streda 20. februára 2013

Laserová korekcia zraku - rok po

Ahojte!

zdroj: ocna-optika-profesional.sk

Dnes som sa rozhodla spraviť také malé obzretie za operáciou, ktorú som absolvovala takto pred rokom - laserovú korekciu dioptrií. Pýtate sa aj v mailoch, ako som s výsledkami operácie spokojná, tak sem hodím tento článoček pre všetky z Vás, ktoré to zaujíma a eventuálne o tomto zákroku uvažujete, OK? 

Hneď na úvod napíšem, že rok po operácii som s efektom zákroku veľmi spokojná a keby som bola vedela, ako mi to úžasne zjednoduší život, išla by som si pod laser ľahnúť oveľa skôr. Rozhodne! Je pravda, že prvých pár dní po operácii som znášala veľmi ťažko (asi mám jednoducho smolu, že ak ide o oči, som neskutočná citlivka, pretože poznám x ľudí, ktorí zákrok absolvovali a prvé dni prežili úplne v pohode). Tiež je pravda, že oči boli mimoriadne citlivé hlavne prvé dva - tri mesiace a musela som znášať určitý diskomfort, hlavne "vďaka" tomu, že pri mojej práci čumím gro pracovnej doby do PC, čo očiam vo všeobecnosti neprospieva... Ale tá zmena pri pohľade do diaľky je jednoducho neskutočná! Od operácie mám zrak ako orol a zrazu vidím veci, o ktorých som predtým nemala šajnu :) Bez problémov a bez žmúrenia zvládam šoferóvanie, kino, skrátka všetko, kde je potrebné zaostriť do diaľky. 
Občas, hlavne v práci, kde naozaj pozerám do obrazovky počítača dlho, mám pocit suchých očí - vtedy si pomáham umelými slzami. Ďalšia zaujímavá vec, na ktorú som si musela po zákroku veľmi dlho zvykať (a ešte stále som si nezvykla úplne) je fakt, že už nevidím dokonale ostro aj najmenšie detaily na úplne bezprostrednú vzdialenosť - tým myslím napr. 10 cm od oka. Pred operáciou som totiž videla takto - bezprostredné detaily dokonale ostro, prečítala som aj tie najdrobnejšie písmenká, keby ste mi ich strčili hoci rovno pred tvár...ale čím boli veci vzdialenejšie, tým viac strácali ostré kontúry. Na ulici som prehliadala ľudí, ktorí si potom mysleli, že ich nezdravím zámerne :) Teraz je to presne naopak - čím sú veci ďalej, tým ostrejšie ich vnímam. S čítaním problém nemám a ak je niečo napísané príliš drobnými písmenkami, stačí to len odtiahnuť ďalej od tváre a prečítam to. 
Keď si ale dám na misky váh moju bývalú krátkozrakosť a tieto drobnosti, nie je čo riešiť a plusy rozhodne prevyšujú mínusy. Za seba môžem laserovú korekciu vrelo odporučiť a ak stále váhate, choďte do toho, pokiaľ samozrejme nemáte zdravotné kontraindikácie. Viem, že problémom môže byť vysoká cena, ale väčšina laserových centier už poskytuje aj možnosť financovania zákroku na splátky. Tá suma sa jednorazovo javí vysoká, no keď si prerátate ceny za čo i len trochu kvalitnejšie rámy a sklá alebo šošovky, je to určite ekonomickejšie riešenie.
Jo a ešte niečo - prestali sa mi prehlbovať aj mimické vrásky okolo očí z toho neustáleho žmúrenia. Túto veľmi podstatnú informáciu nemôžem vynechať, aby ste nezabudli, že ste na kozmetickom blogu ;)

Lučiak

16 komentárov:

  1. ja nosím okuliare ale na takúto operáciu ísť nechcem...

    je u mňa GiveAway alias pozvánka ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ...vidíš, žeby to bol dôvod mojich miliónov vrásiek pod očami!!!Je to snáď aj celkom možné, či skôr takmer isté. Priznám sa, že čím horšie vidím, tak tým viac o tejto operácii uvažujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ked dostudujem a zacnem regulerne (teda nie part-time) pracovat, urcite by som do toho chcela ist. Na okuliare som si totiz nikdy nezvykla a sosovky su sosovky, su tiez dost financne narocne a je s nimi ostara.. Mozno dovtedy vymyslia aj nejake menej bolestive metody :) Inak, zalezi tam na vyske dioptrii? Ja ich mam totiz pomerne nizke, 1 a 2..
    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som mala nizke dioptrie, na jednom oku jednotku a na druhom 1,25 tusim...limit je tam len horny, take vyssie dioptrie tusim uz neodporucaju, tam je neisty vysledny efekt.

