streda 26. marca 2014

1,2,3 Perfektná pleť s CC Bourjois?


Bolo to takto: pôvodne som prišla do Marionnaud po úplne iný produkt. Ani som nevedela, že práve prebieha akcia mínus 20% na celý sortiment dekoratívnej kozmetiky. Natrafila som na v celku fundovanú predavačku, takže kúsok, ktorý som pôvodne chcela, som si nakoniec neodniesla... do oka mi ale padlo nové CCčko od Bourjois. Skúsila som ho na ruke a vyzeralo to viac, než sľubne. Tak som si povedala, že za cenu po zľave (necelých 10 Eur) pôjdem do toho. Z ponuky 4 odtieňov som si vybrala druhý najsvetlejší, Beige Clair, béžovú so žltým podtónom. 

Bourjois uvádza CC krém 123 Perfect na trh s popisom, že sa jedná o ľahký hydratačný CC krém, ktorý poskytuje bezchybné krytie a vďaka obsahu troch druhov farebných pigmentov účinkuje na tri problémy pleti - oranžové pigmenty potláčajú známky únavy a rozžiarujú pleť, zelené pigmenty redukujú začervenanie a biele zmierňujú tmavé škvrny. CCčko naviac obsahuje SPG 15. Už samotné balenie a po vyskúšaní aj konzistencia mi pripomenuli môj obľúbený BB krém od Garnier na zmiešanú pleť. CC 123 Perfect je podobne tekutý, výborne sa rozotiera. Pri testovaní na ruke som mala pocit, že aj mierne zmatňuje (ako sa ukázalo neskôr, bol to len dojem podporený tým, že pokožku rúk som mala dosť vysušenú). 

Prvé testovanie na tvári prebehlo ráno po menšej žúrke, takže na jeho účinky proti unavenej pleti priam ideálne podmienky :) A musím uznať, že zafungoval naozaj skvelo. Mdlú pleť krásne rozžiaril a rozospaté čudo sa pred zrkadlom za pár minút premenilo na sviežu pleť. Čo sa týka krytia, je naozaj výborné. Mne takmer úplne stačí (na kruhy pod očami ho neaplikujem, tam používam korektor), ale neviem, ako by na tom bola pleť s výraznejšími nedokonalosťami. 

Počas dňa sa potom ukázalo, že po cca 6 hodinách sa mi začala pekne lesknúť T zóna. Pri ďalších použitiach som si všimla ešte jednu vec - tesne po aplikácii má tendenciu sa jemne usadiť v jemných linkách (v mojom prípade v nosoústnych vráskach). Po dodatočnom rozotretí to zmizne a už sa neopakuje. Skúšala so ho nanášať jednak štetcom a aj prstami - pochopiteľne, o niečo lepšie to vyzeralo so štetcom, ale aj nanesenie prstami je v pohode. Výdrž počas dňa je slušná - samozrejme najrýchlejšie mizne zo spomínanej T zóny. 

odtieň Beige Clair v akcii - vľavo po vytlačení z tuby, v strede po jenmnom rozotretí a vpravo po úplnom rozotretí

Suma sumárum, je to rozhodne kúsok, ktorý stojí za vyskúšanie. Ja síce stále celkom nechápem, prečo by som mala pred dobrým make upom uprednostniť CC krém, ale budiž - na pleti urobí fakt pekný efekt a ak Vám nerobí problém lesklá T zóna, nebude Vás hnevať ani to. Plus dávam aj za výber odtieňov - nie sú k dispozícii len tmavé a do oranžova. Bežná MOC je niečo cez 11 Eur. 

Láka Vás? 

Lučiak
foto:ja

19 komentárov:

  1. Ach Lučiak, zas si ma na niečo nalákala....CC ma vábilo už predtým, ale popravde som mu moc neverila...ale zdá sa, že aj celkom kryje, teda zjednocuje, takže to by bolo super....

