streda 12. marca 2014

10 kozmetických vecí, ktoré by ste mali stihnúť pred...

Poznáte také tie zoznamy, ktoré kolujú na internete: 100 kníh, ktoré musíte za život prečítať, 50 filmov, ktoré musíte vidieť, 5 vecí, ktoré nikdy nesmiete povedať chlapovi... a podobne :) Rozhodla som sa spísať zoznam 10 vecí/zážitkov z kategórie kozmetika a krása, ktoré by ste podľa mňa mali absolvovať pred tridsiatkou alebo kedykoľvek chcete :) Čím skôr, tým lepšie. Samozrejme, tak ako všetky podobné zoznamy, aj tento berte s rezervou a čisto ako môj osobný pohľad ;)

zdroj: lmaohaha.com


1. Zistite, čo Vám sluší. 
Môžete do toho pokojne zahrnúť aj farebnú typológiu. Akokoľvek je niečo trendy a IN, pokiaľ vám to nepristane, bude to vyzerať zúfalo alebo smiešne. Týka sa to samozrejme líčenia, farby a strihu vlasov, o oblečení ani nehovorím - držme sa kozmetiky. Mne sa napríklad veľmi páčia teplé odtiene červenej, ale na mojej tvári vôbec nevyzerajú dobre. Nehovoriac o tom, že mi robia žlté zuby. 

2. Spoznajte svoju pleť.
Myslím jej typ, na čo a ako reaguje. Typ pleti ale neberte ako dogmu - nie je to krvná skupina a počas života sa môže meniť. Treba byť všímavý a starostlivosť prispôsobovať tomu, čo si Vaša pleť momentálne pýta. 

3. Zvládnite modelovanie.
A nemám na mysli plastelínu, ale modelovanie kontúr tváre pomocou bronzera/rozjasňovača/lícenky a všetkého, čo je nápomocné. Správne modelovanie vie úžasne zmeniť výraz tváre. Nesprávne/žiadne je často na škodu. Na youtube a blogoch je xyz návodov - nájdite si blogerku, ktorá to robí dobre a jej tvár je typovo podobná vašej. Chce to trochu tréningu a ak čoskoro nebudete Master of contouring, v bežnom živote si úplne vystačíte aj s levelom upper intermediate :) 

4. Skroťte svoje obočie.
Nelikvidovať ho, ale rešpektovať jeho prirodzený tvar a jemne ho skorigovať tak, aby bol v súlade s typom Vašej tváre. Nevšímať si ho vôbec tiež nie je dobrý nápad - ako tak pozorujem, možno tak jedna zo sto má to šťastie, že má obočie od prírody dokonalé a nemusí z neho vytrhnúť ani chĺpok. 

5. Zbavte sa fóbie z kaderníkov
Ja viem, že keď Vám v tom salóne pred rokmi odstrihli namiesto jedného centimetra 20, bol to šok. Možno ste aj plakali :) Ale: ak to niekedy a niekde jeden konkrétny človek  pobabral, neznamená to, že to pobabre každý. Viete, koľko krát to v kaderníctve nebolo podľa mojich predstáv? Veľa. Stalo sa mi dokonca už aj také, že som nezaplatila. Dvakrát. To boli fakt extrémy. Ale sú to len vlasy, dorastú. Nie je to dôvod, aby ste sa vyhýbali kaderníctvu ako elektrickému kreslu. Kto hľadá, nájde. Mimochodom, ja si tiež často farbím vlasy sama - prakticky na môj prirodzený odtieň, takže tam nemám čo pokaziť. Ale domáce odfarbovanie z tmavo hnedej na platinu vyzerá vo výsledku naozaj dosť zle. 

6. Vyskúšajte profesionálnu pedikúru
Fakt, dlhé roky som to úspešne ignorovala a myslela som si, že to v pohode zvládam sama, doma. Nie. Nie na takej úrovni a s takým výsledným efektom. Ide leto, vyskúšajte. Stojí to za to. 

7. Naučte sa linku
Ja sama som ešte v procese :) Najlepšie zvládam linku klasickou ceruzkou. Na druhem mieste je linka fixková. Ale keďže tie najkrajšie a najčernejšie linky sú tie gélové/tekuté, k spokojnosti mi ešte chýba perfektné zvládnutie tohto levelu. Ruka sa mi príšerne trasie a moje viečko (hlavne ľavé) tiež nie je práve ideálnym terénom na bezchybné prevedenie, ale nevzdávam sa a raz (verím že čoskoro) to dám! 

8. Ruky, krk a dekolt
Krémujte, poctivo a denne. Sú to strašne zradné partie - dlho máte pocit, že je všetko v najlepšom poriadku a potom to zrazu príde a už to nezachránite. Vlastne, čiastočne áno...ale len čiastočne a bude to drahé. 

