streda 13. februára 2013

Testujeme: Logona Natural Finish Make up

Ahojte, 
kvôli dnešnému mini testovaniu som zalovila v zásobe vzoriek a vytiahla jednu z tých, ktoré mi prednedávnom poslala moja čitateľka Janka. 


Žiaden make up značky Logona som nikdy netestovala. K dispozícii som mala dva odtiene, vzhľadom k farbe mojej pleti som zvolila svetlejší, č.2 Natural Beige. Jedná sa o make up s prirodzeným efektom a má obsahovať nejaké výťažky z polodrahokamov (podľa zloženia prášok z kryštálu, ametystu a jantáru). Hm, zaujímavé... Tak poďme na to a otvorme vrecúško: 



Je to svetlé a pomerne dosť do ružova. Na môj vkus až príliš. Po nanesení na pleť môžem skonštatovať, že toto mi nápadne pripomína predstavu európskych výrobcov o BB kréme:
- je to viac krém, než make up
- pri nanášaní sa oddeľuje krémová a pigmentovaná zložka a chvíľu trvá, kým do pleti rovnomerne vsiakne
- veľmi slabo kryje (takmer vôbec)
- zalieza do pórov
- po pár hodinách veľmi mastí T zónu

Výsledný efekt je taký...nijaký. Mierne farebné zjednotenie, trochu rozjasnenia a pekná vôňa, to je tak všetko.  Zachytiť foťákom to príliš nešlo...


...A ja vlastne neviem, na čo by som takýto "make up" používala. Full size balenie má 30 ml, stojí cca 15 Eur, našla som ho napríklad tu. Cieľová skupina by mohla byť žena, ktorá si potrpí na certifikovanú biokozmetiku, má prakticky bezproblémovú pleť a preferuje výrazne nahé líčenie. Ani jedno kritérium nespĺňam na 100%, takže je to skrátka len ďalšia tohtoročná testovacia skúsenosť.

Aké su Vaše skúsenosti s make upmi "bio" a "eko"? 

Lučiak
foto:ja

17 komentárov:

  1. fotka hovorí za všetko, doteraz ma lákali ich tónovacie krémy, no teraz si ma fakt zrušila :P

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já mám přírodní kosmetiku ráda, ale jen tu pečující, z dekorativní používám v podstatě jen nebio:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ešte som neskúšala žiaden Bio tónovací krém, ale podobnú skúsenosť som mala so super plus BB creamom (skoro žiadna krycia schopnosť, fľaky a čudná konzistencia)a nato, že je tak veľmi všade ospevovaný ma hrozne sklamal. V podstate nemám veľmi problematickú pleť, no mám červené fľaky, ktoré mi v lete veľmi pekne prekryje napr. Garnier, no teraz musím používať make up :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pro mě, pokud to alespoň trochu nekryje, tak je vymalováno.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. nerozotretý na ruke vyzeral príjemne, ale na čo je makeup, ktorý nekryje? mať bezchybnú pleť, tak si rovno nedávam žiaden.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja som mala od Logony tónovací krém a šmarila som ho do koša. Nedalo sa to používať, a to ja si na certifikovanú prírodnú kozmetiku zasa potrpím (tiež len na ošetrujúcu, lebo dekoratívka nestojí za nič.) Nekrylo to, vadil mi pach, určené to bolo asi len na dokonalú, photoshopovú pleť.
    www.isabelle.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Luci, osetrujuca kozmetika je ina vec, jasne... ale popravde, je strasne malo produktov certifikovanej dekorativky, z ktorych by som bola nadsena. Alebo som zatial nenarazila na tu spravnu znacku...

      Odstrániť
    2. Som si istá, že také značky sú, ale u nás sa kúpiť nedajú. Veď v Paríži je hneď niekoľko drogérii/marketov, v ktorých sa dá kúpiť len Bio kozmetika. To musí byť hotový raj. Som si istá, že tam by sme si vybrali aj dekoratívku. U nás nič, fňuk :o(

      Odstrániť
  7. Lucia a milé čitateľky, ktoré preferujete bio dekoratívku - tešte sa na novú značku na slovenskom trhu, viac neprezradím. Už o pár týždňov :-)Dúfam, že vyvráti názor, že bio dekoratívka nestojí za veľa - čo inak úplne chápem, lebo na veľa vecí mám rovnaký názor... ale toto bude o inom...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vazne? Nooo ja sa tesim. A som zvedava!

      Odstrániť
    2. no ja som tiez este nenasla z bio kozmetiky make up, ktory by mi uplne vyhovoval. celkom dobry bol ale od Annemarie Borlind, aj co to zakryl, ale na moju zmiesanu plet by som uvitala taky, ktory nemusim casto prepudrovat. niekde som pocula chvalu aj na laveru, ten som neskusala. tiez som zvedava na tu novu znacku:-))

      Odstrániť
  8. Janka, ja mám mejkap od Lavery a má len veľmi ľahkú kryciu schopnosť. je to skôr taký tónovák, takže ho používam len na doma. Nepotrebujem síce prekrývať nedokonalosti, ale rozšírené póry a na to mi nestačí.
    www.isabelle.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no to asi fakt tie bio make upy su skor tonovacie, ja mam radsej vacsie krytie, teda aspon v zimnom obdobi. v lete som si oblubila mineralny make up bare minerals (je to praskove ako puder, ale vlastne to je make up)

      Odstrániť
  9. este som nepocula o tejto znacke.ale je dobre vediet o tomto make-upe ked nan nahodou natrafim :) skvela recenzia!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. skuste sante...pouzivaju ju profesionalovia http://www.youtube.com/watch?v=I8N1gKWhByM

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)