, ze sa ozval niekto priamo zo zdroja :) Ja by som kludne vyskusala ine ich vyrobky, divala som sa, ze toho maju v portfoliu dost.

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)