štvrtok 4. júla 2013

DM alebo 101?

Už nejakú dobu ma DMko vcelku dosť irituje. Zo zľavovej knižky využijem okrem kupónu  na mínus 25% horko-ťažko jeden ďalší a hlavne, pri pokladni zažívam menší šok, keď mi predavačka zahlási sumu, ktorú mám po akože zľave zaplatiť... Naopak, v poslednom čase si všímam a oceňujem snahu siete 101drogerie. Začínali ako zasmušilé, malé drogérky s nie príliš lákavým sortimentom. Teraz mám jednu blízko práce a keď si cez obed odskočím kúpiť niečo na jedenie, na chvíľu sa tam zastavím a ceny mnohých vecí sú oveľa výhodnejšie, než v DM, vzhľad predajní sa zmenil k lepšiemu a hlavne, stále vymýšľajú rôzne akcie pre zákazníkov (a na rozdiel od DM má človek pocit, že to fakt za niečo stojí). 

Naposledy som sa nevyhla porovnávaniu tento týždeň - v utorok som nakupovala v DM a včera v 101tke. V DM išlo o pár drobných nutností - náhradné hlavice na Gillette Venus (tie tvorili najdrahšiu položku nákupu, necelých 12 Eur), zubnú kefku pre syna, zubnú niť, pol litrovú Colu do ruky a dvojeurový balzam od Dermacol. Využila som 25% kupón a čakala cenu maximálne do 15 Eur. Omyl, platila som takmer 19 už po zľave :( Celý nákup sa samozrejme niesol v sprievode ostražitého sbs-kára, ktorý sledoval každý môj pohyb (to je ich špecialita). 


Včera v 101tke som žiaden kupón na zľavu nemala, išla som prakticky len po farbu na vlasy a ako to už býva, v košíku sa mi nazbierali ďalšie veci - nová čelenka na odličovanie, lebo stará sa mi zlomila, malý krém na ruky do práce, balzam na nohy (terajší mi už dochádza) a pri pokladni na mňa zažmurkala Catchy Eyes maskara od Gosh, ktorú som raz aj tak chcela vyskúšať za 6,29 Eur. Okrem toho mali akciu na dekoratívku Maybelline (a mnohé ďalšie) - za kúpu akéhokoľvek produktu od Maybelline ste si pri pokladni mohli vyzdvihnúť darček - lesk na pery Color Sensational (na výber bolo asi 6 krásnych odtieňov). To som nevyužila - odtiene síce krásne, ale na môj vkus tento lesk trochu lepí. Niektoré odtiene make upu Affinitone (tuším dva najsvetlejšie a jeden najtmavší) mali napríklad za necelé 4 Eurá... Zato som pri nákupe farby Olia dostala šampón Garnier Fructis na farbené vlasy a k tomu poukážku na mínus jedno Euro pri ďalšom nákupe. Tiež potešilo. Za toľkoto:


Nehovorím, že teraz do DMka prestanem chodiť úplne - predsa len, veľká a prehľadná predajná plocha s množstvom sortimentu a možnosťou všetko vyskúšať robí svoje. Len som sa chcela podeliť so svojimi dojmami a opýtať sa Vás, či náhodou nemáte podobný pocit...

Lučiak
foto.ja

26 komentárov:

  1. Veru mám, a nie je to len pocit. Niektoré veci nájdeš hocikde inde, aj v blbom tescu o 2-3 € lacnejšie. Ale DMko je proste DMko, budem tam chodiť aj keby neviem čo :) V podstate tam aj tak nakupujem len ich privátne značky Alverde, Alnatura, Denk mit.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Stejně je to i v ČR! DM je jedna z nejdražších, na druhou stranu prodavájí sortimnet, který jinde nenajdu viz. sprchové gely Balea atd. Ale mnohem raději dám přednost drogérii Rossmann nebo nákupům po síti:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Však jo, DM je předražená a kupuju si tam v podstatě jen jejich privátní značky. Jinak chodím do Rossmanna a do prastarých komunistických drogérek - ty jsou stejně nej. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jo, tie male zastrcene no name drogerky niekedy vedia prekvapit :)

      Odstrániť
  4. Ja osobne súhlasím aj nie. DMka je mega predražená a štvú ma ich akože kupónové zľavy, keď sa nehanbia navýšiť pôvodnú cenu aj o 5€ (minule ma skoro trafilo, keď som videla, že kupón na make-up od Loreál LumiMagique mal uvedenú pôvodnú cenu 18€. V živote nebol taký drahý! Takže toto ma rozhodne štve. Ale 101ky ma vytáčajú tiež. Po prvé, taká drobnosť ako to, že je tam úplné ticho a jediné čo vždy počujem je chichotanie sa predavačiek, čo tam postávajú v hlúčikoch. A hlavná vec, non-stop majú prázdne stojany s kozmetikou. Akoby to nikto ani nedopĺňal. Plus, už sa mi viackrát stalo, že mali uvedenú letákovú akciu na nejaké novinky a aj 2 dni po začaní akcie tovar nebol na predajni, nieto ešte v akcii. Teda, suma sumarum mojho vylievania si duše - všetky drogérky na SVK su mizerné :D
    Nikavero

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No a maskary - napriklad Max Factor maju suverenne najdrahsie, este drahsie, nez vo Fannku.
      K tym vyhradam k 101tkam - toto bude asi indi vindi podla konkretnej predajne, lebo ta, do ktorej chodim v KE najcastejsie, nikdy nema problem s prazdnymi kozmetickymi stojanmi, ani s tymi akciami a uz vobec tam predavacky nepostavaju v hlucikoch. Ticho tam je, ale bohu vdaka zanho, ved to je dnes hotovy zazrak vojst niekam a nemusiet pocuvat revajucu hudbu.

