piatok 6. septembra 2013

Projekt High End 2.- Estée Lauder Matte Perfecting Primer

Je tu nový mesiac a s ním ďalší príspevok do môjho Projektu High End.


Čo som si vybrala tentokrát? Počas leta som mala problém s nadmerným leskom v T zóne. Pointa je v tom, že kvôli suchšej a citlivej pleti nemôžem používať klasické zmatňujúce make upy. Môj make up (a aj pleťový krém) musí byť dobre hydratačný a aj výživný, inak sa dostaví pocit pnutia a šupinatosť. Všetko by bolo OK, nebyť mojej nešťastnej T zóny, ktorá so zbytkom tváre akosi nespolupracuje a žije si vlastným životom. Leto a teplo ju doviedli do stavu, ktorý ma dosť otravoval - nerada používam púder a takto som ho musela z kabelky vyťahovať pomaly každú hodinu. Takže som sa rozhodla poobzerať po nejakej kvalitnej zmatňujúcej báze pod make up, ktorú by som používala selektívne na kritické partie. Rozhodovanie bolo dlhé, preštudovala som kopec recenzií na internete s cieľom kúpiť takú, ktorá bude mať najviac pochvalných hodnotení. A vyšlo mi z toho jedno: je to "prašť jak uhoď". Prakticky pri každej jednej báze, ktorá pre mňa bola potenciálne zaujímavá, sa objavovali komentáre od totálne nadšených až po tie maximálne kritické. Nakoniec som sa teda rozhodla tak nejak intuitívne a siahla po zmatňujúcej báze od Estée Lauder. Je to kvalitná dekoratívna kozmetika a báza samotná nemala nikde vyslovene negatívne recenzie. V podstate to najhoršie, čo som sa o nej dočítala bolo, že nerobila na pleti vôbec nič :) 


Matte Perfecting Primer som kupovala v jednom slovenskom internetovom obchode za relatívne slušnú cenu. Má objem 30 ml a zloženie (zabudla som bohužiaľ odfotiť), ktoré je dlhé asi ako zoznam otázok na prijímacie pohovory na právo... Hojne sú v ňom zastúpené hlavne všakovaké kozmetické silikóny, ale prekvapivo som narazila aj na prírodné zložky - extrakty z algae, zeleného čaju, hrozna, černice... vitamín E a dokonca kofeín :) Parabény som v zložení nenašla. Je určený na normálnu až zmiešanú pleť. Keď som videla to silikónové šialenstvo v zložení, mala som vážne obavy, čo spraví s mojou tvárou. Ale primer v tomto ohľade veľmi príjemne prekvapil. Jednak je veľmi ľahký, dobre sa nanáša a na pleti sa úplne stratí, takže ho vôbec necítite. Žiadna nepriepustná vrstva. Nekonali sa ani žiadne drobné zápaly, na aké som pri podobných silikónových bázach zvyknutá. Potiaľto teda spokojnosť. 


A čo zmatňujúci efekt? Ten ma trochu sklamal. Nechápte ma zle, samozrejme zmatňuje, ale mohlo by to byť ešte o čosi lepšie. Ak ráno použijem namiesto make upu napríklad BBčko na zmiešanú pleť od Garnier, výsledok je uspokojivý. Ale ak siahnem po výživnejšom make upe, púdru sa po cca 4 hodinách nevyhnem. Druhá vec ale je, že báza pekne zjemňuje vzhľad viditeľnejších pórov (ktorých mám síce len 5 a pol, ale aj tak poteší). Takže: ak máte problém s mastením pleti len na niektorých miestach a nie je to také dramatické, Matte Perfecting Primer Vám v pohode postačí. No ak máte klasickú mastnú pleť, stačiť asi nebude a z hľadiska investície (bežná MOC je od 30 Eur, na internete sa dá zohnať aj lacnejšie) sa asi poobzerarajte po niečom inom. Ja za seba hodnotím 8 hviezdami z 10tich. Kúpa ma nemrzí a určite ju bez problémov dopoužívam.

Používate zmatňujúce bázy? Ktorá je Vaša naj? 

Lučiak

4 komentáre:

  1. ja to vidím tak, že čím menej toho používam, tým lepšie moja pleť vyzerá. s výnimkou skúškového- stres je mocnejší. nakoniec asi prídem na to, že moja pleť je celkom normálna, len reaguje príležitostne na hormonálne výkyvy.. či už je to pms alebo štipka adrenalínu :) takže moje bázy doma stoja a čerpajú neplatenú dovolenku. a uvažujem, či mi ich vôbec treba

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak ja som si tuto kupila vyslovene na preklenutie leta, v zime podobne problemy nemavam. Inak, PMS je asi jedina faza, kedy sa mi vyhodi tri a pol vyrazky :) Ako pride, tak odide.

      Odstrániť
  2. Tento produkt som ešte nemala, ale musím povedať, že Estée Lauder mi nijako zvlášť nevyhovuje. Okrem Advanced night repair serum, nebola som veľmi spokojná ani s Double wear, ani Double wear light. Neoslovila ma ani ich maskara Magna scopic. Neviem, recenzie má táto značka úchvatné, no ak sa bavíme o drahších značkách, mne akosi vyhovujú skôr iné... Ale isteže, nevyskúšala som všetko, to sa ani nedá, možno by som nakoniec spokojná bola. Ale keďže som sa zamerala na ich top v predajnosti, mne to ako dôkaz stačí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a ja zas dekorativku musim pochvalit. Z pletovej kozmetiky spokojnost tak pol na pol - slavny Advanced Night Repair, mi nerobil absolutne nic, Idealist svoju pracu sice odvadzal dobr, ale nemohla som ho pouzivat denne, prilis mi plet vysusoval, Este som neskusila jeho inovovane zlozenie, mozno prekvapi.

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)