pondelok 2. júna 2014

L´Oréal Mat´ Magique: make up plný prekvapení




Leto je za dverami (fakt, nepozerajte z okna a verte mi) a tak je príhodný čas povedať si pár slov o jednom zmatňujúcom make upe, ktorý sa môže zísť - Mat´ Magique od L´Oréal. Na úvod pár slov na tému názvoslovia - v L´Oréali sa asi nevedia rozhodnúť, ako tento produkt definitívne pomenovať. Na začiatku bol Matte Morphose (v sklenej dóze), potom Matte Magique (obal ostal rovnaký) a nakoniec ho šupli do plastovej tuby (prvý obrázok vyššie) a nazvali ho Mat´ Magique. No dobre no. A to nemáte jiné zaměstnání? Kto sa v tom má vyznať...

Čo sa týka obsahu, dovolím si tvrdiť, že ten ostal prakticky rovnaký. Pôvodný Matte Morphose som mala, respektíve, kúpila som, vyskúšala a venovala mame, ktorá má o niečo mastnejšiu pleť ako ja. Tá ho chvíľu používala, ale nedopoužívala. Vraj sa jej "zdrcol". Trošku som sa začudovala, ale nevenovala som tomu pozornosť. A potom som na celý Matte Morphose zabudla a pred pár týždňami som si zadovážila testerové balenie Mat´ Magique v domnení, že ide o novinku. V odtieni 03, Light Sand.

predchádzajúce balenie. 


Keď som make up vytlačila z tuby (klasická našľahaná penová konzistencia, má trochu hrčky, ale tie sa pri aplikácii stratia), trochu som sa zdesila. Vlastne, už keď som ho vysypala z obálky... kvôli tomu odtieňu, zdal sa mi dosť oranžový (a tmavý). Ale povedala som si, no čo už, jeden deň s oranžovým ksichtom kvôli recenzii prežijem. Keď som doňho ďubla prstom a začala ho nanášať, stále sa mi zdal oranžový (tak je to jasné, dneska budeš za solárkovú pipinu, moja milá). Ale potom došlo k nejakej transmutácii a zrazu to oranžové vôbec nebolo. Ani pritmavé. Dokonca som si povedala, že by to pokojne mohlo byť aj o niečo tmavšie (asi v odtieni 06). To bol moment prekvapenia číslo 1. 

z ľava: odtieň 03 tesne po vytlačení, po jemnom otere prstom, po dôkladnejšom rozotretí na chrbte ruky

Moment prekvapenia číslo 2 prišiel, keď som zistila, ako šialene zalieza do pórov. Čo je teda pekne otravné a nedomyslené, lebo: ak niekto hľadá zmatňujúci make up, je vysoko pravdepodobné, že má aj problémovú pleť s výraznejšími pórmi (lenže vlastne... ja zmatňujúci make up v lete používam tiež a keď napíšem, že mám problémovú pleť, tak budem klamať, lebo mám možno menšie nedokonalosti, ale klasický reprezentant kategórie "problémová pleť" veru nie som. A póry mám výraznejšie len na nose.) No to je jedno, nič to nemení na tom, čo píšem vyššie! Tak potom asi ten make up vyrobíme tak, aby s ním bola cieľová skupina spokojná a nemusela pri aplikácii používať vulgarizmy. Ale L´Oréal nie. 

vidíte tie pekné bodky na nose? 

Veď ono vlastne stačí ten make up precízne, ale fakt precízne rozotrieť. Potom je to v celku v pohode, ale je potrebné na to pri aplikácii myslieť. A to ma trošku otravuje, lebo sa maľujem ráno, cca o 6.45 a myslieť je o takomto čase pre mňa mimoriadne náročné. 

Takže, make up máme precízne rozotrený a vyzerá to dosť dobre:

všimnite si ten výraz na fotke vľavo a je Vám jasné, že o tých problémoch s myslením v čase 6.45 ráno som neklamala


Pleť je pekne zmatnená, krytie veľmi slušné a pritom to vyzerá prirodzene a pocitovo je to tiež super - žiadna záťaž, tvár "dýcha". Potiaľto fajn. Ale prichádza moment prekvapenia číslo 3: nejako divne to spolupracuje s korektorom. Môj krémový favorit od Shiseido, ktorý sa dá inak krásne a do stratena rozotrieť, sa na tomto podklade akoby zrážal. Našťastie som nepotrebovala kryť extra veľa a v zóne, kde najviac (kruhy pod očami), make up nebol, takže sa to dalo ukočírovať. 

Zhruba po hodine prišlo prekvapenie číslo 4: zistila som, že dosť nepríjemne zvýrazňuje mimické vrásky. A to ma veru neteší, lebo nie som ročník 1990, ale 1980. Takže milý Mat´ Magique, toto ti neodpustím a píšem ti škaredý, veľký čierny bod. 

