nedeľa 24. marca 2013

Testujeme: Saloos odličovací olej Ružové drevo


Vyzerá to tak, že odličovacie oleje z mojej poličky nadobro vytláčajú ostatné odličovacie prípravky. Je pravda, že na oči stále najradšej používam micelárnu vodu (s výnikou odličovania vodeodolnej maskary), ale odličovanie tváre olejmi si hlavne v zime a tejto akože jari neviem vynachváliť. Ďalším prírastkom do mojej zbierky je  hydrofilný odličovací olej Ružové drevo od značky Saloos. Dostal sa ku mne trošku kurióznym spôsobom - vyhrala som jednu giveaway u Niny a cenou bolo prekvapko, ktoré nechcela prezradiť :) Keď balíček prišiel, s napätím som ho rozbalila a čakala, čo v ňom bude...a obsah ma potešil dokonale! 


Tento olejček je určený hlavne na suchú a citlivú pleť a obsahuje esenciálny olej z ružového dreva.  Musím povedať, že ma trochu prekvapilo zloženie, ktoré okrem eco-friendly zložek obsahuje aj PEG-40. Na jeho obranu ale musím povedať, že k pleti je maximálne šetrný a ako odličovadlo veľmi účinný. S malou dušičkou som ho vyskúšala aj na oči a maskaru odlíčil fakt dobre a absolútne bez štípania. Použitie oleja je jednoduché - na odlíčenie očí doporučujem  naniesť malé množstvo na navlhčený vatový tampón, jemne pritlačiť a nechať pôsobiť, aby sa líčidlá rozpustili a šetrne zotrieť. Na odličovanie tváre nanesiem niekoľko kvapiek na prsty, vymasírujem pleť a následne opäť zotriem navlhčenými vatovými tampónmi. Následne ešte pretriem pleťovou vodou a opláchnem vodou obyčajnou. K nanášaniu mám jednu drobnú kritickú poznámku - otvor dávkovača by mohol byť trochu užší, aby sa von nedostávalo zbytočne veľa oleja. 


Kozmetiku Saloos dnes už nie je problém zohnať na internete alebo v niektorých kamenných obchodoch, ja doporučujem nákup na bionatural.sk - napríklad tento olej si môžete vybrať až v štyroch rôznych baleniach, pričom to najmenšie, 50 ml (ideálne na otestovanie alebo na cesty) je za fakt peknú cenu 3,48 Eur. 

Používate nejakú kozmetiku Saloos? Čo sa Vám osvedčilo? 

Lučiak
foto:ja

5 komentárov:

  1. ach bože, keď si spätne spomeniem na všetky tie problémy spojené s tým balíčkom :D hlavne že sa páči. dokonca si mi narobila "chúťky" na taký olej

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Používam presne tento istý a absolútna spokojnosť, práve mi síce došiel a je nahradený niečím iným, čo tiež funguje a neštípe :) ale v budúcnosti sa k nemu určite vrátim, super je, že v našej miestnej drogérii spravili obrovský kútik s kozmetikou Saloos, takže všetko po ruke (takmer cez cestu) :) A páči sa mi že dlho vydrží a že s ním ide dole všetko jedna radosť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja som mala raz konopny balzam a nejak som od toho cakala viac, ale ruzova voda (sice nie od Saloosu) bola super:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)