piatok 20. septembra 2013

Testujeme: Annemarie Borlind Aqua Nature

produkty na testovanie poskytlo zastúpenie značky Annemarie Borlind

Po takmer mesiaci usilovného testovania sa hlásim, aby som Vám priblížila moje dojmy z produktov Aqua Nature od Annemarie Borlind. Ako som písala v úvodnom poste, dostala som k dispozícii 5 kúskov, ktoré takmer kompletne pokryli moju rannú aj večernú starostlivosť o pleť. Používala som ich poctivo a len minimálne kombinovala s inými značkami, aby som efekt mohla posúdiť čo najvernejšie. Aqua Nature je zameraná predovšetkým na hydratáciu a prevenciu a zmiernenie prvých známok starnutia pleti, z účinných zložiek vsádza predovšetkým na kyselinu hyalurónovú v botanickej forme. Produkty majú príjemnú, decentnú prírodnú "morskú" parfumáciu. 


Začnem od základov, teda čistiacou penou. Tento kúsok ma prekvapil. Väčšina podobných produktov sa nanáša na mokrú pleť, tento je však výnimkou. V balení sa skrýva pena, ktorú aplikujete na suchú pleť, krúživými pohybmi jemne vmasírujete (zmení sa pri tom na pleťové mlieko) a tým odstránite nečistoty a zbytky líčidiel. Stačí opláchnuť vodou. Čo sa týka efektu, za mňa jednoznačne palec hore! Vôbec nevysušuje, ani po opláchnutí vodou som na pokožke necítila žiadne pnutie a pocit sucha (čo u mňa býval častý problém pri odličovaní "na mokro"). Pleť je čistá, hebká a rozjasnená. Kladne hodnotím aj balenie.


Po večernom odlíčení a rannej tonizácii som používala hydratačné sérum - ďaší zaujímavý kúsok. Ak by som sa chcela vyjadriť veľmi polopatisticky, konzistenciu by som prirovnala k "zahustenej vode" :) Priehľadná emulzia (ale bez pocitu lepenia, aký máte napríklad pri géloch) do pleti okamžite a dokonale vsiakne a nezanechá absolútne žiadny pocit mastnoty, ani zlepenia. Slúži na zvýšenie hydratácie počas celého dňa, prípadne noci a nie je to typ produktu, po ktorom by ste videli okamžitý výsledok. Po takmer mesiaci používania však môžem skonštatovať, že s hydratáciou nemám žiaden problém, zmizli akékoľvek suché miesta a šupinky. A to beriem ako pozitívnu zmenu.


Druhým prípravkom, ktorý som používala ráno i večer, bol očný krém. Jedná sa o príjemný, ľahký očný krém. Jeho najväčšou výhodou je fakt, že výborne vsiakne a nerobí problém pri líčení kvôli prílišnému masteniu viečka. Osobne a hlavne v zime uprednostňujem skôr výživnejšie očné krémy, no "vďaka" tomu mám potom občas práve spomínaný problém. S týmto krémom Vám však niečo také rozhodne nehrozí. Pre vekovú kategóriu do 30 rokov a na deň je podľa mňa ideálny.


Ako dennú pleťovú starostlivosť pod make up som používala krém sorbet. Majiteľky mastnej alebo zmiešanej pleti by mali spozornieť, je to totiž ideálny denný krém práve pre ne. Ľahučký, výborne vsiakne a bez pocitu mastnoty bude Vašu pleť hydratovať. Mne v tomto období na prelome leta a jesene sadol ráno pod make up, ale v zime by som určie potrebovala niečo výživnejšie. Napríklad klasický krém v tégliku - 24H hydratačný krém , ktorý som teraz používala ako nočný, no v chladnejšom období si ho viem predstaviť aj ako denný krém. Ten je o poznanie výživnejší. Opäť veľmi príjemný, zamatový. Ráno som sa budila s pekne vyhladenou a vypnutou pleťou.


