nedeľa 2. marca 2014

Oriflame má nový make up a je... dobrý!


Možno ste už zaregistrovali, že Oriflame má make up novinku - Perfect Fusion Foundation. Nejaký čas som po ňom pokukovala, ale k objednávke som sa definitívne odhodlala, keď som ho videla v akcii u Veroniky. Zvažovala som výber odtieňa a rozhodovala sa medzi Ivory a Natural Beige. Napokon som sa rozhodla pre svetlejší a urobila som veľmi dobre. Pre môj aktuálny odtieň pleti je rozhodne vhodnejší. Aby sedel úplne dokonale, mohlo by v ňom byť o niečo viac žltej, ale chápem, že je to univerzálne namiešaný odtieň a nie pre Lučiaka na objednávku :) Celkovo je k dispozícii odtieňov 5. Ešte k baleniu - je s dávkovačom, čo je pre mňa ideálne tieto mám najradšej. 

Oriflame Perfect Fusion Foundation, odtieň Ivory

Hlavnými benefitmi majú byť podľa výrobcu veľmi dobré krytie, hydratácia pleti a efekt splynutia s pleťou pre prirodzený vzhľad. V podstate so všetkým uvedeným môžem po vyskúšaní súhlasiť. Najprv ku konzistencii - tá je hustejšia krémová. Make up sa rozotiera dobre - ja používam aj podkladovú bázu. Pri aplikácii som si všimla, že si najlepšie rozumie s plochým štetcom, so stipplingom to išlo trochu ťažšie a zdĺhavejšie. A teraz krytie - veľmi dobré! Pre pleť bez väčších nedokonalostí úplne postačujúce, na začervenania samozrejme budete musieť použiť aj korektor. Make up má mierne zmatňujúci, ale prirodzene pôsobiaci efekt. Výdrž je počas dňa slušná - znovu pripomínam, že používam podkladovú bázu. Takých 5-6 hodín po nanesení je to úplne na jednotku, potom sa začne klasicky ozývať T-zóna, ale aj večer je na tvári viditeľne poznať, že make up tam je :) Perfect Fusion obsahuje aj ochranný faktor 25, čo je určite pozitívum.

A takto vyzerá na mojej pleti - farebne najrealistickejšie sú prvé dve fotky hore, na dvoch spodných som pri fotení stála vedľa okrového závesu, ktorý mi tam hodil žltý podtón - ako píšem vyššie, v samotnom make upe ale v skutočnosti tak výrazný nie je. 


Make up je momentálne u predajkýň k dispozícii za akciovú cenu, tuším 6,90 (bežná MOC je 10 Eur), ale ak budete šikovné, zoženiete ho ešte lacnejšie. Ja som objednávala cez mimibazar a 30 ml balenie ma tak vyšlo na 4,50 aj s poštou :)

EDIT po viac, než mesiaci používania: bohužiaľ, svoj názor na tento make up som musela prehodnotiť. Z viacerých dôvodov - po prvé, všimla som si, že počas dna na mojej tvári oxiduje do podstatne tmavšieho odtieňa, než ako sa tvári po nanesení. Po druhé, s oteplením sa jeho výdrž na tvári podstatne zhoršila, predovšetkým na T zóne - už po cca 4 hodinách je z nej takmer preč, a to ešte stále nemáme naozaj horúco... a posledným, ale najzávažnejším dôvodom je, že mi spôsobuje problémy s pleťou. Odsledovala som si to dôkladne a po použití Perfect Fusion príde na druhý deň spoľahlivo reakcia vo forme vyrážok :( Nedajbože ho použiť viac krát po sebe... takže sa s ním nadobro lúčim a poloprázdny flakón vyraďujem z môjho kozmetického arzenálu. 

mali ste už možnosť ho vyskúšať? Používate nejaký iný make up od Oriflame? 

Lučiak
foto:ja

13 komentárov:

  1. Make-up vyzerá celkom dobre na to že je to Oriflame. Inak tie odtiene majú aký podtón - doružova alebo skôr dožlta?Z obrázkov to vyzerá, že je skôr doružova.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. netreba mat zbytocne predsudky :) Natural beige je do zlta, dalsie dva tmavsie az do oranzova. Porcelain ide jemne do ruzova, Ivory je taky na hrane - neutralna svetlo bezova.

      Odstrániť
  2. normálne som sa bála recenzie :D či ma nebudeš spomínať v zlom, čo som ti to nanútila
    takže som rada, že ti sedí

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. az tak? :) Mne je naozaj tazko nieco nanutit, kupila som slobodne a z vlastnej vole. Fakt je velmi slusny.

      Odstrániť
    2. no, ja som ho vyskúšala tiež, keďže tebe Nika sadol skvelo... a teraz chystám článok s názvom " Perfect fusion - pohroma pre moju pleť " :D ... nechápem, čo v ňom je, aká zložka mi tak strašne vadí, ale je to akoby som si na seba vyliala nejaký jed ... tu je krásne vidieť,ako je každá pleť iná a inak reaguje.. viem, že Lučiak má tiež citlivú pleť, ale zrejme vyhrávam :D ..inak je to celkom škoda, lebo make up sám o sebe nevyzerá vôbec zle :/

      Odstrániť
    3. no jo, tak už došlo aj na mňa :(

      Odstrániť
    4. na mňa stále nedošlo, ale už sa začínam báť. dobre že si idem teraz kúpiť mary kay.. k tomuto sa už nevrátim

      Odstrániť
  3. myslíš si že je vhodný aj pre extra bledulku? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Je vhodny pre suchu az supinkovu plet?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. moja plet ma velke tendencie k tvorbe supiniek a ze by ich tento make up zvyraznoval, som nepostrehla.

      Odstrániť
  5. Ja mam teraz tiez jeden od oriflame a som spokojna, je lahky a celkom fajn aj nieco zakryje :D A vysiel ma tusim na 3,90 vtedy, takze bomba :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)