streda 4. júna 2014

Ten najlepší top coat: Peggy Sage



Asi pred dvoma rokmi som pri nákupoch v jednom našom OC narazila na malú, nenápadnú predajňu pre mňa doposiaľ neznámej značky, ktorá bola preplnená kozmetikou od výmyslu sveta - od dekoratívky až po profesionálnu manikúru a pedikúru a nechýbali ani rôzne doplnky ako štetce a podobne. Všetko pod značkou Peggy Sage. Mali tam toho toľko, že som si absolútne nevedela vybrať a napokon som odišla len s veľkými odličovacími tampónmi. Doma som potom googlila, čo sú zač a našla to, že ide o pomerne dobre etablovanú francúzsku značku. Okrem sortimentu pre "bežné" spotrebiteľky sa zrejme dosť zameriava aj na profesionálne salónne služby - je to vidieť hlavne na výbere telovej kozmetiky a starostlivosti o nechty - taký výber lakov a všakovakých s nechtami súvisiacich serepetičiek som inde už dávno nevidela. 

Napriek tomu, že to evidentne nebudú žiadne čínske braky, mám voči tejto značke  - a neviem Vám vysvetliť prečo - určitý dešpekt. Asi to bude kvôli zloženiam - z toho, čo som zatiaľ stihla preštudovať v obchode napríklad na pleťovej kozmetike, príliš ma to nepotešilo. Každopádne, pred nejakým časom som v rámci zliav kúpila tento top coat, pretože môj doposiaľ najobľúbenejší od Sally Hansen mi došiel a potrebovala som nejakého náhradníka. A veru dobre som urobila, že som sa nechala zlákať. V sortimente značky je top coatov asi 5, ochotný pán predavač mi podľa mojich požiadaviek poradil práve tento: Ultra Glossy.


Keď som ho po prvý krát otvorila, trochu som prevrátila očami - v porovnaní so Sally Hansen má o dosť výraznejšiu chemickú arómu :/ Ale to je jediné mínus, ďalej už nasledujú len samé pluská. Štetček je tak akurát, dobre sa s ním pracuje. A čo je najdôležitejšie, tento kúsok naozaj extra predlžuje trvácnosť a perfektný vzhľad Vášho laku. Vyskúšala som ho v spolupráci s rôznymi lakmi rozlišných značiek a zakaždým fungoval perfektne. Napríklad s novými lakmi Gel Finish od Avonu - samotné mi na nechtoch vydržia v slušnom stave také tri dni, s top coat od Sally Hansen cca 5. No a s týmto novým kamarátom Peggy Sage na rukách vyše týždňa - ja svoje nechty na rukách nijako nešetrím, riady umývam ručne a denne (niekedy aj dvakrát :), nič nerobím v rukaviciach, takže záťažových skúšok zažil dosť. Na nohách je výdrž laku ešte lepšia - vyše dvoch týždňov. Robí naozaj krásny, lesklý finish. 

zloženie

Bežná maloobchodná cena, ak si dobre pamätám, je nejakých 8 Eur za 11 ml balenie, ja som ho kúpila so zľavou, takže ma vyšiel na cca 6. Keďže mojou lakovacou doménou sú nechty na nohách a tie na rukách lakujem skôr sporadicky, uvidíme, koľko mi toto balenie vydrží. Každopádne, v lete, keď sa nosia otvorené sandálky, je pocit, že Váš lak na nohách vyzerá už druhý týždeň úplne perfektne, veľmi fajn. 

Doporučujem!

Lučiak

foto:ja

10 komentárov:

  1. Skvelá recenzia, ja síce nemám problém s výdržou laku, lebo aj bez top coat-u mi vydrží týždeň bezchybne ale tento by som rada skúsila :). Možno to dám až na 2 týždne :D. No musím sa poobzerať, či aj u nás je tá predajňa.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no pravdupovediac, nemam sajnu, kde vsade maju predajne. Ale vsimla som si, ze nieco sa da objednat aj na nete.

      Odstrániť
  2. Peggy Sage mám rada, resp. to čo som si od tejto značky obľúbila. Napríklad majú totálne úchvatný čistič štetcov, žiadny doteraz nečistil tak expresne a dôkladne. Alebo emulziu proti poteniu chododiel si manžel nevie vynachváliť a každé ráno natiera, sám od seba, lebo ho presvedčili tie výsledky. A pekné pieskové laky. A štetce. A iné veci :-) Teraz si mi nasadila chrobáka do hlavy, dobrý top coat hľadám už roky a zatiaľ ma žiadny nepresvedčil. A práve mi došiel aj ten brush cleaner. Tak vyskúšam aj tento lak.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano, pri pisani clanku som na teba myslela, ze ty mas s nimi viac skusenosti :) Veru na tie stetce som naposledy pozerala, nevyzerali zle! Pravdu povediac, momentalne ziaden akutne nepotrebujem, ale ked pride cas, budem na to mysliet.

      Odstrániť
  3. ja mam od peggy sage ruz v odtieni Cognac a uplne ho zboznujem. zamatovy finis, nevysusa, nadherna pigmentacia, proste aaaa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pekne maju odtiene a hlavne vela :) Akurat tie balenia s ami zdaju take trosku oldschoolove, a la 80te roky, nie?

      Odstrániť
  4. Pre mňa doteraz veľmi záhadná kozmetická značka, všimla som si obchodík v KE v Galérií, ale nejak ma tam vtedy nepotiahlo. Tak snáď pri najbližšej návšteve zavítam, dobrých topcoatov nikdy nie je dosť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. urcite zavitaj, prinajhorsom odides len s tamponmi, ako ja po prvy krat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tuhle značku vůbec neznám, ale ten top coat bych brala všema deseti :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. tak toto nepoznam ktovie ci sa to da zohnat v BB

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)