štvrtok 3. januára 2013

Testujeme: Pupa Luminys Touch


V predchádzajúcom poste som naznačila, že hoci toto bola kúpa naslepo bez akejkoľvek predchádzajúcej referencie, neľutujem. Skrátka, dnes budem chváliť, chváliť, chváliť! Táto vecička je každé ráno moja malá spása. Mám totiž kvalitné kruhy pod očami, ktoré sa samozrejme z estetických dôvodov snažím zamaskovať. Tmavé kruhy mám v podstate vždy, je jedno, koľko spím, koľko vody vypijem a v akom zdravotnom stave sa práve nachádadzam. V zimných mesiacoch je ale problém vypuklejší, pretože jednak z tohto nedostatku svetla umieram za pochodu a vôbec, tieto mizerné svetelné podmienky kruhy pod očami priam ideálne zvýrazňujú... Tento problém som bohužial zdedila po mame. Utešujem sa jedine tým, že  vždy lepšie kruhy, ako vačky pod očami. Tie sa maskujú podstatne ťažšie a nikdy to nejde úplne. 

Takže, Luminys Touch od značky Pupa: jedná sa o rozjasňovač, určený jednak na kruhy pod očami, ale tiež na celkové rozjasnenie vybraných častí tváre. V obchode bol k dispozícii v 3 odtieňoch a po dôkladnom zvážení som si vybrala číslo 02, ktoré mi výborne sedí, pretože má v sebe jemne žltý pigment + tie rozjasňujúce čiastočky samozrejme. 


Balenie má obsah 2,8 ml a ide o klasické klikacie "pero" so štetcovým aplikátorom. Musím povedať, že pred prvým použitím som klikala naozaj dlho, až som sa bála, či mi nepredali prázdne balenie :) Štetček by na môj vkus mohol byť ešte o trošičku jemnejší, takže rozjasňovač napokon aj tak vklepkávam prstami. Bála som sa hlavne dvoch vecí - aby mal rozjasňovač dostatočne kryciu schopnosť a aby nevysušoval. Pokošku v okolí očí mám totiž veľmi citlivú a suchú a kopec korektorov už skončilo v koši práve kvoli tomu spomínanému vysušovaniu. Našťastie, zatiaľ nič také nepozorujem. Textúra je taká akurát, nie je mastná, naopak, ak Luminys Touch použijete aj hocikde na tvári (niekoľko dobrých tipov je v príbalovom letáku), po zaschnutí má skoro zmatňujúci efekt. Ale bez vysušovania. Výrobca v príbalovom letáku tvrdí, že počas testovania došlo u používateliek po 14 dňoch k 4% a po 28 dňoch k 9% rozjasneniu pleti, takže okrem momentálneho rozjasnenia má údajne pôsobiť aj dlhodobejšie... No, 4 až 9%...who cares? Mne ide hlavne o to, čo dokáže bezprostredne po nanesení. A tu je fotodokumentácia. Zoznámte sa s mojimi nemaskovanými kruhmi:

úplne bez ničoho...
...a po nanesení Luminys Touch
ešte pohľad z boku: hore pred a dolu po

Tak, čo poviete? Podľa mňa viditeľný rozdiel. Ešte malá drobnosť - asi minútku po nanesení sa rozjasňovač trochu usadí v jemných linkách okolo očí, ale ak to otriem, už sa to v priebehu dňa neopakuje a krycí aj rozjasňujúci efekt trvá. Cena za kus je tuším necelých 10 Eur, uvidím, ako rýchlo sa minie. Za seba dávam 9 z 10 hviezd. Len 9 preto, lebo si nechávam rezervu na nejakú úplnu bombu, ktorá ma ešte len čaká. Snáď :) 

Ako sa Vám pozdáva? 

Lučiak
foto:ja

P.S. Dnes má môj blog ďalšie narodky :) Oslavovať budem, ale zatiaľ ešte vymýšľam, ako a čím...

25 komentárov:

  1. "Vždy lepšie kruhy ako vačky pod očami" Ako keby som seba počula, presne to si hovorievam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypadá báječně! A je ho i docela dost, protože většinou v těch perech mají 2ml někdy i méně.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som jeho neverna fanynka, asi pred rokom som o nom pisala tiez na mojom blogu - po dvoch baleniach som ako spravny make up junkie zacala hladat nieco "lepsie".. Momentalne testujem rozjasnovac v pere od L'Oreal a na tento sa veru nechyta ani zdaleka :((

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. he he :) Som zvedava, ako dlho vydrzim byt verna ja :)

      Odstrániť
  4. Vyzerá veľmi dobre.. ja síce nie som zástanca rozjasňujúcich vecí pod oči, ale toto je vydarené :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tiež sa pridávam do radu nadšených, absolútne skvelý rozjasňujúci produkt, ktorý aj obstojne drží :) myslím, že v tomto prípade sa môže YSL rozjasňovač schovať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ved...ked som si ho vyberala, hlodalo vo mne ze "ak to bude nieco ako TE, mam po chclebe :)

      Odstrániť
  6. Vyzerá fakt sľubne :) Tvoja recenzia ma fakt zaujala
    My infinite universe

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Vyzera zaujimavo, len mne vsetky tie "klikacie" balenia vydrzia neskutocne kratko... Preto radsej do nich velmi neinvestujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. lákalo ma to, teraz ma láka ešte viac, ale v rámci šetrenia asi ostanem pri maybelline affinitone korektore.. nemám mu čo vytknúť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Je výborný, mám ho asi rok a pol, stale to isté balenie, používam niekoľkokrát týždenne, určite kúpim znova! Výborná recenzia!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. tak rozdiel je viditelny! a hodnotis ho teda lepsie ako touch ec.?
    prekvapilo ma, ze pupa moze mat tak dobry produkt. vzdy ma trochu odraza, ked idem okolo, tam ani nohy. nejak ma to nelaka vojst dnu. :(. ale to je len moj psychicky stav, ktory asi coskoro prekonam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Adi, no urcite ho hodnotim lepsie, nez TE!
      A hlavne vzhladom k cene je efekt neporovnatelny! Blok urcite prekonaj, Pupa ma vela kvalitnych veci hlavne z dekorativky.

      Odstrániť
  11. Tak to vypadá dost dobře, já práve používám TE ale stále hledám nějakou levnější alternativu. Akorát nevím jestli se dá ta Pupa u nás v ČR někde sehnat...

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Teda, tak ten bych si fakt přála :) škoda, že u nás v Čechách není vůbec k sehnání :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, to som pocula, ze s Pupou je v CR problem, nechapem preco :(

      Odstrániť
  13. Nedarí sa mi ho zohnať :/ Ale určite ho vyskúšam, vyzerá veľmi dobre ! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Prosím ťa, máš nejakú internetovú stránku, kde by som ho zohnala do 10 eur ? Pod 15 ho nemôžem nikde nájsť :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja ho kupujem v predajni Pupa, kde stoji max. 11 Eur, nikdy som po nom nepatrala na internete.

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)