9. Prestaňte mať výčitky
No a čo, že si kupujete kozmetiku? Niekto si kupuje sex, niekto drogy a niekto nechá každý piatok v bare padíka, ktorý sa na druhý deň premení na migrénu a ogrcanú kúpeľňu. Ja nič z toho nerobím. Pokiaľ kozmetická mánia neprerastie únosnú mieru (ktorú nech si každý zadefinuje po svojom) a nezmení sa na nekontrolovateľnú obsesiu, tak čo. Ostávajú Vám peniaze na veci, ktoré potrebujete? Platíte nájomné, máte na jedlo, benzín, sociálka nemá najmenší dôvod odobrať Vám deti? Potom pohoda. Je to záľuba ako každá iná. 

10. Dajte sa učesať a nalíčiť niekomu inému
Ale šikovnému! Len tak, pre zábavu. Človek svoju tvár vníma inak, ako tí druhý a často to môže byť veľmi príjemné prekvapenie. 

Máte nejaké vlastné nápady, čo kozmetické treba rozhodne čo najskôr stihnúť? :)

Lučiak


22 komentárov:

  1. Uplne si to vystihla :) Ja som posledny rok mala asi nejake osvietenie, ked som si vacsinu tychto veci konecne uvedomila a najma to ze pre krasu nestaci len makeup, tak sa snazim viac starat o plet, nohy etc :D Taktiez - mladsia uz nebudem (aj ked mam len 21) ale ak nechcem v 50ke vyzerat na 70, tak je asi najvyssi cas zacat s tym nieco robit :D:D:D
    Btw mne sa linka najlepsie robi s tekutymi produktmi kt maju "felt tip" - winged eyeliner mi tak zaberie asi minutu dokopy (zatialco s ruzom sa piplem 10 minut, aby vyzeral co najpresnejsie:DD)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. preco prave ta pedikura? ja som na profesionalnej nikdy nebola a presne ako niekedy ty mam dojem, ze to dobre zvladam doma aj sama. mam dva druhy pilnikov a po ich pouziti mam paty ako "detska prdelka", napriek tomu, ze "pred" su v takom stave ze trhaju ponozky. v com je profesionalna pedikura lepsia?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ono to dost zavisi aj na tom, ci mas "problemove" chodidla :) Mne nejde len o drsnu kozu na patach, mam krive prsty a to mi potom robi problemy, koza tam hrubne a robia sa otlaky, to vsetko vie dat pedikerka do poriadku tkaym sposobom, ako sa to mne nikdy nepodari. Velmi prijemna je aj masaz chodidiel, ktoru mi vzdy spravi a vyhovuje mi aj, ze mi nechcty na nohach ostriha niekto iny a dobre - sama to nemam rada.

      Odstrániť
  3. 5 z 10, a pomaličky mám 25 :-/
    Ale tak až také strašné to zas neni, keď si zoberiem, kde som bola 5 rokov dozadu.
    Obočie na tenký pásik, krémy žiadne, dokonca celkom často sa stávalo, že som sa večer neodlíčila :D :D :D
    No fuj :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tá linka je aj pre mňa väčšinou riadny boj..zbožňujem ju, niekedy sa podarí hneď no väčšinou je to peklo kým vyzerá aspoň ako-tak podľa mojich predstáv :D Nehovoriac o tom, že ľavé viečko je najväčší bojovník a perfektnú linku proste odmieta ( som rada, že nie som sama! :D) ..navyše tekutými linkami to nezvládam vôbec, ale keďže mám rada tú sýtu čiernu, riešim to tak, že si najprv linku nakreslím ceruzkou a už len po tom vyznačenom prejdem tekutou..potom sa stále síce zdesím koľko je hodín ( fakt mi to väčšinou trvá aj 20-30 minút kým je to podľa predstáv) ale hlavne, že som spokojná..:) do 30-ky to snáď zvládnem lepšie a rýchlejšie..myslím, že najväčší problém bude prekonať fobiu z kaderníkov :/ každopádne dať sa nalíčiť niekomu inému (komu to aj ide) je fakt super ! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no presne, ako to zerie cas! V pracovne dni, kde mi je rano kazda minuta draha, sa radsej do liniek nepustam vobec, maximalne len s ceruzkou.