Ak by som mala po použití týchto 5 produktov zhodnotiť líniu Aqua Nature vo všeobecnosti, určite by som ju vrelo doporučila hlavne ženám s klasickou zmiešanou až mastnejšou pleťou, ktoré ešte príliš nepotrebujú riešiť pribúdajúce vrásky, ale hlavne zabezpečiť, aby bola pleť kvalitne hydratovaná a už na prvý pohľad v dobrej kondícii. Mojimi osobnými favoritmi na prichádzajúcu sezónu jeseň-zima sa stali čistiaca pena spolu s 24H hydratačným krémom. 

Poznáte sortiment tejto prírodnej kozmetiky? Bola by som rada, keby ste si prezreli ich ponuku (na stránke nájdete pri produktoch aj ich kompletné zloženie) a napísali mi, ktoré z nich by Vás zaujímali najviac. 


Lučiak
foto:ja



7 komentárov:

  1. Všetko to vyzerá naozaj veľmi dobre. Najviac ma zaujala pena a hydratačné sérum, hoci ten 24H krém, ako popisuješ je tiež veľmi dobrý. Už som toľkokrát na túto značku pozerala, ale sú to aj riadne pálky, tie ceny. Ale ja zasa budem na ne pozerať a nakoniec niečo aj tak vyberiem, už sa poznám a hlavne, keď sa k niečomu vraciam a obzerám a obzerám.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juli dik za komentar. Ano, ceny rozhodne predcia drogeriovy sortiment, ale zasa nezdaju si s nim co sa zlozenia tyka. Mozem ni najblizie vselico navzorkovat, aby si nekupovala naslepaka :)

      Odstrániť
    2. To naozaj moja? To by si bola zlata! Fakt uplne vazne o tejto znacke uvazujem, ked kupujem Saloos na bio-market, tam ju maju a vies, na Teba dam, tak len testuj, aby som vedela :-)

      Odstrániť
    3. jasneee, to je najmenej, ved nie som 4 hlavy drak, nemam to kedy vsetko sama minut :)

      Odstrániť
  2. Tak ja AB veľmi dobre poznám, mala som už zopár výrobkov od nich, krém sorbet som prednedávnom minula, na jar a na leto bol ako stvorený. V zime sa mi najviac osvedčili krémy z radu LL Regeneration. Predtým som používala aj radu Combination, tá bola tiež veľmi dobrá, ale pre 30+ odporúčam radšej Aquanature v lete a v zime ten LL rad:-)) i ked, kto má suchsiu plet, ten vyuzije LL Regeneration celoročne podľa mňa, poprípade možno skôr niečo z Rose Dew. Čo sa týka cien, ja som väčšinou túto kozmetiku kupovala v akcii alebo na výstavách, kde sa tiež dala zohnať za prijateľnú cenu:-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím s Jankou, túto kozmetiku používam už druhý rok, momentálne mám otvorenú radu LL, ma veľmi príjemnú vôňu, keď sa umyjem pleťovým mliečkom, mám supr hladkú pleť, keď celú procedúru dokončím, mám ju ako detskú prdelku :) aj manžel ma pochváli, čo je pocta, pretože jemu neboli po vôli tie vyššie ceny, ako je spomínané u Juliany, lenže tie ceny sa vyrovnajú časom, pretože tieto krémiky a vody vydržia veeeľmi dlho, stačí drobinek a je to. Taktiež moja mamka (57r.) používa LL už vyše roka a ešte som nepočula krivé slovo o nej, pleť má krásne vypnutú, vyživenú :) Predčasom som mala tiež aquanature, bola som spokojná, žiaden negatív nemám. Mám mnoho iných produktov od nich (AMB), a nevymením ich za nič na svete. Som na 2000% s AnneMarie :)

      Odstrániť
  3. Rada Aquanature od AMB je úplne skvelá, zatiaľ najlepšia kozmetika, čo som vyskúšala. Skvele mi sadla a úplne som sa zamilovala do jej sviežej vôňe :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)