      Odstrániť
  5. koľko krát do DM idem, toľko krát sa radujem, že v nej nič nekúpim :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ten sbskár je fakt čosi neuveriteľné..

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Lucka mam presne rovnaky nazor ako ty, DM ma zacina neskonale iritovat... Ale teraz maju u nas v TT daky vypredaj, tak to idem ocihat, ale v 101 sa zastavim minimalne po repelent, ktory teraz maju za polovicnu cenu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. sbskári aj mňa dojímajú. hlavne ak je to "žena"

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Bohužiaľ musím súhlasiť, DM je pekelne predražený. Ale určité veci si inde nekúpiš (napr. v našom meste len oni majú Essence, Catrice a o ostatných značkách ako Balea, Alverde, BabyLove ani nehovoriac). 101 je celkom fajn, bežné veci si kupujem tam, alebo v Tete, také tie malé drogerky tiež vedia niekedy prekvapiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ano, ale poznas ten syndrom prazdneho kosika...prides po jednu blbost od Alverde a ked uz si tam, skoncis pri pokladni s dvadsat eurovym nakupom.

      Odstrániť
  10. Vůbec nevím že nějaká drogérie 101 existuje? :) U nás jsem jí asi ještě neviděla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. lol presne o tomto sme sa včera s mamkou bavili
    ale ja to riesim tak co ze u nas dm a 101 su hned vedla seba tak beham hore dole ako cudak ale porovnam ceny a nakupim kde vyhodnejsie (na divne pohlady som uz zvyknuta) a nastastie v bb v dm nemame takych divnych usbskarov
    a dm no jedine predajne kde alverde, alnatura, velky vyber pre celiatikov
    ja verim ze stými zlavovými knizkami sa polepsia posledne 2 a tato co je teraz aktualna nanic

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Z vlastnej skúsenosti radšej nakúpujem v DM, je pravda, že pri niektorých výrobkoch radšej zájdem inam ( Max Factor špirály radšej kupujem v Fann, alebo cez net, v DM špirály sú večne vyschnuté ). U nás v PP v DM už dlhšiu dobu nemáme ani sbs-kára,takze vždy si tam všetko môžem v kľude poobzerať, čo práve u nás v 101 nie je možné ( a to máme 3 predajne v meste ), predavačky sa na vás nalepí už pri vstupe a odlepí pri opustení predajne. Keď to ale zhrniem, v každej predajni mám niečo čo nakupujem výhradne len buď v DM, 101, Fann, či supermarketoch. No čo sa týka mojich skúsenosti viac pohody pri nákupe, ochota predavačiek, prípadne reklamácie a asi aj akcie mi vyhovujú viac v DM.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. ja neviem, ja som vyskusala 4 stojednotky a z kazdej jednej dycha taky socik, ze az strach!!! okrem toho mam ich od ruky, takze tam chodim len na Gabiku Salvetku a hadaj co, ano, vytacaju ma, pretoze tie pieskove laky tam ani tak nemaju (maju ich vobec niekde na Slovensku??)
    ja neviem, v DM aj tak kupujem takmer len tie ich znacky, tie predsa nestoja vela. ale ano, je tam draho, ale mne sa ten socik vazne hnusi...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak neviem, 101, co tu mame v KE (urcite nie uplne vsetky, ale tie zhruba 3, ktore mam v dosahu) su vsetky novoprerobene, takze socik z nich nedycha :)

      Odstrániť
  14. SBS-károv mám aj ja rada :D

    momosbeautydiary.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  15. je ta barva od garnier Olia dobra? ja mam lepsi zkušenost s pěnovyma,ty sou suprovy:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. fúha, no ja v DMku nakupujem hlavne ich vlastné značky, ako napr. Balea plus majú naozaj dobrý výber špecifických potravín (milujem ich špaldové krekry!), ale musím súhlasiť s tým, že ich veci sú naozaj predražené- zvykla som si tam kupovať roztok na šošovky, ktorý Ťa vyjde v DM na takých 17 eur, no ale zistila som, že na nete je to o minimálne polku lacnejšie, takže tam už nikdy.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. ten sbs-kár lezie na nervy aj mne. v 11-tke máme predavačky, ktoré nikdy nič nevedia, nevedia poradiť, odporučiť... do 101 chodím len na Salvetku, Lacalut, príp. Constance Caroll alebo Paris Memories a do DM-ky prevažne na ich značky a značky, čo tam majú a inde nie (Essence, Catrice pochopiteľne :-) ). zľavové knižky sú o ničom, kašľať na tú jednu zľavu na nákup, keď miniem body na celú knižku, z ktorej ani jeden kupón neminiem. radšej ich ušetrím na nejakú akciu, že si môžem vybrať ľubovoľnú vec (aj keď sa to vôbec po prerátaní, koľko do tých bodov išlo a koľko ušetrím vôbec neoplatí)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. zdieľam úplne rovnaké pocity z porovnania DM vs 101

    OdpovedaťOdstrániť
  19. fiha,rok starý článok,ale potešila si ma,že v "tom" niesom sama

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)