pondelok 6. augusta 2012

Testujeme Nobilis Tilia II. + Discount!

Zdravím všetkých po víkende! 
Dnes si dáme druhý diel vzoriek, ktoré mi na testovanie poskytol e shop navratkprirode.sk a na záver mám pre pár z Vás príjemné prekvapenie. Tak poďme na to:

prepáčte zníženú ostrosť, chyba nie je vo Vašom prijímači :)

Testovala som:

Výživný balzam na vlasy s arganovým a konopným olejom
Hydrofilný olej s mimózou a medom
a povieme si aj niečo o aromaterapii, konkrétne o 100% prírodných siliciach a prírodných osviežovačoch vzduchu.


Začnem tým, čo ma z uvedených vzoriek oslovilo najmenej: Výživný balzam na vlasy má veľmi príjemnú vôňu a vďaka obsahu prírodných olejov a ďalších podporných látok by mal vlasy vyživovať, podporovať ich  ľahké rozčesávanie a zabraňovať lámavosti. Samozrejme, nebudem tieto veci posudzovať na základe dvoch vzoriek. Môj dojem z neho je taký, že je vhodnejší skôr na bezproblémové a normálne vlasy. Má prekvapivo riedku konzistenciu (ako ľahké telové mlieko), preto bol trochu problém ho na vlasoch "udržať". Moje vlasy sú veľmi husté, hrubé a porézne, takže ak ich má niečo dostatočne skrotiť, potrebujem na to trochu hutnejšiu konzistenciu. Ďalšia vec je celkový efekt po úprave vlasov: rozčesávanie vlasov mi tento balzam príliš neuľahčil a ani žiaden mimoriadny lesk som nezaznamenala. Na druhej strane, vlasy Vám nezaťaží a nebudú pôsobiť "splyhlo", ako po niektorých produktoch s obsahom silikónov. 


Na hydrofilný olej s mimózou a medom som bola z celej tejto zostavy zvedavá najviac. Tento typ prípravkov má totiž široké využitie: môžete ho používať v koncentrovanej aj zriedenej forme. Vďaka tomu, že je rozpustný vo vode, je vhodný napríklad na sprchovanie. Ak sa holíte na mokro v sprche, je taktiež výborným pomocníkom. Oba tieto spôsoby využitia môžem rozhodne doporučiť! Pokožku vôbec neodmasťuje, naopak. Ja som vyskúšala aj použitie na odličovanie  v zriedenej forme - pridaním vody vytvoríte z hydrofilného oleja emulziu (s konzistenciou riedkeho mlieka). Takto získaná emulzia mi skvelo odličovala maskaru, ale horšie to bolo, ak sa dostala do očí - štípala. Make up sa jej zasa odlíčiť nepodarilo. 

Ak bývate v panelovom dome, zrejme viete, čo je to suchý vzduch a následné problémy s dýchaním. Ja s týmto problémom úspešne bojujem používaním zvlhčovača s pridaním niekoľkých kvapiek kvalitného esenciálneho oleja. Ak nemáte zvlhčovač, veľmi praktické sú na uvolnenie dýchania "hotové" osviežovače v spreji, ako tento, špeciálne určený pre bábätká (a samozrejme aj pre dospelých :). Správne namiešaná zmes prírodných olejov podporuje uvoľnené dýchanie, zmierňuje opuch nosnej sliznice a pomáha rozpúšťať hlieny. Obrovským plusom tohto osviežovača je, že na rozdiel od bežných drogériových prípravkov obsahuje účinné látky v biokvalite. 
No a nevyhnutným pomocníkom na aromaterapeutické účely sú aj (podľa možností 100% prírodné) rastlinné silice. Citrón má povzbudzujúce účinky (super v týchto letných horúčavách), detoxikuje, stimuluje lymfu a pomáha pri množstve ďalších problémov. Prírodné éterické oleje je potrebné pred použitím riediť - vo vode alebo (ak ho chcete použiť na masáž) v nejakom "základnom" rastlinnom oleji (olivový, jojobový, mandľový...). Viac o použití éterických olejov sa môžete dočítať napríklad tu. A nájdete tam aj fajn pomocníkov na ich aplikáciu. Mojim favoritom je táto krásna keramická doštička :)

A na koniec to najlepšie:

5 z Vás môže v e shope  nakúpiť ľubovoľný tovar so zľavou 8% :)
s týmto kódom:
viacstylu75
Kód bude platiť pre prvých 5 z Vás, ktoré si ho pri nákupe uplatnia, takže kto skôr príde, ten skôr berie ;)

Ak sa rozhodnete ho využiť, budem rada, ak mi dáte vedieť v komentároch alebo mailom, čo ste si vybrali. 

želám pekný týždeň, 
Lučiak
foto: ja

6 komentárov:

  1. 8%? No..páni..to je teda slevička..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ta sleva je vážně nulová :). Jak řekla kamarádky maminka, dokud není sleva vyšší než dvacet procent, tak nic nekupuju :D. A tak se toho taky držím :).
    i když neříkám, že by mě ten balzám nelákal :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja to vnimam tak, ze aj 8 % je lepsie, ako nic :) Pokial nieco velmi chcem, potesi ma hocikolko percent. Pokial ma dana vec nezaujme, moze byt zlava aj 70%, je mi to jedno.

      Odstrániť
  3. Pekny post. Nakupit by som nakupila hned a vela, ale musim sa krotit, tento tyzden som minula na nakup kozmetiky strasne vela penazi a mam vycitky :(.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Sleva dobrá, lepší než vidličkou do oka...A ten eshop mě láká čím dál víc...já zkrátka mám ráda, když si můžu koupit vzorek k otestování. N.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)