Ale chválim ťa za to, že fakt dobre zmatňuješ, 8 hodín si dal v pohode a po prvý krát som musela "odsávať" až podvečer a bolo to podstatne lepšie, než s AffiniMat (ktorý mám momentálne v plnom balení). Ale ten je zasa tekutý, ľahšie sa aplikuje, nezalieza do pórov a nezvýrazňuje vrásky. 

Takže záverom: make up stojí od 9 Eur a ak ste mladá, bez mimických vrások, hľadáte vyslovene kvalitné zmatnenie a odpustíte mu tú zvýšenú námahu pri aplikácii, asi by som Vám ho doporučila. 
Ja budem hľadať ďalej - niečo medzi skvelým zmatnením Mat´Magique a pekným prirodzeným efektom (ale nie až takým super zmatnením) AffiniMat. A ešte to musí stáť menej, než Mat Lumiére od Chanelu, som zabudla dodať :)

Edit po 4 použití: takže, milý make up mi spôsobuje vyrážky (overila som si, či naozaj on a je to tak), preto prosím berte do úvahy aj toto možné riziko. 

Skúšali ste? 

Lučiak

foto:ja


10 komentárov:

  1. Naozaj je taký, že nič moc? A ja som o ňom uvažovala. Ale, čo sa čudujem, asi im to v poslednom čase veľmi s make-upmi nejde, aj ten nový Infaillible ma sklamal, najprv sa mi celkom pozdával, ale po čase už nič extra a tiež takto zvýrazňuje póry. A ešte sú aj strašne tmavé odtiene.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no, v podstate na kazdom z ich make upov mam cosi, co mi vadi. Okrem tohto dnes recenzovaneho (a nesedel mi ani Infaillible) - True Match sice super krzje a mne aj zmatnuje, ale zaroven vysusuje suchsie partie tvare a Lumi Magique zasa robil velmi pekny efekt, no T zona sa mi s nim mastila dost vyrazne.

      Odstrániť
    2. Detto, True match mi vysušoval líca a Lumi magique zmastňoval T- zonu. A tiež mi asi ešte žiadny od nich nevyhovoval úplne. Vlastne mne vôbec zatiaľ naozaj na 100% vyhovoval len Mat lumiére od Chanela. Hory make-upov mám vyskúšaných a zázrak sa nekoná. No už som si zjavne nesadila príliš vysoko latku. Keď čítam, ako kadekomu vyhovuje napríklad ten príšerný Rimmel Stay matte, neviem, či ja mám divnú pleť, alebo čo...

      Odstrániť
    3. he he :) Podla mna je to jednak o narokoch a tiez o skusenostiach. Cim viac clovek skusa, tym viac moze porovnat a hlavne, je rozdiel, ak niekto funguje vyhradne na drogeriovej kozmetike a nemoze porovnat s niektorymi funkcnejsimi drahsimi kuskami.
      Ale vidim to aj na sebe, ze novym a novym skusanim sa cloveku zvysuju naroky - pozri, ja som kedysi velmi chvalila napr. trio korektorov od Oriflame, dnes by mi uz nevyhovovalo. A podobne je to aj s inymi vecami.

      Odstrániť
  2. no pre mna je stale topka true match na poriadne krytie pre vyraznejsie licenie a lumi magique na bezny den, kedze mne, sahare, ziadna T-zona nehrozi, dokonca ked mam trosku "glow" ( zamerne nepouzivam vyraz lesk, lebo ten mi evokuje nieco ine) som happy! ale prichadza otazka, kde ziskat prosim taketo mensie balenia na skusanie?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No :) Klasicky sa kupit nedaju, su to totiz male testerove balenia, oznacene ako "not for sale" :) Ale na mimiaukciach ich predava jedna kocka, obcas.

      Odstrániť
  3. Ach ja by som velmi potrebovala nieco naozaj funkcne na moju mastnu plet :/ a zazraky sa asi naozaj nekonaju. Momentalne pouzivam BB od nivei ale teda o zmatneni ani reci samozrejme. S prichadzajucim letom to ale naozaj bude potrebne. Na zaciatku tvojej recenzie som sa potesila, ze to bude super :) Ale moj problem s naozaj rozsirenymi pormi (a to aj co do sirky aj vyskytu na tvari, zial) ten mejkap asi nebude zvladat. Ale aj tak by som mala otazku k otieraniu lebo v lete clovek nosi dost vela svetlych veci, teda ja osobne ano a nie je nic horsie ako mat tricka zaspinene mejkapom. Vdaka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. proti otieraniu by mozno mohli fungovat niektore fixacne spreje na make up, ale mne funguje jedine - davat na to proste pozor. Plus samozrejme niektore veci sa otieraju viac, ine menej... vacsinou hlavne tie mastnejsie veci sa pri nepozornosti otru jedna radost, tak sa snazim ich v kete minimalizovat.

      Odstrániť
  4. Měla jsem jej ve skleněné dóze a celou jsem za rok a půl dopatlala, to mi bylo asi patnáct, šestnáct a stačilo to:-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)