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nevyzerá zle, len nevidím rozdiel medzi BB a tónovacím krémom a medzi lepším CC a priemerným makeupom.
    CC od max factoru sa mi napr páči, ale pre mňa je to stále len čosi ako makeup, nič viac

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no, nevidim ho ani ja :) mzslim si, ze keby na tomto bolo namiesto CC napisane foundation, nic by sa nestalo :)

      Odstrániť
  3. hm, ty vieš človeku nasádzať chrobákov do hlavy... presne niečo s takým výrazným žltým podtónom hľadám! Len tá moja T-zóna...:/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nuz, aj ja s nou bojujem... ale zas, musi sa ona prisposobit zbytku tvare, keby to bolo naoapk, dopadla by som zle :(

      Odstrániť
  4. Tiež som nad ním rozmýšľala, pretože vo Fannku mali 25% dole na celú Bourjois značku, ale nakoniec som sa rozhodla vyskúšať len korektor. Nato koľko pozitívnych ohlasov na neho bolo, ja ním zatiaľ nie som bohvie ako ohúrená. Čo mi dosť vadí, že mi zalieza do mimických vrások pod očami a to ma predavačka presviedčala, že je v tomto skvelý. Takže zatiaľ nič moc, no možno časom si na neho zvyknem, stáva sa mi to (láska na druhý pohľad :D)
    http://bynicka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano, na korektor som aj ja citala mnozstvo pozitivnych ohlasov. Skusala som ho v parfumerii spolu s CCckom a odradilo ma davkovanie, tent typ nemam rada. Viem, ze je to prkotina a staci ho vytlacit na ruku, nanasat uz mozem cim chcem, ale teraz, ked citam, co ti robi, urcite by to nabeton robil aj mne.

      Odstrániť
  5. Měla jsem v plánu, že si ho koupím, cca před dvěma týdny. U nás je v Douglasu za tutéž cenu. Bohužel na mě čekal beznadějně vybrakovaný regál:( Ale nevadí, časem určitě vyzkouším. A soudě podle tvoji recenze, zklamaná určitě nebudu:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no co ti poviem, ja som tiez kupovala posledny kus v tomto odtieni. Je to zhava novinka, tak ide na odbyt.

      Odstrániť
    2. Já jsem na tom úplně stejně jako tutto, zřejmě jsme byly ve stejném Douglasu !-), ani testery tam nebyly, nic a jsem na něho hrozně zvědavá, takže vítám Tvoji recenzi - já totiž mám jejich make-up sérum i jejich BB a jsem spokojená, otázka pak ale je, co udělá CC jiného než zbylé dva, že jo - třeba jejich BB je mnohem více krycí než ten make-up sérum, což je sranda. A máš pravdu i BB má tendenci zalézat, bohužel nemám už mladou pleť bez vrásek, že jo ....přemýšlela jsem, že bych ho pořídila na léto, kdy make-upy moc nepoužívám jako takový hydratační tonovák..a cena je příjemná a hlavně ty odstíny mi od nich sedí, takže jsem ráda,že to máš podobně :-D

      Odstrániť
    3. tak snad sa to po par dnoch ukludni, doplnia zasoby a bude dostupny. Ja sa trochu bojim, ako sa bude na mojej pleti sravat v lete / pretoze ak mi uz teraz masti T zonu, co bude robit, ked bude vonku 27 stupnov a viac? No nic, budem mat v zalohe Garnier :)

      Odstrániť
  6. O ktorom korektore hovoríte? Vďaka.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Aj ja sa ho chystám vyskúšať, Bourjois mám rada, len ma štve, že zrušili ten ich makeup Healthy foundation. A inak - teraz to myslím fakt v dobrom - dobre som sa zasmiala na tvojom preklepe v odpovedi pre eM :)))))) hehe :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. lol, no fakt, teraz som si vsimla :D Aj to celkom dava zmysel :)

      Odstrániť
  8. veľmi ma to láka, ale po zlej skúsenosti s CC krémom od Avonu sa celkom aj bojím vyskúšať niečo nové a radšej ostanem pri makeupe :) uvidíme, ak natrafím na zľavu určite veľmi pouvažujem o jeho kúpe :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. toto Cécéčko sa mi už dlho pozdáva, ale mám teraz toľko makeupov, bb a dokonca i jedno cc..takže s kúpou ešte trochu počkám :))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)