sobota 2. februára 2013

Tradááá: Bioderma BB krém

Pekný víkend sa praje! 


Ako je Vám iste jasné z názvu, dnes sa pozrieme na dho očakávanú novinku - BB krém Bioderma. Celý oficiálny názov znie: Sensibio AR BB krém. Keďže patrí do radu Sensibio AR, je primárne určený na citlivú pokožku so sklonom k začervenaniu. Má zjednotiť odtieň pleti, hydratovať a súčasne upokojovať citlivú pleť. Ako bonus je hypoalergénny, neobsahuje parabény a má SPF 30. Toľko v skratke oficiality, ale je mi jasné, že Vás aj tak zaujíma hlavne to, ako vyzerá a ako funguje v praxi :) Tak to nebudeme zdržiavať a ideme na to:


Najprv pár poznámok k odtieňu: na tube je označenie "svetlý". A po pár vyskúšaniach som úprimne zvedavá, čo na tento "svetlý" odtieň povedia skutočné, pravé bledule. Môj odtieň pleti je stredne zlatobéžový, ale ak by som čisto teoreticky bola klasická porcelánka, asi by som so svetlosťou tohto odtieňa spokojná nebola. Napokon, na nasledujúcej fotke to môžete posúdiť samé - naniesla som ho na vnútornú stranu predlaktia, kde mám pokožku naozaj svetlú, svetlejšiu, než na tvári: 


Ale zasa treba povedať, že na pleti sa po rozotrení pekne prispôsobí jej prirodzenému odtieňu. Prispôsobí mne... No fakt som zvedavá a počkám si na recenziu od nejakej blogerky-bledulky :) Parfumácia je naozaj veľmi decentná a príjemná. Konzistencia je krémová a delikátna, krém sa ľahko rozotiera "do stratena". A tu sa dostávame k jeho veľkému plusu: má skvelé krytie. Je pravda že nemám obzvlášť problémovú pleť, takže opäť, som zvedavá, ako si poradí napríklad so silným začervenaním, prípadne akné (i keď pre mastnú pleť podľa mňa vhodný nie je, ale k tomu sa ešte dostaneme...). Takže, to krytie! Naozaj porovnateľné s mnohými make upmi, pre mňa úplne postačujúce. Teda, postačujúce cca prvých 6-8 hodín, potom sa z pleti pomaly stráca, aj vďaka tomu, že trochu premasťuje T zónu. Ak som na jeho zafixovanie nepoužila púder, začala som sa mierne  lesknúť už po cca 4-5 hodinách a po tých 6 sa už hlavne nos leskol kvalitne. Po odsatí obrúskom sa problém na nejaký čas stratil, ale po hodinke a pol tu bol zas. Poučená skúsenosťou teda ráno púder nevynechávam a je to lepšie. No a mám tu samozrejme aj nejaké fotky z akcie... 

najprv pred... "nahá" pleť
...a po nanesení BB krému.
a ešte jedna "po"
Ako vidíte, pleť je pekne farebne zjednotená a prekryl aj jemné lokálne začervenanie. 

Takže moje zhrnutie: podľa mňa sa toto BBčko podarilo, ale musíte zvážiť, či je vhodné pre váš typ pleti. Ja neviem objektívne posúdiť, ako sa chová na pleti mastnej, keďže takú nemám, ale už len z toho mastenia T zóny a prebytočného lesku usudzujem, že to pre mastnú pleť nebude to pravé orechové. Za seba dávam 7 z 10 hviezd. 

Balenie (tuba) má 40 ml aodporúčaná MOC je 18,59 Eur. V lekárňach by už mal byť k dispozícii.

Ako sa vám pozdáva? 

Lučiak
foto:ja


22 komentárov:

  1. trošku svetlejší a lacnejší tak by bol super ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja som ho dnes skúšala a véééľmi sa mi zapáčil.....len nechápem prečo zas len 1 odtieň a taký tmavý, teda aspoň na mňa:/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Škoda, že málo kryje :( Ale na to snad není žádný BB.

    http://anesagill.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No podla mna prave kryje dobre, to je jeho najmensi problem...

      Odstrániť
  4. Ja mám mastnú pleť a som veľmi spokojná. Nadmerne sa po tomto BB-čku nemastím. Krytie je skvelé. Odtieň mi tiež sadol perfektne, ale je pravda, že bledula nie som. V lete mi bude príliš svetlý, ale minimálne pol roka mi odtieň sadne úplne perfektne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Luci, to je fajn, ze ti sadol. Mne v podstate tiez, ten lesk v T zone nepocitujem ako zasadny problem, ale pravda je, ze je zima, uvidime, ako sa zachova v teple.

      Odstrániť
  5. To vypadá docela super a použila jsi pod něj ještě krém nebo ti stačil jen ten BB? Nezvýrazňuje suchá místa?:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Suche miesta urcite nezvyraznuje. Pouzila som pod neho lahke hydratacne serum.

      Odstrániť
  6. ja som svetla ako stena a mas pravdu, pre mna je tmavy. akoze ked ho poriadne rozotriem na krk a usi tak sa to da prezit, ale asi ho plne vyuzijem az ked budem opalena. co je inak skoda, pretoze konzistenciou a vydrzou je super

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mám světlou pleť takže se obávám aby nebyl moc tmavý, zkusím sehnat vzoreček. Hezká recenze :-) Zvu tě ke mně na giveaway.
    http://the-world-in-colours.blogspot.cz/2013/02/narozeninova-giveaway-c1.html

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Panebože:O Kdo teď nemá BB cream :DD Ale tento vypadá docela hezky!:) Možná ho vyzkouším!:) Micelárka mi vyhovuje třeba i BB cream bude!:)
    S pozdravem ZábavnáKosmetika.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Vypadá, že odvádí dobrou práci, na pleti vypadá moc hezky. Škoda toho, že je dost tmavý, alespoň na mě. Počítám, že by v lékárnách mohli mít vzorky, tak si asi vyptám a pak uvidím:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ..ja som ho začala testovať teraz cez víkend a zatiaľ nijak nadšená nie som :( dám tomu ešte chvíľku, ale neviem neviem - moc sme si nesadli.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. ja sa nan este len chystam, tak som zvedava ako mi sadne:)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. škoda že je tak tmavý teda pre mna zo man si aj v lete robí segra srandu, že či podla mňa miešajú omietku :(

    OdpovedaťOdstrániť
  13. celkom pekne kryje, ale zda sa mi nejaky trosku do oranzova alebo do hneda? :D asi o odtien slabsi by som si vybrala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. musi byt oka, ked je z biodermy :)

    independent beauty blog by she.is.the.one

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No podla mna nevyhnutne nemusi, ved asi nikomu od jednej znacky nesedi uplne vsetko.

      Odstrániť
  15. Mamine ho kupim, ona ma cudne zafarbenie pleti, one je na pohlad bleda, ale kludne aj to nepodarene BB od Garnieru vedela pouziva ten tmavsi odtien a sedel jej!! Stale to nechapem, teraz ma Yves Rocher a zase tmavsi odtien, Medium a sedi jej! Tak toto jej asi kupim nech to skusi :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)