štvrtok 15. novembra 2012

Testujeme: Avon Luxe

Ahojte! 

Dnes prichádzam s recenziou nového make upu od Avonu. Možno ste zaregistrovali, že značka predstavila celkom nový rad produktov dekoratívnej kozmetiky Luxe, kde nájdete make up, púder, očné tiene, rúže atď (mimochodom, tie rúže sú podľa mňa veľmi fajn, ale o tom niekedy inokedy). Mala som možnosť za veľmi lacný peniaz kúpiť full size balenie make upu a tak som nerobila drahoty a šla do toho. A tu sú moje dojmy:


OK, prečo práve Luxe? Máto byť akási vyššia trieda v rámci ich sortimentu dekoratívky, čomu sa snažia priblížiť aj balenia. Konkrétne v tomto prípade to podľa mňa vyšlo tak pol na pol, pretože fialovo čierna krabička z tenkého kartónu vo mne luxus neevokuje... zato samotný flakón sa mi páči. Je jednoduchý a dobre sadne do ruky. 


Ale čo obsah? Má ísť o hydratačný make up s veľmi ľahkým zložením, ktorý pleť rozjasňuje a obsahuje SPF 20. Na našom trhu je dostupný v 5 odtieňoch. Vyhrala som si "Beige Linen", ktorý je (ako sa pri domácom teste ukázalo) o kvapku svetlejší, než momentálne potrebujem, ale o taký mesiac to už bude úplne ok a ani momentálne to nepôsobí neprirodzene. Má nádych do žlta a to je pre mňa podstatné. 



Začnem tým, čo ma potešilo najviac: tento make up výborne kryje. Teda, aby sme sa rozumeli, ja nemám na pleti žiadne výrazné nedokonalosti, ale občas sa nájdu drobné začervenania a s nimi si poradil bez problémov. Dokonca kvalitne prekrýva aj moje kruhy pod očami, a to už  je čo povedať.

S pleťou pekne splynie. Je síce vidieť, že make up máte, ale nie je to žiadna maska a už vôbec nie omietka (zdravím ťa, Dermacol :). Textúra naozaj obsahuje nejaké tie rozjasňujúce čiastočky, ale celkový efekt je naozaj prirodzený. Pocitovo je to tiež fajn, pleť "dýcha" a na dotyk je jemná.

Tak, s pozitívami sme skončili, ideme na negatíva: už keď som make up prvý krát nanášala, mala som silné tušenie, že o pár hodín sa budem lesknúť. Tušenie pramenilo z predchádzajúcich skúseností s inými make upmi a z toho, aký bol tento "na dotyk". Tušenie sa potvrdilo, po cca 5 hodinách v relatívne teplej kancelárii som sa leskla kvalitne. Pri pobyte vonku by to možno nebolo také markantné, ale jedno myslím skonštatovať môžem: toto nie je make up vhodný pre mastnú pleť. Ja mám skôr suchšiu, tak si neviem predstaviť, ako by vyzerala tá mastná (vlastne viem, ale je zbytočné to opisovať). Po odsatí prebytočného lesku obrúskom som ale musela skonštatovať, že make up naďalej pekne drží a z pleti "nezlieza". No a toto je vlastne jeho jediné negatívum. Teda, ak neberieme ako možné negatívum aj bežnú MOC, ktorá by sa niekomu mohla zdať privysoká - 14,90. Pre úplnosť treba dodať, že momentálne je v ponuke za uvádzaciu cenu 8,90, čo je určite priateľnejšie. Ako som spomínala vyššie, ja som ho kúpila ešte o pár Eur lacnejšie, takže nemám dôvod ľutovať a určite ho vypoužívam. 
Ak by som mala hodnotiť hviezdami, asi 7 z 10tich. 

Vyskúšali ste ho alebo sa naňho chystáte? 

Lučiak
foto: ja

9 komentárov:

  1. mňa skôr zaujali očné tiene, mám už nejaké od avonu, takže som trošku skeptická, ale páči sa mi balenie, vyzerá luxusne a paletky sa nápadne podobajú na tie od estee lauder :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, ta kazetka je naozaj pekna a podoba sa na E.Lauder :)

      Odstrániť
  2. Barveně nevypadá vůbec špatně a pokud hezky spylne s pletí, tak to vypadá na příjemný makeup. Balením mě moc nezaujal ani se mi nezdá nijak zvlášť luxusní, ale o obal tu nejde :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Odpovede
    1. ano, ma zlty podton, ale to ja potrebujem :) a mne je zas kvapku prisvetly :)

      Odstrániť
  4. takže nič pre mňa. som zvedavá na rúže :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. já mám po avon makeupech vždycky vyrážku

    OdpovedaťOdstrániť
  6. kym som pred par dnami na nejakom blogu nenarazila na clanok, ani som nevedela, ze nejaka luxe linia vzhliadla svetlo sveta. No a popravde tento make-up ma do kolien nedostal..

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)