streda 31. júla 2013

Spotrebované 07/2013 + dva dobré tipy


Júl uzavrieme štandardným empties postom. Dnes to asi bude nuda, lebo je toho málo a z veľkej časti sú to kúsky, ktoré kupujem pravidelne alebo veci, ktoré ma až tak nenadchli a dorazila som ich len z morálnej povinnosti :)

Výnimkou je maskara Lash Plumping od Yves Rocher, čo bolo jedno veľmi príjemné prekvapenie (viac v recenzii). Vydržala toľko, koľko je štandardne u dnešných maskár zvykom - tri mesiace (a to som ju nepoužívala každý deň, ale na striedačku s inými). Posledné dva týždne už hrudkovatie, takže sa s ňou lúčim a teoreticky sa možno ešte niekedy stretneme. 

Krém na nohy Alverde som dostatočne očiernila už tu. Takže žiadne nabudúce nebude.

Šampón od Timotei Organic Delight sa mi v kúpelni sušil od zimy a nakoniec je prázdny len vďaka tomu, že som do používania zapojila ostatných členov rodiny.

Micelárka Sensibio - myslím, že netreba nič dodávať, pre mňa must have.

Ďalší šampón - fialový z radu Provence od Garnier. V podstate spokojnosť, zo všetkých troch druhov mi tento sedel najviac. 

A na záver ďalšia klasika - dámska pena na holenie Balea. V lete ide mimoriadne na odbyt (ešte aj chlap mi ju kradne!)

Tak to bolo naozaj expresné, čo? Prihodím ešte dva tipy na dôbrôtky, ktoré som v poslednej dobe objavila:


Sirupy Natur Farm majú výbornú chuť a do letných kokteilov sú ako stvorené.


a toto je fantastická mňamka: objavila som ich úplne náhodou zastrčené v našich potravinách. Zázvorky a Brusienky, oboje sú mäkkučké, plnené, majú prijatelnejšie zloženie než klasické keksy a keď som ich kúpila prvý krát (4 balenia), do polhodiny sme ich traja zlikvidovali. Chutili zatiaľ každému, koho som na ne upozornila. Tak upozorňujem aj Vás :)

Lučiak
foto:ja

12 komentárov:

  1. Gely na holení od Baley jsou prověřená klasika. Ještě jsem nenarazila na žádný, který by byl špatný a to ráda zkouším všechny, limitované i nelimitované. Před začátkem léta se u nás začala prodávat i Baela Natur pěna s arganovým olejem, ale nedělá tak hezky hustou pěnu, je vcelku řídká a holení není tak komfortní na druhou stranu nohy nejsou přesušené. Není vyloženě špatná, ale příště už zase koupím Balea Gel.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tu penu som pred par mesiacmi tiez vyskusala, ale lepsie mi vyhovuje gel - pena bola riedka a nedrzala tam, kde mala.

      Odstrániť
  2. Gel od Baley jsem měla a zklamal mě hodně. Třeba by jiná varianta byla lepší ale tuhle nechci už vidět.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na mě moc málo pění a je ho tam dost málo, musím třeba hodně vymačkat aby vůbec vznikla pěna. Naproti tomu gel od Gilette Satin Care který si kupuji pravidelně si nemůžu vynachválit :).

      Odstrániť
  3. Haha, můj muž mi taky bere moje pěny a gely na holení :) Kupuju taky ty od Baley (teď už vlastně jenom gely) a mám je moc ráda.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Veta "Vydržala toľko, koľko je štandardne u dnešných maskár zvykom - tri mesiace (a to som ju nepoužívala každý deň, ale na striedačku s inými)." ma inšpirovala natoľko, že som venovala asi polhodinu hľadaním el. faktúr od nákupov mojich posledných maskár...takže, momentálne mám len tri (divné, ale napravím:) ), a tú poslednú, najnovšiu nerátam, lebo som ju zatiaľ použila iba raz...takže, Lancome Hypnose Precious Cells - 16.10.2012, Estee Lauder Sumptuous Mascara - tu bolo pátranie neúspešné, nakoniec som si spomenula, že som ju kúpila pred Vianocami vo Fann v nejakej akcii...striedam ich, ale aj tak - jedna má 9 mesiacov a druhá 7, obe plne funkčné, nedrobia sa, neschnú...za ten čas by som mala tých "normálnych" teda 5-6? Tá špirála od YR stojí jedna 14,50 (ak som sa strafila, ktorá to je), teda by ma to stálo za ten čas 72,50-87€. Tieto dve ma stáli obe spolu pod 50€...efekt celkom neviem porovnať, lebo tú konkrétnu od YR som ešte nemala, ale v momentoch, keď z nejakého dôvodu siahnem po drogérkovej značke, tak sa vždy prinajmešom pobavím...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Gratulujem :)
      Ja mam bohuzial co sa vydrze tyka nevalne skusenosti aj s maskarami od Lancome a YSL, este ani jedna od nich mi dlhsie, nez tri mesiace nevydrzala :( Ked sa tak spatne zamyslim, celkom dobru, o nieco lepsiu vydrz mali maskary Estee Lauder a Clarins, Clinique. Napriklad od Clinique mam High Impact Curl uz necely rok, je pravda, ze ju pouzivam prilezitostne (mozno 4 krat do mesiaca) a stale je ok.

      Odstrániť
    2. No s Lancome mascarou mám aj ja jednu zlú skúsenosť - z Fann, evidentne tam pri tých cenách ležala dlho, tipujem, že teraz to bude lepšie, keď ich ako-tak zreálnili. No a opatrná by som bola z cheapsmells, lebo tam majú modely, ktoré už nie sú vo výrobe.

      Odstrániť
    3. Uff, na cheapsmells som nenakupovala uz pekne dlho, je tam tolko obmedzeni pre nas trh + postovne, ze sa to prilis neoplati.

      Odstrániť
  5. Ta pena od Balei bola super mala som ju velmi rada
    http://nelkamaniacofcosmetics.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Brusienky sú fajn ale to že kaloricky sa vyrovnajú obedu až tak fajnneni :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)