      Odstrániť
  4. ty si presne ako ja. tak isto zmurim, mam z toho vrasky a ludia si myslia ze ich na ulici ignorujem. ja mam jedno oko minus jedna a druhe plus tri...ale vseobecne nevidim do dialky. do kina, na prednasky a na soferovanie potrebujem okuliare inak nic nevidim. ked prichadza autobus na zastavku tak kym nie je 10 metrov od zastavky tak navidim ake je to cislo. moj brat si to dal spravit a prve dni po zakroku mal strasne. len krical a plakal, ze ho to strasne boli. ja o tom tiez uvazujem, lenze... nemam na to peniaze a taktiez...mam par kamaratok mediciek a ze lekari vravia, ze oni by si to v zivote nedali spravit a ze vedia preco. a vraj to aj tak nevydrzi dlhsie ako 10 rokov.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a tie dovody su teda ake? K vydrzi - je to individualne, cca po tych desiatich rokoch sa to moze mierne zhorsit. Kazdopadne, aj tych desat rokov mi stoji za to :)

      Odstrániť
    2. ja som tiez pocula, ze lekari hovoria, ze by na to nesli, teda aspon moja ocna, ale ked sme ju pred casom konfrontovali, uz tak proti nebola, dokonca to chcela pre svoju dceru, ale mala nieco, kedy to nerobia, takze smola, a myslim, ze mnohe kliniky na to davaju dozivotnu zaruku, a tiez sa to neodporuca, tym ktore este nerodili, lebo sa moze 1 dioptria vratit.

      Odstrániť
    3. tak jasne, ze su urcite zdravotne kontraindikacie, ktore aj spominam, tam je to bez debaty. Inak v centre, kde mi to robili, to mali zoperovane viaceri vratane mojho operatera :)

      Odstrániť
    4. tak moj brat musel podpisat, ze ich nebudue zalovat ani ked pri tej opracii nastane trvala strata zraku. tiez som pocula o ludoch, ktorym to zrak zhorsilo. a lekari vravia, ze je to velky zasah do oka - jeho obrusenie, vraj sa potom nedaju robit niektore ocne vysetrenia pristrojmi a tak. a vraj ked bola velka celosvetova konferencia na tuto temu v juhoafrickej republike tak tam prislo 3/4 lekarov v okuliaroch. a inak je to velky biznis. jeden lekar co to robi ma sukromne lietadlo.

      Odstrániť
    5. No biznis je to urcite, ako vsetky korektivne a esteticke operacie :) O tom, ze by sa nedali robit nejake vysetrenia pristrojmi nic neviem. Podla mna zalezi aj na tom, akou metodou je to prevedene, tych metod je viac a pri tych najmodernejsich a najsetrnejsich je zasah do epitelu minimalny.
      Ale kazdy, kto to chce absolvovat, by sa mal urcite co najviac vopred informovat a hlavne najst si seriozne centrum, kde ta dokladne poucia o moznych rizikach.

      Odstrániť
  5. ja by som tak rada sla, ale mam strasny strach z bolesti :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak nebudem klamat, akonahle odoznie ucinok analgetickych kvapiek, nie je to nic prijemne... niekomu ale staci dat si analgetika a preziva to v pohode...

      Odstrániť
  6. Rozmyslala som o tom ale neviem, asi sa bojím bolesti alebo možnosti, že to nedopadne dobre :/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja mam aj do dialky plus astigmatizmus, ceny sa splhaju tym padom vyssie :) Do buducna chcem ist na operaciu, teraz vsak musim riesit ine veci :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Taky špatně vidím, mám už přes 2 dioptrie.
    Brýle nosím velice nerada, necítím se v žádných dobře.
    Budu si pořizovat čočky, snad se nějak s rodiči a doktorkou domluvím :)
    A s tím zdravením to mám stejné, lidi poznávám jenom díky tomu že vím c si oblékají a jakým způsobem chodí ;P
    Někdy raději vrazím do uší sluchátka a koukám do země, abych se vyhnula nějaký trapný situaci ;P

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)