štvrtok 16. augusta 2012

Testujeme Evergreen: Lancome Teint Miracle (vs. Rimmel Wake Me Up)

Ahojte!
Teint Miracle je mojou dlhoročnou make up-ovou stálicou, napriek tomu nemá tu na blogu samostatnú recenziu. Takže to idem napraviť - bude ďalším príspevkom do rubriky "evergreeny". Zároveň mi napadlo porovnať ho s niečím, čo by sme s trochou snahy mohli nazvať jeho lacnejšou alternatívou: make upom Wake Me Up od Rimmel. Nech sa páči...


Najprv sa trochu povenujem samotnému Teint Miracle: prvýkrát som ho vyskúšala, len čo dorazil na náš trh a odvtedy patrí do mojej stálej kozmetickej výbavy. Bol jedným z prvých rozjasňujúcich priekopníkov a musím priznať, toto ma naozaj dostalo. Rozjasňujúce make upy mám skrátka rada a vyhovujú mi oveľa viac, než tie zmatňujúce (aj v zime). Najlepšie mi sedí odtieň 03 - Beige Diaphane, ktorý je béžový s jemne žltým nádychom. Teda presne to, čo potrebujem. V zime, keď mám pleť veľmi svetlú, ho zvyknem miešať s odtieňom 01 (Beige Albatre). Odtieňov je k dispozícii celkovo 18, v našich parfumériách som však narazila maximálne na 6 až 8. 
Od čias, kedy bol uvedený na trh, sa kozmetické koncerny predháňajú v tom, ktorý z nich uvedie na trh nový a lepší make up s rozjasňujúcim efektom + nezabúdajme na trend BB krémov, takže musím priznať, že už z neho nie som až taká nadšená, ako kedysi, no i tak ho mám rada. Jednak preto, že sa veľmi dobre aplikuje (či už stetcom alebo prstami), s pleťou perfektne splynie, pôsobí maximálne prirodzene a pritom dostatočne kryje. No a samozrejme, rozjasňuje. Má však aj malé nedostatky: podľa mňa nie je univerzálny v tom zmysle, že by bol vhodný pre každý typ pleti (ale ktorý make up je...). Pre pleť mastnú a problematickú teda rozhodne nie. V teplom počasí má tiež tendencie sa roztekať, hlavne v T-zóne. Nevýhodou je svojim spôsobom aj cena - v kamenných parfumériách stojí aktuálne takmer 40 Eur. 

Keď som na jar testovala Rimmel Wake Me Up, okamžite mi napadlo podovbnosť medzi Teint Miracle a ním. Wake Me Up mám zhodou okolností tiež v odtieni 03, teda True Beige. Tu je foto na porovnanie:

z ľava: Teint Miracle (03), Wake Me Up (03)
Teint Miracle je v reáli viditeľne viac do žlta, Wake Me Up je zasa viac neutrálne béžový. Na pleti je však podstatne svetlejší, môžem ho používať len v zime, keď je zo mňa naozajstná bledula. Po rozotrení je to vidieť ešte lepšie:


Čo sa týka konzistencie, Wake Me Up je o niečo viac krémovejší. Oba make upy sú balené v 30 ml flakónoch s pumpičkovým aplikátorom, oba majú SPF 15. Krycia schopnosť je podľa mňa o čosi lepšia u Teint Miracle, výdrž oboch je v podstate rovnaká. Wake Me Up má k dispozícii podstatne menej odtieňov (6), pričom v drogériách som videla tak maximálne 4. 

A teraz to podstatné: cena. Wake Me Up kúpite v každej lepšej drogérii a stojí od 7 Eur vyššie (pokiaľ nie je v špeciálnej akcii). Ja si myslím, že ak z rôznych dôvodov nemôžete alebo nechcete do make upu investovať desiatky Eur, je Wake Me Up dobrá voľba. Samozrejme, pokiaľ máte v zásade bezproblémovú pleť. 

Zaujíma ma aj Váš názor, špeciálne ak máte vyskúšané oba! 

Lučiak
foto:ja

8 komentárov:

  1. Hm, preco nie su vhodne pre mastnejsiu plet? :-) Nedrzia ci upchavaju pory? Skoda :'(

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ooo tak to som prekvapená, myslela som že keď henten stojí 40 € tak bude lepší, no proste ako sa vraví "nieje všetko zlato, čo sa bliští" :)


    Na mojom blogu prebieha prvá giveaway tak sa môžeš kľudne zúčastniť http://slyfestyle.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. takže zas nič pre moju nebezproblémovú pleť. to je škoda, lebo recenzia na rimmel (!neznášam tú značku!) je pozitívna a už som si mädlila ruky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ked Rimmel (aj) na problemovu plet, tak tento:
      http://viacstylu.blogspot.sk/2012/05/testujeme-rimmel-match-perfection-make.html

      Odstrániť
  4. Achjo, Teint Miracle si preju uz dlouho, ale mam smulu, ze mam jeste zlutejsi ton pleti nez je jejich nejzlutejsi odstin. Dokonce jsem jim psala mail, aby mi poslali vzornik, kterou z asijskych barev si mam objednat, ale odpovedeli mi, ze zadny takovy prirovnani nemaji (!) a ze si mam zajit do svoji drogerie, kde mi odstin vyberou. Strasne me rozcili, strasne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to verim :) A kolko odtienov vedu "v tvojej drogerii" ? :)

      Odstrániť
  5. trochu odveci, keď Vám make-up hrudkuje a nemáte sa ho ako zbaviť(balenia), dávate si viac krému podeň, alebo rovno do neho, alebo sa to dá riešiť aj inak?(starý článok a otázka odveci, takže šance na odpoveď sú mizivé, ale budem dúfať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ked make up hrudkuje, pravdepodobne je uz stary, takze najlepsie by bolo vyhodit ho :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)