pondelok 28. júla 2014

Zázraky na počkanie, nemožné do troch dní: letné vzorkovanie s Missha, Rodial & iné


Aj v lete vzorkujem ostošesť, veď prečo by som nie - vzorkovanie ma stále neprestáva baviť. Dnes sa mi tu zišlo pár vecí, ktoré by som charakterizovala ako "neurazilo, nenadchlo" a potom druhá skupinka, ktorá naopak nadchla. A veľmi. Až tak, že asi začnem veriť na kozmetické zázraky. Veď čítajte ďalej...

Poďme najprv na tú prvú trojicu, ktorá ma neohúrila. Neznamená to ale, že by bola zlá... no dobre no, až na tú 1 minútovú vlasovú kúru od Balea... ktorá je bez silikónov, ale povedala by som, že aj bez efektu. Obsahuje materskú kašičku a nejaké mikroproteíny a fytokeratíny :) Je určená hlavne poškodeným vlasom, má uľahčovať rozčesávanie a "hĺbkovo obnovovať vlasovú štruktúru". Celkom som nepochopila, prečo je na obale napísané "1 minútová", keď v inštrukciách píšu, že ju máte nechať pôsobiť 3 minúty. Teda, pochopila... pravdepodobne marketingový ťah. Alebo začne naozaj pôsobiť už po prvej minúte, ale máte ešte dve minúty k dobru, aby sa prepracovala až pod lebečnú kosť, kde Vám hĺbkovo obnoví aj mozgové bunky...eee nechajme to. Proste to nerobí nič, capisto? Podľa mňa škoda peněz (i keď stojí pár šupov). Kúpené samozrejme v DM. 

Potom tu máme 24 hodinový hydratačný krém (čo majú všetci s tými číslami?) značky I+M, čo je nemecká značka prírodnej kozmetiky. A tento krém bol náhodou fajn, dokonca asi nejako vyrovnával T zónu, lebo sa mi po ňom viditeľne menej leskla. A pleť bola dobre hydratovaná, to je fakt. Príjemný denný krém, povedala by som. Vzorku som dostala ako prezent k tomuto nákupu.

K poslednému nákupu na feelunique som zasa dostala vzorku Flash Radiance zn.Gatineu, ktorá u nás zatiaľ príliš v povedomí nie je. Je to vlastne taký instantný rozjasňovač pleti. Používa sa pod denný krém a make up, ale mne v lete krém vlastne nahradil. Konzistencia je ľahká a ak poznáte legendárny  Beauty Flash Balm od Clarins, toto je v podstate takmer identické, dokonca s veľmi podobnou vôňou. Nevyhnutne to určite nepotrebujete, keby mi to niekto venoval v plnom balení, tak by som ho asi bez problémov vypoužívala, ale kupovať si ho ma neláka. 


Tak a teraz to už bude zaujímavejšie, to Vám sľubujem. Pretože do dvoch z týchto troch vzoriek som sa teda seriózne zamilovala a musím si ich určite zadovážiť. Čo hlavne v prípade Glamoxy Snake Serum od Rodial bude naozaj vyžadovať buď riadne veľa peňazí alebo kopec premýšľania, ako ho dostať a nekupovať si ho sama :D Toto sérum s hadím jedom ma totiž posadilo na zadok. Moje prvé stretnutie s ním prebiehalo asi takto: keď si mám na moju tvár nanášať čokoľvek s akýmkoľvek jedom, tak nejako podvedome z toho nemám dobrý pocit. Ale spoľahla som sa na tie nadšené recenzie, ktoré o ňom kolujú na nete a riskla som to. Na ten "instantly visible result", čo sa týka zneviditeľnenia vrások (v mojom prípade tých troch mimických, čo ma začínajú pekne štvať), ktorý sľubuje na obale, som fakt neverila. Vôbec. Dala som si to na tvár, pozerala do zrkadla asi 30 sekúnd a s posmešným úškrnom  a "pche" sa otočila, aby som asi dve minúty robila už ani neviem čo. A potom som sa do zrkadla pozrela znova. A tie tri mimické vrásky tam proste neboli. Prisahám.  A neboli tam ešte asi 3 alebo štyri hodiny. A opakovalo sa to ešte tri krát (na toľko použití vystačila vzorka). A ja som sa rozhodla, že chcem veriť tomu, že keby som Glamoxy Snake Serum používala pravidelne, tie vrásky by zmizli úplne. Mylíte, že som naivná? Človek v dnešnej krutej dobe potrebuje aj nejaké tie ružové okuliare, aby nešiel hneď a zaraz skočiť z okna. No a inak, sérum stojí normálne (v klasickom balení) cca 90-100 Eur, niekde aj viac... Takže to nechávam zatiaľ otvorené. Premyslené to zatiaľ nemám, ale ja to vymyslím, lebo ho skrátka chcem. 

Druhá vzorka od Rodial, Stemcell Super Food Facial Oil ma až tak nenadchla, i keď aj naňho sa na webe dajú nájsť pomerne oslavné ódy. Nenadchla ma hlavne preto, že má gélovú konzistenciu a zanecháva lepivý pocit. A ja som čokoľvek gélové ochotná používať len a len vtedy, ak to lepivý pocit nezanecháva. Čo sa stane asi tak raz za 5 rokov, takže je Vám jasné, že gély si u mňa veľmi neškrtnú. Ale celkom v pohode sa s tým dá žiť. 


No a na záver asi prvá vec značky Missha, o ktorej môžem povedať, že ju chcem mať doma. Rad Signature, produkt Complexion Coordinating BB Cream. Má to tú momentálne módnu textúru, ktorá je najprv biela a po rozotretí sa mení na pigmentovanú. Ale to nie je všetko. Tvár Vám neskutočne krásne rozjasní. Tak prirodzene. Nie je pigmentovaný príliš, len veľmi jemne, ale nejakým spôsobom Vám vymaľuje úplne inú pleť. Farebne zjednotenú, zdravú, krásnu a neskutočne hebkú na dotyk. Taký malý photoshop. V lete pre mňa nemá príliš význam, lebo súčasne s rozjasnením aj mierne opticky bieli, ale na zimu, keď budem svetlá, si tento kúsok rozhodne zaobstarám. Blbá správa je, že ak sa nemýlim, žiaden slovenský, ani český e shop ho zatiaľ nepredáva (ak by ste však o nejakom vedeli, dajte vedieť), ale na čo by sme potom mali e  bay, však áno. Jo a má to SPF 43. Čo ako neazijatka v zime asi dostatočne neocením, ale ako doplňujúce info prosím berte na vedomie. 

vľavo po vytlačení zo vzorky, v strede jemne (nie úplne) rozotretý a vpravo rozotrený dostratena

Tak, čo Vy na to? Máte v sebe ešte aspoň trošku viery v kozmetické zázraky? 

Lučiak

foto:ja

2 komentáre:

  1. Na zázraky už v mojom veku neverím (ani na Ježiška a veci typu "bez práce nie sú koláče" a pod.), ale ten hadí jed by som si dala povedať. A takisto na BB krém od Misshy, i keď doteraz som sa zakaždým po použití akéhokoľvek BB krému leskla ako diskoguľa :(.
    Takže, ak náhodou prídeš na to kde zohnať tieto dva produkty za supeeeer cenu, sem s tým !

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ty ma vieš stále nalákať. chcem zmizík na vrásky, hoci ešte žiadne nemám, a chcem aby fungoval už teraz tak, že o 20 rokov žiadne mať nebudem!
    o vzorkách sa chystám napísať aj ja a tiež som objavila zopár dobrých vecí.. keep watching

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)