      Odstrániť
  5. Veľmi príjemné čítanie a také, akoby som ho písala sčasti ja sama :-) S pleťou je to čistá pravda a mne sa práve tá moja mení a spoznávam ju nanovo. Obočie určite nemôžem vynechávať mám dlhé chĺpky, nezbedné a neposlušné, hoci trhať musím minimálne, o to viac musím česať a fixovať. Fóbiu s kaderníkov mám presne na základe takejto skúsenosti, akú si opísala a keďže sa stala pred necelými dvoma rokmi, ešte som sa jej nezbavila. Ale zbavím sa jej, lebo aj mňa štve, keď tie vlasy nemajú tvar a formu. Na očných linkách stále pracujem a zdokonaľujem. A rukám, krku a dekoltu sa venujem o dosť poctivejšie, ako pred tridsiatkou, výsledky to určite prináša a stoja za to. A ešte sa musím vyjadriť k bodu 9, ktorého som veľkým zástancom. Tak strašne veľa ľudí fajčí, pije, hrá a čo ja viem, čo ešte. A mesačne sú to príšerné sumy. Tak občas, keď mám výčitky, tak si tak poviem sama pre seba, že ja nič z toho nerobím, tak si môžem dopriať kozmetiku. Okrem toho sa snažím nič nevyhodiť. Ak mi krém nesadne a pleť nereaguje dobre, stále ho môžem použiť na telo, na chodidlá atď. Občas niečo vyhodím po záruke, ale niektoré produkty sa proste nedajú stihnúť použiť. Veď presne o jednom takom píšem aj v dnešnom článku. Výčitky občas mám, ale kozmetikou určite minimálne nespôsobujem svojmu telu také následky, ako iní spomínaným alkoholom, cigaretami a drogami. práve naopak, pri správnej starostlivosti je dobrá kozmetika len a len zdraviu prospešná. Aj tomu duševnému, lebo prispieva k spokojnosti každej ženy :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jasne, ze aj mna niekedy tie vycitky prepadnu... ale trva to len chvilku :) Necitim to tak, ze by to u mna islo do extremu, aj ked samozrejme z pohladu ineho cloveka to extrem je...tie videa typu room tour a cosmetic storage na youtube su take ukludnujuce! Ked vidim, co stvaraju niektore extremistky, citim sa pri nich ako chudobna pribuzna :)

      Odstrániť
    2. No niektoré sú bez debaty šibnuté :-D Ja nikdy nepochopím, ako môže mať niekto 30 paliet očných tieňov, z každého odtieňa daného typu a k tomu ešte 100 mono tieňov. Alebo 10 maskár? Načo? Veď vyschnú. 100 rúžov na pery atď. A niektoré produkty tak zjavne, naprvý pohľad staré, dávno po záruke. Fuj, toto si dávať na seba...

      Odstrániť
  6. Tá fotka! :DD Inak súhlas so VŠETKÝMI bodmi. Na pedikúru sa v dohľadnej dobe chystám, už si pomaly nedosiahnem na chodidlá :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Výborné čítanie!:) Naozaj perfektne si to vystihla. Linka na očiach je podľa mňa jedna z najefektívnejších častí líčenia. Ja som aktuálne prepadla okrem iného rozjasňovačom- taktiež nenahraditeľný pomocník.. Bezvýhradne súhlasím s bodom 9. Kúpiť si drahšie štetce je poburujúce, ale minúť rovnakú položku v bare a ráno sa zobudiť bohviekde je OK (posudzovanie zažité na vlastnej koži)...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. super clanok, zistujem, ze mi este chyba stihnut 3 (ciastocne), 4 (je to boj), 6 (mam jednu nie celkom pozitivnu skusenost, takze s dalsimi "pokusmi" vaham) a 7 (nazvime to "ongoing project")... takze na tom nie som uplne zle :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Fajn clanok..niekedy staci fakt malo a vysledok je neporovnatelne lepsi. Sama ale nejake tie veci zanedbavam..trebars tu profi pedikuru, starostlivost o krk a dekolt alebo konturovanie. Prave to by som rada zvladala, ale neviem ako na to..aby to bolo aj nebolo vidno :)) ALE! pred par mesiacmi som nabrala odvahu a odstrihla asi 30 cm vlasov ^^ ..(a uz mi chybaju..:(

    Peacock & Pineapples

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 30 cm, to je veru radikalny krok :) Ja som aj pri poslednej navsteve kadernika prisla s tym, ze chcem skratit dlzku o dva cm maximalne...no samozrejme, islo dole minimalne 5 ak nie viac. Ale ako pisem, ja to neberiem tragicky, o chvilu budem tam, kde som bola.

      Odstrániť
  10. Vystihla si to super;) Nechcem si robiť reklamu, ale u mňa jednoznačne bod č.1, keďže sa tomu aj venujem;)) Nie je nič horšie ak človek nevie čo ladí s jeho pleťou, prirodzeným sfarbením. Ak človek pozná svoj farebný typ, ušetrí kopec času a peňazí, pretože si nebude kupovať niečo, čo mu nepristane.
    Mala som fóbiu z kaderníkov, no už vyše dva roky mám super kaderníčku, ktorá ma neprehovára na výstrelky a vie, že som konzerva, ktorá si chce udržovať dlhé vlasy, len podstrihnúť max 2-3cm a upraví ofinku a postpku;)
    Precíznu linku vládam, no musím mať na ňu čas, na profi pedikúru sa chystám teraz pred letom, dostala som poukážku a mám tri otlaky, takže treba;))) Dala by som sa niekým nalíčiť, keďže na seba už nemám fantáziu a líčim hlavne druhých;)))

    OdpovedaťOdstrániť
  11. super :) už len ísť na tú pedikúru a nechať si dorásť obočie. nieee, ja si ho dám transplantovať, lebo moje chĺpky sú chlpy ako drôty, nijak nestoja, ešte aj vypadávajú, obočie mi redne a ochvíľu nebudem mať žiadne :(

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Bezvadný článek a se vším souhlasím!

    OdpovedaťOdstrániť
  13. ale babce to pristane :)) aj s tym cigarom :)

    blog she.is.the.one

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)